Aslı sonuçtan hiç memnun değil

Denizbank 14 Gün Cayma Hakkını Kullandırmıyor

13 Nisan 2024 19:16

Denizbank'tan kredi kullandım ve ertesi günü 14 günlük yasal süre içerisinde herhangi bir cezai işlem uygulanmadan cayma hakkımı kullanmak amacıyla Denizbank müşteri temsilcisini aradım. Müşteri temsilcisi bana bir günlük faiz uygulanacağını ve bu kapatma işlemini ancak şubeden yapabileceğimi söyledi. Israrla 'Ben erken kapatma yapmıyorum, 14 günlük cayma hakkım var.' dememe rağmen karşı taraf sürekli bunun banka prosedürü olduğunu ve geri ödeme yapmamın şubeden olacağını söyledi. Tüketici kanununda böyle bir hak varken 'ne demek banka prosedürü?' diyorum. Ayrıca hangi çağda yaşıyoruz ki her şey mobil bankacılıktan yapılabilirken bunun için illa şubeye gitmemiz gerekiyor? Mobil bankacılıkta ben cayma işlemine girdiğimde bana uygun kredim olmadığını söylüyor ve erken kapatmaya yönlendiriyor. Bu konuda hiçbir yardımı olmayan müşteri temsilcisinden ve Denizbank'tan şikayetçiyim. Bir daha bu bankayla asla iş yapmam.

18 Nisan 2024 13:19

Denizbank mobil bankacılıktan 12 Nisan tarihinde 150 bin kredi çektim ancak 13 nisanda bu işlemimden vazgeçtim. Ancak mobilde kredi cayma talebinde kredim çıkmadığı için müşteri hizmetlerini aradım. Müşteri hizmetleri bana cayma talebimin alındığını ve 200 küsur lira faiz ödeyeceğimi bunu da ancak şubelerden yapabileceğimi söyledi. Ne alaka olduğunu mobilden neden yapamayacağımı şubeye gidecek vaktim olmadığını her şeyin artık internetten halledilebildiğini söylememe rağmen ısrarla şubeye gitmem gerektiğini söyledi. Bu konu ile ilgili şikayette bulundum ve bugün tam şubeye bu farkı ödemeye gideceğim esnafa bana bugün Söke şubesinden dönüş yapıldı. Bu durumu anlattığımda şubeye gitmeme gerek olmadığını hesapta yeterli para olması durumunda mobilden de kapabileceğim söylendi. Ve ben sırf müşteri hizmetleri yüzünden 1700 küsur faiz ödemek zorunda kaldım. Önceki şikayetimde bu görevliyi de belirtmiştim zaten. Ben neden işini doğru düzgün yapmayan biri yüzünden 1700 TL faiz ödemek zorundayım? Bana hesabımda yeterli para olması durumunda şubeye gitmeme gerek olmadığını söyleseydi ben o gün kapatırdım zaten. Ben beni yanıltan, bana ısrarla yanlış bilgi veren müşteri temsilcisinden şikayetçiyim ve aradaki 4 günlük ödediğim boşu boşuna faizin iadesini rica ediyorum. Ayrıca bu konuşa ses kayıtlarının da dinlenmesini talep ediyorum. Bu konu ile ilgili diğer yasal mercilere de başvuracağım.

14 Nisan 2024 05:46 (Şikayetten 10 saat sonra)

Özgür sonuçtan hiç memnun değil

Denizbank Kredi Cayma Hakkını Kullandırmaması.

Özgür
09 Şubat 2024 16:50
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Denizbank Banka Hesabımı Kapatmıyor!

29 Mart 2024 12:07
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

26 Haziran 2024 18:35

İbrahim