Cengizhan sonuçtan hiç memnun değil

Ziraat Bankası Otomatik Ödeme Talimatı Mağduriyeti

15 Ekim 2024 17:54

Ziraat Bankası müşterisi ve Bankkart Genç kredi kartı sahibiyim. Her ay düzenli olarak ve aksatmadan kredi kartımın asgari ödemesini yapmaktayım. Borcuma faiz binmesini ve her ay asgari tutarını ödemesini fazlasıyla göze alan ve kabul eden bir müşteriyim. Bu ay da asgarisini kuruşuna kadar ödememe rağmen sabah banka hesabımda bulunan 4500 TL'nin "otomatik ödeme talimatıyla" kredi kartı borcumu kapatmak adına çekildiğini görüntüledim. Sırasıyla; menü, ödemeler ve otomatik talimatlar bölümünden kontrol ettiğimde tarafımca oluşturulan herhangi bir otomatik ödemenin olmadığını görüntülemiştim. Tekrar kontrol ettiğimde hâlâ boş olduğunu görüyorum. Asgarisini ödememe rağmen iradem ve onayım dışımda borcum için çekilen bu paranın müşteri temsilcisi tarafından iade edilmesinin mümkün olmadığını öğrendim ve sistem üzerinde otomatik talimatının açık olduğunu görüntülediğini söyledi. Ben sahiplenmeden önce veya sahiplendikten sonra böyle bir talimat vermedim. Bilgim dahilinin dışındaydı. Paramı saklamak için başka bir banka mı kullanmalıydım? Yatırdıktan 1 saat sonra çekildi, yatırır yatırmaz ATM'den paramı nakit olarak mı çekmeliydim? O zaman nasıl benden tahsil edilecekti bu para? Mağdur olduğumu, böyle bir talimat oluşturmadığımı ve tamamen bilgim ve onayım dahilinde bu paranın benden tahsil edildiğini bildirmek istiyorum.

15 Ekim 2024 17:55 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Cengizhan
17 Ekim 2024 11:16

Hiçbir şekilde geri dönüş alamadığımı belirtmek isterim.

Ziraat Bankası Kredi Kartı Habersiz Çekim Otomatik Çekim

Abdulkadir