Akın sonuçtan hiç memnun değil

Altaş Bellona Kusurlu Ürün İade, Değişim

04 Şubat 2024 14:15

04.11.2023 tarihinde Adana altaş Bellona mağazasından valencia koltuk takımı aldım. 18.12.2023 tarihinde tarafımıza teslim edildi. Geldiği gün koltuk takımının süngerinde aşırı yumuşama ve her oturduğumda değişik sesler geldiğini fark ettim. İlk görüşmemde mağaza yetkilileri bana hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını, ister değişim ister iade hakkım olduğunu söylediler.
Müşteri hizmetleri numarasını arayarak arıza kaydı oluşturmam gerektiğini belirttiler. Ben de 444'lü numarayı arayarak durumu izah ettim. Görüştüğüm temsilci, ilk 30 gün içinde mağazanın servisinin yardımcı olacağını, 30 günden sonra ise Bellona genel yetkili servisinin gelip bakabileceğini ifade etti.
Bunun üzerine mağaza satış yetkilisi y**** hanım ile tekrar görüştüm. 'akın bey, ben sizin mağdur olmanızı istemiyorum. Mağazamızın servisi gelirse tamir eder, ben sizin tamirli ürün almanızı istemiyorum. Ama 30 gün beklerseniz merkezin servisi (eksperi) gelirse onlar değişim yapar, yenisi ile' dedi. Ben de eşimin ürünü iade etmek istediğini, iade hakkımızın olup olmadığını sordum. Y*** hanım, 'tabii ki var, iade etmek için de önce genel merkezin yetkili servisinin gelmesi gerekiyor' diye yanıtladı. Biz de sabırla bekledik. 3 gün önce bir ekip geldi, koltukları inceledi ve bizim bahsettiğimiz şikayetleri onlar da gördü.
Ancak kendilerinin ürün değiştirme gibi bir uygulama yapmadıklarını, tamir yoluyla yardımcı olabileceklerini belirttiler. Mağazanın satış yetkilisi y****hanım'ın bana verdiği bilgileri gelen ekibe aktardığımda, verilen bilgilerin yanlış olduğunu ve birebir değişimin olmayacağını, iade için de sürenin dolduğunu söylediler. Tekrar mağazayı arayıp durumu anlattım. Beni iade ve şikayet için 444'lü numarayı aramam konusunda yönlendirdiler. Aradım, durumu anlattım ve müşteri temsilcisi bana döneceklerini söyleyip 1 saat sonra aradı.
Ürünümüzün tamir edilebileceğini, iade ve değişimin ise mağaza inisiyatifinde olduğunu ifade ettiler. Şimdi bir hevesle 15 yıl sonra bir koltuk takımı aldık. Ürünün geldiği günden 2 gün sonra bu sorunu çözmeye çalıştık ve mağaza bizi iade süresi olan 1 ayı geçirmek için yanlış bilgilerle oyaladı. Bizim ne günahımız var, yazık değil mi? Bu mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyorum.
Aksi takdirde, tüm sosyal medya platformlarında ve hukuk mahkemeleri önünde hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı tüm Bellona yetkililerine buradan bildiriyorum.

profile profile profile
04 Şubat 2024 14:15 (Şikayetten 1 dakika sonra)

05 Şubat 2024 08:08

05 Şubat 2024 08:47

Merhaba, tüketici derken neyi kastediyorsunuz

07 Şubat 2024 14:03

Kaç gün oldu bir dönüş bile yapılmadı, 2 gün daha bekleyeceğim çözüme kavuşmazsa, mahkemeye vereceğim

Veli
Veli

Merhaba bende aynı koltuk aynı şikayetim var şikayetiniz çözüldü mü? 1 ay oldu ilk zamanlar sesi önemsemedim ama bildiğin karyola gıcırtısı gibi gelmeye başladı sizin yenisisiyle değişim oldu mu? Tamir süreci düşündürüyor açıkçası çoluk çocuk koltuksuz evde ne yaparız? Bir de orta kısmında kumaş toplanır gibi oldu. Sizinle aynı şikayet olunca sorayımdedim.?

Fatma
02 Eylül 2023 15:44
Rıza sonuçtan hiç memnun değil

Rıza
06 Mart 2025 12:05
Bellona'dan Aldığım Ürünler Hayal Kırıklığına Uğrattı!
Turan sonuçtan hiç memnun değil

Turan
19 Aralık 2023 01:47