Gamze
29 Haziran 2023 16:31

Pegasus Hava Yolları ile 1 Haziran 2023 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen - Bodrum uçağına uçak altına verdiğim kafesi ile köpeğimin beraber seyahatimizi gerçekleştirdik. Aynı şekilde 4 Haziran 2023 tarihinde tekrardan Bodrum - Sabiha Gökçen seyahatimizi yine uçak altına aynı kafesi ile verdiğim evcil hayvanım ile döndük. 22 Haziran 2023 tarihinde Sabiha Gökçen- Bodrum uçağında yine aynı şekilde aynı kafes ile köpeğimle uçuşumuzu yaptık. Bugün 29 Haziran 2023 tarihinde Bodrum- Sabiha Gökçen uçuşumuzda aynı kafes ile seyahatte kafesin uygun olmadığı gerekçesi ile uçağa kabul alamadık. Bodrum havalimanında A** Y** Pegasus istasyon müdürü tarafından. A** beyin gerekçesi 3 kez hatalı bir taşıma yapılmış ben doğrusunu yapıyorum kapalı bir kafes almanız idi. İstedikleri kafes 5000 TL ve aynı kafesten İstanbul'daki evimde mevcut. Fakat takdir edersiniz ki bodrumda tatil dönüşünde olduğum için o kafesten almam mümkün değil. İstanbul'a dönüşümün olmasının aciliyetini belirttiğimde ise yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Köpeğimle mağdur olduk. Bayram vesilesi ile otogara geldim fakat otogardaki firmalarda köpeği bagajda taşıyabileceklerini ilettiler. Kim gerçekten 12 saat sıcakta otobüs altında köpeği uyutup götürebilir onlarda birer canlı?. Bayram yoğunluğu olduğu için araç kiralayıp İstanbul'a dönmem gerekli, fakat müsait araç yok tatili uzatma şansım yoktu şu an mağdur olduğum için yine otele dönüp ücret ödemek zorunda kaldım. Peki benim İstanbul'a evime dönüşümü nasıl sağlamayı planlıyorsunuz? Uçamıyoruz, ulaşım bulamıyoruz!. Gerekli mağduriyetimi ve maddi manevi tazminat davamı açacağım. Tek bir haklı konunuz olurdu taşıma 1 kere olsa yanlışlık yapılmış diyebilirdiniz fakat her iki havalimanından da bu köpek aynı kafes ile taşındı sıkıntı çıkmadı. PNR numaraları köpeğin fotoğrafları kafes içindeki her şey elimde mevcut. Hakikaten bu kadar acımasız bir mağduriyet yaşamadım! Şu anda evime dönemiyorum ve 2 kere havalimanına gidip dönmüş bulundum valizlerim ve köpeğimle beraber.

Ben tüketici olarak bunları bilemem. Ne hayvan hakkı kalmış ne insanların hakları! Ek olarak evcil hayvan taşıma yönetmeliklerinde de belirtilen kafes kuralları ve fotoğrafları bulunmuyor. Hadi diyelim bulundu, bunu 3 kere taşımazdınız bu kadar katı bir kural dahi olsa!

profile profile

Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Yanlış Bilgilendirme Nedeniyle Kedimin Hayatı Tehlikeye Girdi!

Zeynep
10 Ağustos 2025 18:56