Nurşen
15 Kasım 2023 09:25

Teknosa Cevahir Şubesi - Tefal Easy Fry Grill Steam Şikayeti

05.11.2023 tarihinde Teknosa Cevahir mağazası şubesinden satıcı tarafından tavsiye edilen Tefal Easy Fry Grill Steam+ sıcak hava fritözünü (siyah) satın aldım. Aldığımda ürünün kutusu üzerinde kapalı olduğunu gösteren bantlar bulunmuyordu. Kutu içindeki cihazı çıkarmadan oradaki görevli kutuyu bantladı. Ben de 'İçinde bir sorun olmasın, alarmdan mı yok içinde?' diye sordum. Görevli 'Kutu zaten kapalı değildi' dedi ve 'Bir şey olmaz' diyerek kutuyu bantladı. Teknosa'ya güvendiğim için bu duruma olumsuz bir şey düşünmedim. Eve gelip ürünü kullanmak için kutu içindeki hazneyi yıkadım ve kutuya taktım. Fişi takıp deneme amaçlı çalıştırdığımda aşırı kötü bir plastik kokusu yayıldı. Kokudan korkup fişi hemen çektim. İnternetten yaptığım araştırmalar sonucunda bu ürünün genellikle aşırı plastik kokusu yaydığı ve bu kokunun yemeklere de sinip geçmediği bilgisine ulaştım. 'Şikayet Var' sayfalarında benzer örneklerin fazlaca olduğunu gördüm. Bu sebeple ertesi gün, 06.11.2023 tarihinde işten gelir gelmez, ürünü kullanmadan iade etmek için şubeye gittim.
Şube, ürün haznesinin yıkandığını belirterek iade alamayacaklarını, bunun ürünün kullanıldığı anlamına geldiğini söyledi. Ürünü satan kişinin olmadığını, bize bilgi verileceğini ve incelenmesinin ardından aranacağımızı bildirdiler.
Cevahir Teknosa şubesi tarafından hâlâ tarafıma bir dönüş yapılmamıştır. Ürün, 06.11.2023 Pazartesi tarihinden bu yana şubede beklemektedir. Genel müdürlükten 40 gün içinde iade konusunda müşteri memnuniyeti için bilgi beklediğimiz söylendi ancak hâlâ bir dönüş yapılmadı.
06.11.2023 Pazartesi gününden itibaren her gün sabah ve akşam Müşteri Hizmetleri'ne yaptığım şikayetlere rağmen bir geri dönüş olmadı. 'Şubeden haber bekliyoruz' yanıtı alıyorum.
Ayrıca Müşteri Hizmetleri ile yaptığım görüşmede, açık kutulu ürün satılmaması gerektiği belirtildi. Ancak şubede birçok açık kutulu ürün olduğunu gördüm ve bunların resimlerini ve videolarını çektim.
Tarafıma açık olarak verilen ve kutusu yırtık olan üründen şüphelenmekteyim. Acaba problemli ürünleri getirip tekrar mı satıyorlar diye düşünüyorum. Bana verilen ürünün iadesini talep ediyorum. Philips marka bir ürün istememe rağmen herhangi bir dönüş yapılmadı.
Sayın yetkililerden bu konuda destek istiyorum. Ürünü alış tarihinden +1 gün sonrasında şubeye bıraktım. Ücret iadesi veya başka bir ürünle değişim talep ediyorum.

Desteklerinizi rica ediyorum.
Nurşen T****
0532********13
n***********@hotmail.com

15 Kasım 2023 09:32 (Şikayetten 7 dakika sonra)
Nurşen
16 Kasım 2023 20:45

Halen sonuç yok memnuniyet deniliyor ama sonuç yok. Kesin karar diye aradılar iade değişim yapmıyoruz diyorlar. Zararı bize dokunuyor. Kullanılmış ürün satıp elimizde patlatıyorlar. Neden açık kutu verdiklerini şimdi anlıyorum. Ben maalesef yandım siz de yanmayın Cevahir Teknosa çözüm sıfır.

Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Ayşe
29 Şubat 2024 10:03
Bayrampaşa Forum Teknosa Ürün Değişim İade Kabul Etmiyor
Bayrampaşa Forum Teknosa Ürün Değişim İade Kabul Etmiyor
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet

15 Nisan 2024 18:06
Ece sonuçtan çok memnun

Ece
16 Aralık 2024 11:24
"Süreç biraz uzadı fakat nuray hanım bugün beni arayarak ürünüm için mağazada ücret iadesi veya değişim teklifi sunulacağını söyledi mağduriyetimi giderdi kendisine ve beni arayan ve sorunumu çözmeye çalışan diğer müşteri temsilcilerine ayrıca teşekkür ediyorum"
Zafer sonuçtan çok memnun

Zafer