Ziraat Bankası Evden Üretim Hesabı

10 Ekim 2023 15:38

Eşim ile birlikte yurt dışına internet üzerinden çanta satıyoruz. Esnaf muafiyet belgesi aldım, Ziraat Bankası'nın Web sitesinde yazdığı gibi evden üretim hesabı açtım, ödemeler gelmeye başladı ama site üzerinde belirtilen %4 verginin nasıl ödeneceğini ne müşteri hizmetleri ne de şube biliyor. Müşteri hizmetleri gidin muhasebeci ile görüşün dedi - kendi sitelerinde aynen şöyle yazıyor;

7256 no.lu kanuna 11/11/2020 de ekleme yapılan yasal düzenleme ile “ayrı bir iş yeri açmaksızın ve sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve alet kullanmaksızın oturdukları ev/meskende imal ettikleri malları internet vb. Elektronik ortamlar üzerinden satanların esnaf muaflığından” yararlanabilmeleri sağlanmıştır.

Hesabın Özellikleri:
Yetkili Vergi Dairesinden Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi alınabilecektir.
Belge ile birlikte gelen müşterilerimiz için tüm şubelerimizden hesap açılışı yapılabilecektir.
Açılacak Evden Üretim Hesabına aktarılan virman hariç tüm tutarlar üzerinden, aktarım tarihi itibariyle; %4 oranında gelir vergisi tevkifatı, bir veya üzeri işçi çalıştırdığınız durumlarda ise %2 oranında gelir vergisi kesintisi Bankamızca otomatik olarak yapılacaktır.

Bankamızca otomatik olarak yapılacaktır?

Kimsenin bilgisi yok gidin dışarıdan halledin deniyor?

10 Ekim 2023 15:38 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Eren sonuçtan hiç memnun değil

Ziraat Banka Kartı İle ETSY'e Ödeme Yapamıyorum.

06 Şubat 2024 23:49
Demet sonuçtan hiç memnun değil

23 Ağustos 2023 17:08

28 Kasım 2023 13:01
Sefa sonuçtan hiç memnun değil

Ziraat Bankası Sosyal İçerik Üretici Stopaj Kesintisi

22 Ağustos 2024 06:28
Murat sonuçtan hiç memnun değil

28 Temmuz 2023 22:08

Ziraat Bankası Kategorileri