Egemen sonuçtan hiç memnun değil

6 Aylık Monitörde Ölü Pikseller Ve Samsung'un Tüketici Hakları İhlali

6 Aylık Monitörde Ölü Pikseller Ve Samsung'un Tüketici Hakları İhlali
Egemen
16 Eylül 2024 15:33

10-11-2023 tarihinde Hepsiburada üzerinden 19.571,18 TL ödeyerek satın aldığım Samsung Odyssey G7 LC32G75TQSRXUF 32" monitörde kullanmaya başladıktan 5 ay sonra ölü pikseller oluşmaya başladı. Mayıs ayında telefonla çağrı merkezi ile görüştüğümde bana birkaç test yaptırdıktan sonra servise götürmem gerektiği, monitör olduğu için servisin eve gelmeyeceğini söyledi. Bir hanımefendi. Bu görüşmeden sonra ölü piksel sayısı oldukça arttı. Geçenlerde aldığım Samsung TV kurulumuna gelen arkadaş servis geliyor deyince bir kayıt açtım ve arkadaş geldi. İnceledi, resim çekti ve onaya göndereceğini söyledi. Bugün aradı ve inceleyen her kimse kullanıcı hatası olduğunu söylemiş. Arkadaş da resimlerini çekti ve mercekle inceledi. Panelin üzerinde en ufak bir darbe yok. Bırakın darbeyi, çizik dahi yok monitörde, daha 7-8 aydır kullanılıyor çünkü. Ben bir kullanıcı olarak, ekranla panel arasına dışarıdan zarar vermeden ne yapmış olabilirim? Ve sürekli olarak aynı şeyi mi yapıyorum da artıyor bu? Bu monitörü öyle ya da böyle değiştireceksiniz. Ben de bir firmanın yetkili servisliğini yapıyorum ve tüketici haklarını çok iyi biliyorum. Gelen arkadaş da incelerken "buraya sizin yapabileceğiniz bir şey yok zaten" dedi. Kendinizi kullanıcı hatası diye kandırabilirsiniz ama beni kandıramazsınız. Muz cumhuriyeti değil burası. Acil şekilde gereğini yapmadığınız takdirde 3 gün içinde kaymakamlığa başvurarak hakkımı arayacağım.

6-aylik-monitorde-olu-pikseller-ve-samsungun-tuketici-haklari-ihlali-2.pdf
17 Eylül 2024 09:26 (Şikayetten 17 saat sonra)

Egemen
09 Ekim 2024 03:39

Arayan Samsung yetkilisinden yetkili servis personelinin çektiği resimleri başka bir uzamanın tekrar incelemesini talep ettiğimde "tek bir uzmanımız var ve tekrar inceleyemez" cevabını aldım. Bu personel kendi inisiyatifiyle mi yalan konuşuyor, yoksa Samsung mu personelini böyle yetiştiriyor bilemiyorum ama, neresinden tutsanız elinizde kalır. Türkiye'de milyonlarca ürünü bulunan, pazar payının büyük bir bölümünü elinde tutan milyar dolarlık firmanın tek bir uzmanı varmış. Teyit etmek için için "emin misiniz" diye sorduğumda ters ters "evet tekrar inceleme yapamıyoruz, tek bir uzmanımız var" dedi temsilci. Güldüm ve iyi günler diyerek kapattım telefonu. Belli ki firma ve temsilcisinin niyeti sorunu çözüp memnun etmekten ziyade ellerinden geldiği kadar zorluk çıkararak müşteri dava açana kadar uğraştırmak. 2 hafta önce Tüketici Hakları mahkemesine başvurumu yaptım, 2 gün önce işleme alındı. Sonucu buradan paylaşacağım ki bu tarz sorunları yaşayan herkese örnek olsun.

Selcuk
16 Ağustos 19:10

Pasha
10 Haziran 2024 18:56
Samsung Odyssey G3 Monitörde Ölü Piksel Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Hayal Kırıklığı
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Barış
15 Aralık 2024 15:32
Çağrı sonuçtan hiç memnun değil

Çağrı
08 Aralık 2023 22:32