Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Kredi Kartımdan Bilgim Dışında Gerçekleşen Yüksek Tutar İşlemler Ve Güvenlik Zafiyeti

23 Aralık 2024 21:01

Konu: Kredi Kartımdan Bilgim ve Onayım Dışında Gerçekleşen İşlemler Hakkında Acil Çözüm Talebi
Müşteri No: 217 134 82
Sayın Garanti Bankası Yetkilisi,

21 Aralık 2024 tarihinde, saat 19:27 ile 20:48 arasında, Garanti Bankası’na ait **** 1014 ile biten kredi kartımdan, "Sp**** DB limited" isimli şirkete toplamda 10 işlemle 217.297 TL (İki yüz on yedi bin iki yüz doksan yedi Türk Lirası) tutarında para, bilgim ve onayım dışında çekilmiştir (Ek dosya: resim 1 ve 2). Herhangi bir linke tıklamadım, şifre paylaşmadım ve tarafımdan yapılmış bir işlem bulunmamaktadır.

Telefonumda başka kartlar da kayıtlı olmasına karşın bu işlemlerin yalnızca Garanti Bankası kartımla yapılması, güvenlik sisteminizde ciddi bir zafiyetin göstergesi olabilir.

Durumun Detayları
Güvenlik Birimi Araması ve Şüpheli İşlemler
İlk işlem gerçekleştiğinde, saat 19:19’da güvenlik biriminiz tarafından arandım (Ek dosya: resim 4). Ancak eşimin rahatsızlığı nedeniyle çağrınıza yanıt veremedim. Normalde yüksek meblağlı işlemlerde onay vermeden işlem gerçekleşmez ve ulaşılamadığında işlem iptal edilir. Ancak bu olayda bana ulaşamadığınız halde işlemleri iptal etmeyip devamına izin verdiniz.

SMS Bildirimi ve Müdahale Süreci
Saat 19:28 itibarıyla bilgilendirme mesajları gönderildi ancak o sırada istirahat halinde olduğum için mesajları geç fark ettim (Ek dosya: resim 3). Durumu fark edince bankayı aradım ve işlemlerin bilgim dışında gerçekleştiğini belirttim. Ancak bu görüşme sırasında dahi kartımdan çekim devam etti. Kart kapatma kararı geç alındı.

Kartın Kapatılmasındaki Gecikme
Personeliniz kartımı kapatmak yerine yeni kart önererek “limiti kaybedeceğimi” öne sürdü. Bu esnada işlemler sürdü. Bu durum güvenlik tedbirlerinin yetersizliğini göstermektedir.

İnceleme Süreci ve Mağduriyetin Derinliği
Şubenizde harcama itiraz formu doldurdum. Ancak incelemenin en az 2 ay süreceği, bu süre zarfında ödemenin tarafımdan yapılması gerektiği söylendi. Ödeme yapılmadığında yasal faiz uygulanacağı belirtildi. Bu durum maddi ve psikolojik açıdan mağduriyetimi derinleştirmektedir.

Talebim
İşlemlerin ivedilikle incelenip sonuçlandırılmasını,
Ödeme ve faiz yükümlülüğünün tarafıma yansıtılmamasını,
Güvenlik eksikliklerinin araştırılıp tekrarlanmaması için önlem alınmasını talep ediyorum.
Konu hakkında hızlı dönüş yapmanızı bekliyor, yaşadığım mağduriyetin en kısa sürede giderilmesini rica ediyorum.

Saygılarımla,

Güneri
Güneri

Probleminiz çözüldü mü acaba bende aynı mağduriyeti yaşıyorum.

Erkan
Erkan

Henüz bir cevap yok bekliyorum BDDK dahil her yere şikayet ettim

17 Aralık 2024 10:07

Garanti Bankası'nda Güvenlik Açığı: Onaysız Kredi Kartı Çıkışı

11 Aralık 2024 15:32
Garanti Bankası'nda Güvenlik Açığı: Onaysız Kredi Kartı Çıkışı
Hilal sonuçtan hiç memnun değil

14 Ocak 2025 00:31
Banka Hesabımda İzinsiz İşlemler Ve Mağduriyet