Süleyman sonuçtan hiç memnun değil

24 Aralık 2023 19:46

24.12.2023 tarihinde saat 11.00 uçuşu ile Trabzon ilinden İstanbul iline Pegasus havayolu şirketi ile yolculuk ettim. TSK'da görev yaptığım sürelerde ve emekli olarak geçirdiğim sürelerde silah taşıma ücreti vermemiştim. Hatta geçen sene Pegasus ile İstanbul'dan Trabzon'a gitmeme rağmen böyle bir uygulamanın var olmadığını biliyordum. Ancak, nasıl olduysa birden tüm havayolu şirketleri, emekli ve silah taşıma ruhsatı olan biz TSK mensuplarından ve diğer güvenlik ve kolluk kuvvetlerinden ücret talebinde bulunmaya başladılar. Trabzon havalimanında bulunan yer sorumluları ile ısrarla yaptığım görüşme neticesinde, çalışanlardan alınmadığı, ancak emeklilerden ücret alındığı yönünde bilgilendirildim ve yaklaşık 10 yıldır bu ücretlerin alındığını beyan ettiler. Geçen sene kadar tarafımdan alınmayan bu ücret, bilgi eksikliği olan Trabzon Pegasus yer hizmetleri personeli tarafından talep edildi. Kendi web sayfalarında yazan silah taşıma ücretinden muaf olanlarla ilgili açıklamada emekli ve çalışan ayrımı bulunmamakta, üstelik 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu'nda da böyle bir ifade yer almamaktadır. Uçuşu gerçekleştirebilmek için mecburen ücreti ödedim ve ayrıntılı fatura aldım. Bilet ücreti dışında ekstra 200 TL ücret ödedim. Faturada ücretlendirmenin tanımı 'diğer' olarak adlandırılmakta ve silah ücreti olarak yazılmamaktadır. Özel hava yolu şirketleri devletleşti de bizim mi haberimiz yok, yoksa liyakatsiz kadroların iş bilmezliği yüzünden mi yanlış bir uygulama yapılmaktadır? Böylesi onur ve gurur kırıcı bir davranış biz kolluk kuvveti mensuplarına nasıl reva görülür? Yukarıda paylaştığım bilgiler ışığında gereğinin yapılması için bilgilerinize sunarım.

27 Aralık 2023 04:20

Pegasus dibinden beri sıkıntılı bir firma, yasal boşlukları tamamen kullanıyorlar eni sonu bir yerde nasıl olsa lastik patlar.

03 Ocak 2024 00:35

Sayın moderatör çözüldü diye görünüyor, arayan, soran, iletişime geçen kimse yok, çözüm sunan yok lütfen çözüldü yazısını kaldırın şikayet üzerinden.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Silah Taşıma Ücreti Fazla Alındı Ve İade Yapılmadı

15 Mayıs 2025 20:33
Silah Taşıma Ücreti Fazla Alındı Ve İade Yapılmadı
silah-tasima-ucreti-fazla-alindi-ve-iade-yapilmadi-2.pdf
Faik sonuçtan hiç memnun değil

Silah Taşıma Ücreti Mağduriyeti

18 Kasım 2024 02:54

Pegasus Taşıma Ruhsatlı Devlet Personelinden Para Alınıyor

Ömer
22 Şubat 2024 18:16
Hamdi sonuçtan hiç memnun değil

Emekli Polislerden Alınan Haksız Ücret

Hamdi
08 Mart 2025 04:04
Emekli Polislerden Alınan Haksız Ücret
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Pegasus Silah Taşıma Ücreti Kamu Görevlilerine Haksız Uygulanıyor

Ahmet