İlnur sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Yeni Alınan Derin Dondurucu Mağduriyeti.

18 Eylül 2024 15:52

02/09/24 tarihinde Bosch GSN54VWE0N dondurucu satın aldım. 03/09/24 tarihinde kurulum yapıldı. -20 derecede kullanmam söylendi. Bir gün sonra içine gıdaları koymaya başladım. Teslim tarihinden 9 gün sonra, 12/09/24 günü işten eve geldiğimde dondurucunun alarm sesi sürekli çalıyordu. Kontrol ettiğimde kapısı kapalı, elektrik kesintisi de olmamıştı. (Elektrik kesildiğinde fırının saat ayarı bozuluyor, saat normaldi.) İçini açıp baktığımda eriyip damla damla suların aktığını gördüm, maalesef içine koyduğum gıdaların bir kısmı erimişti. Müşteri hizmetlerini aradım, teknik servis talebinde bulundum. İlerleyen saatlerde teknik servisin bizi ziyaret edeceğini söyledi ve ek olarak soğukluk ayarını yükseltmemi, bu şekilde dondurucunun kendisini toparlayacağını iletti. -20 derecede kullanmaya başladığımız cihazın ayarını müşteri hizmetlerinin önerisi ile -26'ya getirdik ve beklemeye başladık. Ancak hiçbir şekilde alarm susmadı, erime hızla devam etti. Arızanın olduğu 12/09/24 günü bizi ziyaret edeceği söylenen servis evimize gelmedi. O gece saat 02:00 sularında dondurucu artık tamamen eriyip su tahliyesine başladı, içindeki gıdaların çoğunu maalesef çöpe atmak zorunda kaldık. 13/09/24 günü, içi boş şekilde dondurucu hala çalışmakta (soğutma değil, sadece ışığı yanıyor ve alarm ötüyor) iken artık alarm sesine dayamayarak düğmesinden kapattık. Bu iki günlük süreçte henüz 9 günlük cihaz ile ilgili yaşadığımız arızadan dolayı ürünün kusurlu olduğu için iade talebinde de bulunduk aynı zamanda. 14/09/24 günü teknik servis öğlen saatlerinde evimize geldi ve düğmesi kapalı olduğu için değerlendirme yapamayacağını, düğmesini açıp çalıştırarak beklememizi, akşam üzeri tekrar geleceğini söyledi. Gün içerisinde dondurucu çalıştı, alarm ötmedi ancak cihazdan çok yüksek motor sesi gelmeye başladı. Akşam geldiğinde cihazdan gelen sesin arkadaki borulardan olduğunu, elle düzeltilebileceğini, şu an cihazın çalıştığını ve yapılacak bir şey olmadığını ifade etti. Peki neden henüz 9 günlük dondurucunun eriyip aktığını ve bu zararın nasıl karşılanacağını sorduğumda cevap alamadım. Bu süreçte aldığım bayi ve müşteri hizmetleri ile birçok görüşme yaptım, arıza ile ilgili kaydettiğim videoları da mail olarak c****@bshg.com adresine ilettim. Ürünün iadesini talep ettiğimi dile getirdim, zira güvenip içine gıda koyamıyorum. Ne zaman tekrar arıza çıkaracağı belli olmayan 9 günlük cihaz elimde kaldı. Mağduriyetimin giderilmesini, iade talebimin kabulünü istiyorum.

18 Eylül 2024 15:57 (Şikayetten 5 dakika sonra)

20 Eylül 2024 19:14

Benimle iletişime geçildi ancak mağduriyetim giderilmedi. Yapılan nihai açıklama şu ki; kusursuz üretim diye bir şey yoktur. Servisin geç gelmesinden dolayı özür dilediler ancak şu anda çalıştığı için yapılacak bir şey yok denildi. Arıza tekrar ederse yine arayın denildi fakat arıza olduğu gün dondurucu eriyip akarken gün içinde geleceği söylenen servis gelmemişti. İçinde eriyen ve çöpe giden onca emek ve maddi masraf yanıma kar kaldı! Bosch no frost derin dondurucu benim için hayal kırıklığı oldu.

Kadri
Kadri

Hep aynı model sıfır aldım ses sorunu var içine daha bir şey koymadan bir buçuk aydır uğraşıyorum. Bozuk ürünü vermişler evimde tamir etmeye çalışıyorlar. Geçmiş oolsun

Hilal
Hilal

Merhaba hala sorununu devam ediyor mu aynı sıkıntıyı bende yasıyorum

Bosch Derin Dondurucu Kurban Bayramı Mağduriyeti

Öznur
15 Haziran 2024 22:29
Çağlan sonuçtan çok memnun

Çağlan
15 Eylül 2024 23:36
"Özellikle Bosch genel müdürlüğündeki oguzhan beye ilgisinden ötürü teşekkür ederim"

Sinem
09 Ekim 2024 18:31