Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Dondurucu: Ayıplı Ürün Ve Sorumsuz Müşteri Hizmetleri

01 Kasım 2024 15:13

01.05.2023 tarihinde Gaziantep Bosch R**** E****** Mağazası’ndan satın aldığım Bosch marka dondurucu, 04.05.2023 tarihinde montajı yapılmıştır. 18.10.2024 tarihinde dondurucumuzda meydana gelen arıza sebebiyle servis tarafından dondurucunun kompresörü değiştirildi. Kompresörün değiştirildiği tarihte servis tarafından cihaz bilgileri girildiğinde daha önce kapak değişimi yapıldığı tarafıma iletilmiştir fakat ben ürünü aldığımdan itibaren tarafımca böyle bir işlem yapılmamıştır. Ben bu bilgiyi tesadüfen cihaz bilgileri girildiğinde öğrenmiş oldum.

Bu durum üzerine Bosch genel merkezine ayıplı ürün satışı yapıldığına dair şikayet oluşturdum. Bosch genel merkezi şikayetimi değerlendirmiş olup bana verdiği cevap şu şekildedir: “Ürünün montaj tarihi 04.05.2023 olup montaj esnasında size dondurucunun contasında sararma olduğu ve logosunun hasar gördüğü iletilmiş ve 05.05.2023 tarihinde kapak contası ve logosu değiştirilmiştir. Bu durum tarafınızca onaylandığı gözüküyor.” Genel merkezin bu dönüşüne karşılık tarafıma böyle bir bilgi verilmediği, benim onayım dahilinde böyle bir işlem yapılmadığı iletilmiştir. Eğer böyle bir işlem yapıldıysa benim servis kaydımın olması gerektiği veyahut yazılı bir servis formuna imza atmam gerektiğini ilettiğimde genel merkez tarafından “bu tür işlemlerde yazılı belge olmaz, tarafınıza sözlü olarak değişimin yapılması gerektiği iletilir, siz de buna onay vermişsiniz” denerek bizce, ayıplı satılan malın sorumluluğu üstümüze atmaktadır. Bir de aklımıza takılan diğer bir soru: kapakla adeta bütünleşmiş gibi duran bir logo neden hasar görür?
Satıcı tarafından da ürün satın alınırken kapağın contası ve logosunun değiştirilmesi gerektiği veya daha önce değiştirilip bize öyle ürünün satıldığı bilgisi verilmemiştir.

Kompresör değişeli iki hafta olmadan önce kapak ara ara alarm vermeye başladı ve akabinde dondurucu tekrardan soğutmamaya başladı. Belki de bu ayıplı satılan üründen kaynaklanıyor. Bunu bilemiyoruz.

Güvenerek aldığımız Bosch markasının yaşadığımız bu süreçte takındığı tavır kurumsallığına yakışmamıştır. Bu markadan ürün alacak arkadaşların dikkatli olması gerektiğini belirtmek istiyorum. Buradan yazma amacım Bosch tarafından mağduriyetimin giderilmesi yönünde değil, zaten yaşadığımız süreçte de görüleceği üzere öyle bir umudum da yok. Tüketici Hakem Heyeti'ne gerekli şikayeti oluşturdum. Karar açıklanınca buradan güncelleme de yapacağım, bakalım sonuç ne olacak.

01 Kasım 2024 15:27 (Şikayetten 13 dakika sonra)

Okan sonuçtan hiç memnun değil

Okan
20 Şubat 2024 23:18
Bosch 7 Çekmeceli Derin Dondurucu Hatalı Ürün
Bosch 7 Çekmeceli Derin Dondurucu Hatalı Ürün

Sinem
09 Ekim 2024 18:31
Bosch Servisi Ve Müşteri Hizmetleri İle Yaşanan Büyük Hayal Kırıklığı
İlnur sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Yeni Alınan Derin Dondurucu Mağduriyeti.

İlnur
18 Eylül 2024 15:52

03 Ocak 2024 19:40
Bosch Derin Dondurucu Sesli Çalışıyor Daha Sıfır Hiç Kullanmadım
Tekin sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Marka Derin Dondurucu Mağduriyeti

Tekin