Sezer sonuçtan hiç memnun değil

Enza Home Kartal Şubesi Yalanlar Silsilesi

14 Kasım 2023 18:48

Kısmetse kısa bir süre içerisinde nikahımız olacağı için ve bu kararı nikah tarihinden yaklaşık 1,5 - 2 ay önceden aldığımız için bir telaşla bulduğumuz her fırsatta mağaza mağaza gezerek mobilya takımı vb. Birçok ürüne bakmaya başladık. Enza'dan bir koltuk takımı ve yatak odası takımı beğendik ancak ikamet edeceğimiz yere yakın mağazaların stoklarında maalesef bu ürünler bulunmuyordu. Stoklarında bulundurmayan mağazalar da teslimat tarihinin 45 güne kadar sürebileceğini belirttiler. Biz de mecburen stoklu çalışan ve istediğimiz ürünleri stoklarında bulunduran mağazayı bulabilmek için telefonla farklı mağazaları tek tek aradık. Kısacık vaktimizi en iyi şekilde değerlendirip işlerimizi halledelim isterken maalesef Soğanlık Mahallesindeki Enza Home'a yolumuz düştü, keşke düşmeseydi. Velhasıl, yanlış hatırlamıyorsam 24 Ekim 2023 tarihinde yatak, baza, gardırop ve iki tane de üçlü koltuk ürünü beğenip ödemeyi gerçekleştirdik. Ödeme esnasında bize teslimatın önümüzdeki hafta yapılacağını belirtiler ve gerçekten de sonraki hafta yarım yamalak da olsa ürünlerimiz getirildi. Basel marka üçlü koltuklardan birisinde problem tespit edildiği için teslimatı hiç yapılmadı; niyeyse bu problem satış esnasında veya teslimat sürecinden önce tespit edilemedi. Diğer üçlü koltuk da iplikleri çıkmış şekilde teslim edildi. İadesi hatta mümkünse kumaş değişikliği için talepte bulunduk. Çünkü; buklet kumaş bize o anda gördüğümüz manzarayla güven vermedi. Ancak kumaş değişikliğini özellikle yapamadıklarını (işlerine gelmediği için yapmadıklarını düşünüyorum) belirttiler. İplikleri çıkmış koltuk için Yataş Grup üretim hatası olduğunu kabul etti ve yenisini göndereceklerini belirttiler. Gönderim süresini çok ileri bir tarihe atıp bizi mağdur etmeleri de bu işin cabası oldu. Ayrıca gönderim tarihini öğrenmek istediğimde ilk iki görüşmemde ayın 11'inde teslimat gerçekleştirilecek denirken sonraki görüşmelerimde niyeyse birden ayın 11'i teslimat değil de fabrika üretim tarihi şeklinde revize edildi. Ne hikmetse ayın 20'sinde ancak teslim edebiliriz şeklinde dönüş sağladılar. Ayrıca kurulan Berta model 5 kapaklı gardırobumun kulplarının eşit hizada kurulmadığını, menteşelerin yanlış takıldığını belirttim. Konuyla alakalı da kalan ürünlerin teslimatı esnasında durumu düzeltebileceklerini belirttiler. Halihazırda evlenmediğimiz ve ürünleri aktif olarak kullanamadığımız için yeni öğreniyorum ki kurulum esnasında gardırobun içerisindeki ışık da yanıp sönüyormuş.

14 Kasım 2023 19:59

Gardırobun ışıkları ilk kurulduğunda yanıp sönüyormuş ve destek hizmeti çalışanları 'bu düzelir' deyip herhangi bir işlem yapmadan gitmişler. Şu anda gardırobun ışıkları da yanmıyor. Yaşanan durumların arasında 31 Ekim tarihinde yatak odası takımını tamamlayabilmek için Berta model şifonyer siparişi verdim ve ödemesini 1 Kasım tarihinde gerçekleştirdim. Belirttiğim ürünün fiyatı ödemeyi gerçekleştirdiğim 1 Kasım tarihi itibariyle indirime girdi. Ancak ödeme gerçekleştirmek istediğimde firma yetkilileri bu durumdan bahsetmedi ve benden önceki ayın ücretini tahsil ettiler. Durumu aynı gün fark ettim, saat geç olduğu için 2 Kasım tarihinde firma yetkilileriyle iletişime geçtim. Uzun soluklu belki de 5-10 kez görüşmenin ardından istemeye istemeye ücret iadesi yapacaklarını belirttiler. Ben bu süreçte şayet aradaki farkı ödeyemezlerse ürünü iade etmek istediğimi belirttim ancak gerek olmadığını söylediler. An itibariyle yanlış hatırlamıyorsam 4 Kasım tarihinden itibaren iade edilmesini beklediğim tutarla ilgili her aradığımda 'İade yapıldı, bankanın süresini bekleyeceksiniz' şeklinde yalan, yanlış açıklamalarla beni geçiştirdiler. Eski bankacı olmama rağmen çocuk oyuncağına çevirdikleri diğer işler gibi itimadım kalmadığı için tabii ki bu duruma da inanamadım ve bankayla görüştüğümde gördüm ki açık provizyonda bekleyen herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Bugün de iş yoğunluğum ve bezginliğim sebebiyle firma yetkililerini şahsi olarak arayamadım. Bugün arama işini nişanlım gerçekleştirdi. Bize yalan söylendiğini ve özellikle bizi oyaladıklarını belirtti. Telefonda görüşme gerçekleştirdiği Ali Bey durumu kabul etmeyerek sesini belirli bir seviyeye getirerek yükseltmiş. Haksız olmadığını iddaa ederek yine bankayla iletişime geçmemiz gerektiğini iletmiş. Bunu öğrendiğim an itibariyle firmayı aradım ancak Ali Bey'in müşterisi olduğunu ve bana dönüş yapılacağı söylendi. Şu an itibariyle yaklaşık 7 saattir gün içerisinde aranmadım. Ayrıca görüşme yaptıktan 2 saat sonra tekrar aradım ancak telefonu açan olmadı ve tabii ki dönen de olmadı. Ali Bey ile ayrıca görüşmek istedim, kendisine çok güzel iki çift lafım var. Gün boyu aramadıklarına göre özellikle dönüş yapılmadığını düşünüyorum. Ayrıca birkaç saat önce Yataş Grup müşteri memnuniyeti bölümüne bağlanıp durumu yetkililere detaylı bir şekilde ilettim. Bu süreçte samimiyetine gerçekten inanmak isteyip beni ciddi hüsrana uğratan, satış esnasında işlem yapan Elif Hanım

14 Kasım 2023 20:10

Sonraki süreçte duruma dahil olan ve emin olmamakla birlikte şubenin ortağı veya yetkilisi olduğunu düşündüğüm Savaş Bey; ve tabii ki en çok da nişanlımla gereksiz bir muhabbet içerisine girip beni çileden çıkartmayı Başaran Savaş isimli yetkiliden şikayetçiyim. Yataş Grup ailesinin böyle çalışan ve yetkililerle ilerlemesine anlam veremiyorum. Benim gözümde çok çok daha iyi bir yerde olan Yataş Grup'un konumu maalesef zor, dar zamanımda bana yaşatılan üzücü tecrübeyle 180 derece değişti. Böyle isim yapmış büyük bir firmanın bu problemleri rahatlıkla çözebileceğini biliyorum ve bu konuda yardımcı olabileceğinizi umuyorum. Şubeden olumlu bir beklentim kalmadığı için direkt olarak sizden dönüş bekliyorum. Merkeze şikayetimde belirttiğim gibi benim için bu durum Yataş Grup ailesinin tüm çalışanlarını aynı kefeye koymaz; ancak firmanın itibarını yerle bir eder. Yaşadığım tecrübeyi kimsenin yaşamamasını umuyorum. Çocuk oyuncağı haline getirilen bu sorunların çözülmesi konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

14 Kasım 2023 21:23

Düzeltme: Son olarak da nişanlımla gereksiz bir muhabbete girip haksız olmasına rağmen sesini belirli bir seviyeye yükseltip kendini haklı çıkarabileceğini zanneden Ali isimli çalışan demeye bin şahit lazım kişiden; en çok da bu kişiden şikayetçiyim.

15 Kasım 2023 12:31

Güncelleme: Uzun süredir bekleyişimizin sürdüğü iadem bugün itibariyle kredi kartıma yapıldı. Firma yetkilisi Elif Hanım talimatın ne zaman gönderildiğini belirten bir fotoğrafla beni aydınlattı. Keşke bu fotoğrafı da erkenden görseydik, en azından içimize biraz da olsa su serpilirdi. En azından bu süreçte beni olumlu hissettirecek bir hamle oldu. İnşallah, bu olumlu hareketlerle teslimatı ve tamiri beklenen ürünlerim sürecinde de karşılaşırım. Yeni Bilgi: 'Ali isimli çalışan' olarak belirttiğim kişi de sevkiyat görevlisiymiş. Direkt olarak ön planda hizmet vermemene rağmen telefonu açtın madem; ben bilmiyorum deyip neden durumunu izah etmiyorsun? Çalıştığı iş yerini ve karşısındaki insanlara olan tavrını babasının tekkesi gibi davranarak sağlamak profesyonellikten çok uzak bir yaklaşımdır. Ben de birçok farklı firmada çalıştım ancak bugüne kadar bizim telefonlarımızı ne kadar yoğunluk olursa olsun; hiçbir zaman görevi farklı olan biri açmamıştır, açmamalıdır. Çünkü; herkesin gelişme seviyesi, profesyonelliği buna göre belirlenir. Yanlış anlaşılmasın, ben de esnaf çocuğuyum. Bu işleri de az çok bilirim. Bizim küçücük dükkanımızda bile böyle bir tavır, yaklaşım hiçbir zaman yaşanmamıştır. Elif Hanım aracılığıyla birinci ağızdan kendisi hakkında şikayetimi de ilettim. Kimsenin huzurunu kaçırmak; tabiri caizse kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem. Ama bu kadar saygısızlığa da tahammülüm bulunmuyor maalesef. Umarım, hak eden kişiler gerekli cezaları Yataş Grup tarafından adına yakışır bir şekilde alabilir.

20 Kasım 2023 19:18

Bugün teslimat için verilen 20.11.2023 tarihine geldik ve düğünüme 5 gün kala hala ürünlerim teslim edilmedi. Basiretsiz bir şekilde ilerleyen süreç aynı hızda bizi memnuniyetsiz bırakmaya devam ediyor.

Fatma

Biz parayı kolay kazanmıyoruz. Mersin Erdemli Enza Home yetkilisi ürünümüzü bir an önce teslim etsin. Bu mağduriyeti yaşatanlara hakkımı helal etmiyorum.

Fatma

Enza Home fabrikası herhalde kapandı. Çünkü Nisan ayında aldığımız üçlü kanepe hala teslim edilmedi. Fabrika yetkilisi hiç kimse bize ürünün akıbeti hakkında bilgi vermiyor. Gerçekten psikolojimiz bozuldu. Teslim edemeyeceğiniz ürünü niye sattınız. Yerde parkede oturmak zorundayız kanepe gelmediği için.

Fatma

Mersin Erdemli Enza Home çalışanları galiba bizi mağdur etti. Nisan ayında aldığımız üçlü kanepe hala teslim edilmedi. Ne zaman teslim edileceğini kimse bilmiyor.

Fatma

Mersin Erdemli Enza Home bizi de mağdur etti. Nisan ayında aldığımız kanepe hala teslim edilmedi. Bu kada sorumsuzluk olmaz. Bu firmanın bir yetkilisi yok mu acaba problemleri çözen

19 Ağustos 2024 21:23
Enza Home Düğün Öncesi Mobilya Teslimatında Yaşanan Sorunlar!
Semih sonuçtan çok memnun

27 Şubat 2024 12:41