Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Sabit Faizli- Değişken Faizli Çıktı

16 Nisan 2023 02:01

Babam 30.03.2023 günü Ziraat çiftçi kredisine sabit faizli 9.75 faizi olduğu bilgisi verildi ve başvuru yaptım. Daha sonra kredi başvurusu esnasında; Ziraat ana sayfasında halen 9.75 faiz oranı ile yazarken yeni faiz oranı geldi. Faiz oranı 12.16 olduğu söylendi ve paranın 15 iş günü bankada ipotekli kalacağı bildirildi. Telefon ile onay verilerek sözleşme telefondan yapıldığı için Şube ile yaptığımız görüşmede sabit faizli olduğu için kredi çektik. 13-14 normal (iş günü değil) geçince;12.04.2023 günü bankadan bize faiz oranları tekrar değişti değişken faizli sisteme geçildi diye bilgi verildi hala banka ana sayfasında 9.75 kredi yazıyordu.

Krediyi çektikten sonra para hala bankada rehin halde dururken bize değişken faizli olduğu söyleniyor. Sebebi sorulunca merkezden öyle emir geldi. Değişti dendi Krediyi mecburen kapatmak zorunda kaldım lakin kredi oranı elimize verilen a4 kağıdında ödeme planında 12.16 yazarken sürekli değiştiği için ve krediyi kapatmak için 5650 TL para ödemek zorunda kaldım. Değişken faizli olduğu bize bildirilmedi. Gerek maddi gerek manevi olarak yanıltıldık gereği ve tarafıma bilgi verilmesi (Karaman Ayrancı Ziraat Bankası şubesi)

Kenan
Kenan

Vallah Kağızman Ziraat Bankası aynı şekilde başımıza getirdiği ama en kötü yanıda karayı bize kullandırdı sonra enflasyon göre ödemeleriniz olacak yazımlar olsun bu nasıl bir devler devlet hiç halkına zulüm tamamı?

Ö. Barış sonuçtan hiç memnun değil

Ziraat Bankası Değişken Faiz Oranları Ve İpotek Sorunları

Ö. Barış
20 Nisan 2025 20:42
Abdulkadir sonuçtan hiç memnun değil

Kredim Onaylandı, Kullanıma İzin Verilmiyor: Haksız Faiz Mağduriyeti

03 Ekim 2025 23:54
Seyithan sonuçtan hiç memnun değil

BDDK Kararına Rağmen Kredi Kartı Yapılandırmasında Haksız Uygulama

20 Ağustos 2025 16:48