Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Teknosa Sıfır Aldığım Kusurlu Cihazımı Değiştirmedi!

14 Mayıs 2023 17:51
profile profile
13 Mayıs 2023 04:03

Konya Barosu'na kayıtlı 4553 sicil numaralı avukatım. 11/04/2023 tarihinde Teknosa isimli firmanın Konya Kule Site mağazasından Apple markalı iPhone 12 64 GB Yeşil cep telefonu satın aldım. Ürünü eşime hediye ettiğimde ise ürünü açıp baktığımızda telefonun sol ekran ile kasa arasında naylon poşete benzer bir jelatin bulunduğunu fark ettik. Daha sonra telefonu almış olduğum mağazaya götürdüm. Durumu anlattım ve cihazı sıfır olarak yeni aldığımı ve bedel iadesi veyahut da yenisi ile değiştirilmesini talep ettim. Mağaza ise bana bu şekilde bir değişim yapamayacaklarını ve ürünü servise göndereceklerini ve servis raporuna binaen değişim veya iade yapacaklarını söylediler. Moralim çok bozulmasına rağmen mecburen bu durumu kabul ettim ve ilgili mağazaya telefonu teslim ettim. Bu süreçte eşim ve ben mağdur olmamıza rağmen uzun bir süre cevap gelmesini bekledik. 28/04/2023 günü ilgili mağazaya gittiğimde servis raporunda "ekran ile kasa arasında bir donanım sorunu algılandı" şeklinde rapor düzenlenmesine rağmen değişim veya iade yapamayacaklarını söylediler. Buna çok sinirlendim ve bana iade veya değişimi yapacaklarını söylediklerini ama neden yapmadıklarını sordum. Bu seferde bana Gürgençler Apple yetkili teknik servisi'nden servis raporu alırsam değişim veya bedel iadesi yapabileceklerini söylediler. Ben de bunun üzerine aynı gün ilgili servise giderek durumu izah ettim. Bunun üzerine telefonumu Apple servisi incelemeye aldı ve bunun üzerine rapor düzenlediler. Söz konusu raporun Ön Kontrol kısmında "kasa ile ekran arasında sol yanda JELATİN"olduğu yönünde rapor tutulmuştur. Yine raporun sonuç kısmında ise "üretim kaynaklı kozmetik sorun olduğu görülmüştür" şeklinde rapor tutulmuştur. Bu sefer de ilgili mağaza bu rapor için Genel Merkezlerinden onay almaları gerektiğini söylemiştir. Adeta sinirden kan beynime sıçradı. Beni oyaladıklarına hani bu rapor olunca değişim veya iade yapacaklarını söylediklerini belirttim. Yine ilgili mağazanın söylediğini kabul etmek zorunda kaldım. Yine uzun bir bekleyiş oldu. Bu süreçte ilgili mağazayı günlerce defalarca aradım, kaç defa mağazaya gittim. Bana sürekli bilgi yok, cevap gelmedi dediler. En son ise 08/05/2023 tarihinde mağazaya gittim. Bana cevabın olumsuz olduğunu ancak tekrar servise gönderebileceklerini söylediler. Ben artık beni sürekli oyalayarak kandırdıklarını anladım. Ben firmaya hep iyi yaklaştım. Ancak firma bu zamana kadar şikayetimi ve sorunumu çözmedi.

14 Mayıs 2023 17:54 (Şikayetten 3 dakika sonra)
15 Mayıs 2023 16:58
15 Mayıs 2023 17:01

Hala herhangi bir çözüm üretmediler. Ancak arayıp aynı şeyleri söylüyorlar.

24 Mayıs 2023 14:07

Bunlardan uzak durun!