Yeni Bosch Çamaşır Makinesi: Sıkma Sırasında Ses Ve Vibrasyon Sorunu

23 Kasım 2024 20:3819.535

Telefon numaram 505 547 ****. Eşimin ismine almış olduğumuz Bosch marka WGA252Z0TR/41 model 0407 108959 seri numaralı 10 kilogramlık çamaşır makinesi ile ilgili 23.10.2024 tarihinde servis tarafından kurulum gerçekleştirildi. 13.11.2024 tarihinde çamaşır makinemizde oluşan sıkma esnasındaki tamburdan gelen sesten dolayı ayın 16'sına kayıt oluşturduk. Servis gelmedi, biz de 444 6 333 hattına şikayet oluşturduk ve ayın 21'ine yeniden kayıt oluşturduk, servis yine gelmedi. Sonunda eşim kendi adına 23.11.2024 tarihine kayıt oluşturdu ve servis saatinden 7 saat önce servis geldi. Şükür ettik. Gelelim sorunumuza; servis sorunu sordu, sıkma esnasında tamburdan ses geldiğini ve vibrasyon yaptığını beyan ettik. Bunun üzerine kapağı açıp kazandan amortisör kontrolü yapıp su almadan kuru çamaşır ile kuru sıkma yaptılar, herhangi bir ses çıkmadı, bir şey yok dediler. Ben de su neden almıyorsunuz, ıslak sıkım yapın deyince ısrarımız üzerine su aldırarak tekrardan denediler. Yalnız makineye tam su aldırdıklarından emin değilim. Makine sıkma yaptığında bu sefer herhangi bir ses gelmedi, yalnız vibrasyon olduğunu ben gözlemledim. Tabii servis herhangi bir sorun olmadığı, tamamen dengesiz bir yük kullanımıyla alakalı sorun olduğunu tarafımıza bildirdi ve daha fazla inatlaşma olmaması adına makine garantili olmasına rağmen talep edilen 550 TL ücret kendilerine verilerek servis fişi imza karşılığı alındı. Ancak daha sonra aynı bıraktıkları çamaşırları normal yıkama esnasında geçirdik. Yıkama sonunda sıkma esnasını çekimle kaydettim. Bu videoyu da buraya koyuyorum. Görüldüğü üzere sıkma esnasına geçtiği an vuruntu sesi yapmaktadır. Ayrıca ikinci videoda yeni çamaşır attık ve onda da ses yaptı. Yeni alınan bir aylık makinenin böyle şimdiden sallantı yaparak vuruntu şeklinde ses çıkarması ileride meydana gelecek arızalara zemin oluşturacaktır. Yeni çamaşır makinemi bu şekilde kullanmak istemiyorum. Görüyorum ki şikayetlerde bu modelde kronik olduğu anlaşılmakta ve iadeden ziyade bir üst model ile değiştirmek istiyorum. Bosch ailesi olarak bu haklı talebimi değerlendireceğinizden kuşkum yoktur.
Saygılarımla

Ercan
26 Kasım 2024 22:49

Sağ olsunlar Bosch genel müdürlüğünden aradılar şikayetimiz ile ilgili olarak servisin çekmiş olduğu görüntülerde ve servis tespitinde herhangi bir arıza tespit edilemediğini söylediler. Bende servisin kuru çamaşırlar ile sıkma yaptıklarını ve ısrarlarım neticesi yeteri şekilde su aldırmadan sıkma yapılmadığını bundan dolayı sağlıklı tespit yapılmadığını, servis gittikten sonra aynı çamaşırları normal yıkadığımda sıkma esnasında tamburdan gelen vuruntu sesleri devam ettiğini ve video çekerek görsele eklediğimi ve bir ayı bile dolmadan sıfır makineden böyle sesin olamayacağı ve makinamı bu şekilde kullanmak istemediğimi değişim yapmak istediğimi söyledim. Ancak Bosch genel müdürlük yetkilisi bana bu sesin normal olduğunu ve değişimin mümkün olmadığını söylemesi üzerine kendilerine tüm yasal hakkımı kullanacağımı söyledim. Buradan bir kere daha Bosch yetkililerine sesleniyorum Bu makinenin şikayetlerine de baktığımda tambur sesinin kronik ve fabrikasyon arızasının olduğunu görüyorum bundan dolayı haklı talebimi yeniden gözden geçireceğinize eminim

11 Aralık 2024 14:21 (Şikayetten 17 gün sonra)

Yorumlar(11)

25 Mart 2025 14:14

Aynı sorun bende var arkadaşlar şu an yetkili servis ile uğraşıyorum. Çözen varsa bilgi verebilir mi? Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak en sağlıklı gibi sıfır ürün 2 ay olmadı alalı.

4 Mart 2025 13:22

Selamlar, Aynı sorun bende de var, Sorun çözüldü mü acaba? Nasıl bir yol izlediniz,2024 7. Ayda aldım makineyi aldığım günden beri aynı sorun bende de var, servis bu sıkmaya başladığı andaki sesin normal olduğunu çamaşırları dengeye aldığını söyleyip geçiştiriyorlar. Yardımcı olabilir misiniz?

15 Aralık 2024 20:59

Sıkıntı çözüldü mü acaba?

11 Aralık 2024 12:18

Ersin bey size nasıl ulaşabilirim?

28 Kasım 2024 23:46

Ersin Bey size nasıl ulaşabilirim?

27 Kasım 2024 16:17

Merhaba Aynı sorun bende de oldu, Bana ulaşabilirseniz size bazı detayları anlatmak isterim

27 Kasım 2024 16:12

Beni arayabilirsiniz size konu ile ilgili bazı bilgiler vermek isterim. Ya da siz yazın numaranızı ben size ulaşayım

Bosch Çamaşır Makinesi Sorunu Ve İlgisiz Servis

1 Mart 2025 20:445.669

Bayiden aldığım Bosch WGA252Z0TR 10 kilogram çamaşır makinesi satın aldık. Ürün teslim edildi ve servis gelip kurulum ya...

Tümünü Gör

Mahmut
Bosch Çamaşırlarımı Makine Deliyor Kullanmayacak Hale Getiriyor

BoschÇamaşırlarımı Makine Deliyor Kullanmayacak Hale Getiriyor

Hazal
Bosch İki Yılda Paslanma Sorunu, Kuru Yerde Muhafaza Ettiğim Halde!

Bosch İki YıldaPaslanma Sorunu, Kuru Yerde Muhafaza Ettiğim Halde!

Recep

Öne ÇıkanKonular