Erturk sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Evolution Kit Aldatması

10 Mart 2024 10:39

2013 yılında Samsung UE55F8000 markalı televizyonu satın aldım. Ürünün satışı sırasında, evolution kit ile güncellenebileceği belirtildi. Ancak bu kitin satışı sonradan durduruldu ve televizyon eski model olarak kaldı. Samsung müşteri hizmetlerine yaptığımız 6-7 arama ve e-posta sonucunda, bu kitin satıştan kaldırıldığını ve şirket politikalarının bu yönde olduğunu öğrendik. Yurt dışında Samsung'un bu kit ile ilgili değişim yaptığı halde, ülkemizde 'ürün yok' diyerek destek sağlamadıklarını gördük. Evolution kit, adından da anlaşılacağı üzere, televizyonun günümüz şartlarına uyum sağlamasını sağlıyor. Maalesef, reklamlarına güvenerek bu ürünü satın aldık.

profile profile profile
11 Mart 2024 09:15 (Şikayetten 22 saat sonra)

11 Mart 2024 17:12

Ürünle ve yazı ile ilgili hiçbir şekilde tüketici ile muhatap olmuyorlar. Yurt dışında olsa aynı gün hallederler.

11 Mart 2024 21:07

Hiçbir şekilde muhatap olmuyorlar

12 Mart 2024 10:18

Müşteri hizmetlerini aradım bu kitin 2015 yılında kalktığını söylediler. Ne yapmamız gerekli diye sordum cevap basit ‘ kit kalktı dediler’ :) Rahatlığa bakar mısınız.

Yorumlar (6)

Yılmaz
Yılmaz

Aynı sorunlardan dolayı bir sonraki TV modelim TCL C8K oldu Samsung bu şekilde devam edebilir. 🙋

İlter

Aynı sorunu bende yaşıyorum ve Samsung hepimize bunu yaptı. Bugün Tüketici Hakem Heyeti'ne durumu açıkça anlatarak, Samsung'un bizlere sormadan cihazlarımızdan uygulama sildiğini vs mevcut uygulamaların ise güncellenmesine izin vermediği (Blutv ile görüşme yaptım güncellemeye Samsung engel oluyormuş) ekran görüntüleri ekleyerek başvurdum. Bu cihazları aldığımızda dönemin en pahalı cihazlarıydı. Şimdi de talep olarak ya cihazlarımızı güncel şekilde çalışacak duruma getirin ya da şimdi satılan en pahalı televizyonlardan birisiyle misliyle değiştirin dedim.

İlter

Sonuç 10 yıl dolduğu için red cevabı geldi ama başvuruda bulunduğum Tüketici Hakem Heyeti her türlü konuda bilgisiz olduğu için hangi konuda başvuru yapılırsa yapılsın red cevabı veriyor. Siz bulunduğunuz bölgedeki heyete; bulursanız faturanız, evalotion kit için yaptıkları reklama dair görseller "Samsung'un yabancı sitelerinde kitin tanıtımı var" ve şikayetinizi kısa ve öz bir şekilde yazarak başvurun. İşini bilen birileri varsa heyette olumlu karar çıkacaktır. Buradan paylaşırsınız bir de referans gösterip yeniden başvuru yaparız. Çok uzun yazmayın, uzun olunca okumuyorlar.

Sonuç nedir acaba?

Erturk

Bende başvuruda bulunacağım tebrikler. Yurt dışında yapamıyorlar, burda bizi saf yerine koyuyorlar

Aydın
Aydın

Aynı sorun bende de var. Samsung f8000 55 TV aldığımda en üst modeliydi ve gelişim kiti ile TV niz hep güncel kalacak denilmişti. Samsung web sitesinde de bu şekilde reklam vardı. Hemen almak istedim ancak hiç ulaşamadım. Ayrıca hiç işe yaramadığına dair bilgiler edindim. Samsung Türkiye tüketiciyi aldatıyor

Burhan
13 Ocak 2024 13:58
İlter sonuçtan hiç memnun değil

Samsung UE46F8000SL Hiç Eskimeyecek Diye Satıldı Ama Hemen Eskidi.

06 Haziran 2024 04:27
Samsung UE46F8000SL Hiç Eskimeyecek Diye Satıldı Ama Hemen Eskidi.

Funda
11 Temmuz 2024 00:03