Bora sonuçtan hiç memnun değil

TEB Kredi Kartı Kur Farkı Mağduriyeti

TEB Kredi Kartı Kur Farkı Mağduriyeti
20 Kasım 2024 12:31

Çok uzun yıllardır Türk ekonomi bankası (TEB) müşterisi ve kredi kartı kullanıcısıyım. TEB kredi kartını kullanarak booking.com üzerinden bir rezervasyon yaptım ve aynı gün iptal ettim. Booking yapılan işlemin iadesini eksiksiz olarak aynı kredi kartı hesabıma aynı gün yaptı. Ancak banka aynı gün olan bu giriş çıkış işlemi karşılığında yaklaşık 81000 TL yapılan işlem için borç, 75000 TL yapılan iade için alacak kaydetti. Döviz cinsinden giriş çıkış arasında herhangi bir tutar farkı olmamasına rağmen muhasebesel olarak alınmayan, kullanılmayan hizmet karşılığında fiktif olarak yaklaşık 5000 TL zarara uğratıldım. Bu tutar herhangi bir ödeme veya tahsilat yapmadığı halde benim cebimden çıkıp bankanın kasasına girdi. Ayrıca bankanın uygulamış olduğu kurların piyasa rayiçlerinin dışında ve tamamen müşteri aleyhine olduğunu belirtmek isterim. Eğer kredi kartı ekstrem, döviz harcamaları için tl yerine döviz cinsinden düzenleniyor olsaydı ortaya böyle bir fark çıkmayacak banka da böyle bir haksız gelir elde edemeyecekti.
Yurt dışında kredi kartı kullananlar için önerim döviz cinsinden harcamaları için bankalarından ekstrelerini döviz cinsinden talep etmeleridir. Tl'ye çevrilerek ekstreye yansıtılan yurt dışı harcamalarında bankaların uyguladığı kurlar yukarıda da ifade ettiğim gibi son derece kontrolsüz ve fahiştir.
Talebim;
TEB kredi kartı ile yapılan, giriş çıkış tarihi aynı olan işlem ( ilgili ekstre görseli ektedir) neticesinde uğradığım zararın/mağduriyetin giderilmesi için uygulanan kurun eşitlenmesi ve herhangi bir borç alacak çıkarılmaması konusunda desteğinizi rica ederim.
Saygılarımla,
m. B*** k*******

20 Kasım 2024 13:03 (Şikayetten 31 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, sikayetvar.com sitesine ilettiğiniz mesajınız Bankamıza ulaşmış olup, en kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla, TEB

20 Kasım 2024 13:06

Teşekkür ederim.

22 Kasım 2024 13:27

Basit bir düzeltme işlemi için 2 gün geçmiş olmasına rağmen “inceliyoruz” demenin haricinde herhangi bir geri bildirim yoktur.

23 Kasım 2024 11:16

TEB müşteri memnuniyeti hattından başvurulara sistemden otomatik yanıtlar gelmekte ve çözüme yönelik hızlı bir cevap alınamamaktadır. Sistem üzerinden gelen örnek mailleri paylaşıyorum. Beklemeye devam ediyoruz.

25 Kasım 2024 09:20

Günaydın, sistem üzerinden gönderilen otomatik maillerden bir tane daha geldi. Henüz bankanın canlı bir çalışanıyla temas etme imkanı olmadı. Maili paylaşıyorum.

25 Kasım 2024 13:17

Konuyu bugün CİMER üzerinden BDDK ya da ilettim.

26 Kasım 2024 21:15
teb-kredi-karti-kur-farki-magduriyeti-1.jpg

TEB bugünü de otomatik cevap mesajı yollama konusunda boş geçmemiş. Çözüme yönelik henüz bir hareket yok. Müşteri memnuniyeti departmanı çok iyi çalışıyor.

27 Kasım 2024 16:59
teb-kredi-karti-kur-farki-magduriyeti-1.jpg

Bugün de çözüme yönelik içeriği olmaya bir mail daha geldi. BDDK da talebimi kendilerine iletmiş. CİMER'e teşekkürler. İlgili maili ekliyorum. Beklemeye devam.

28 Kasım 2024 19:51
teb-kredi-karti-kur-farki-magduriyeti-1.jpg

Bugün TEB konu ile ilgili başvuruma istinaden BDDK dan aynı kanal üzerinden cevap yollandığına dair ekteki mesajı yolladı. Cevabın ne olduğunu lütfedip bildirmemiş. Şimdi de BDDK dan cevap bekliyoruz. Bugün 8. Gün.

29 Kasım 2024 14:26

BDDK bankadan gelen cevaba göre aynı gün içinde kur dalgalanmasından oluşabilecek yaklaşık %8 lik bir farkın normal olduğuna karar vermiş. Bir kamu kurumunun bu kadar basiretsiz bir yanıt vermesini beklemiyordum. Kur oyunlarıyla cebimizdeki 3 kuruşa göz dikenlerin bu cesareti nereden aldıklarının açık bir ifadesidir BDDK nın cevabı. BDDK nın cevabı konudan alakasız bir sürü boş metin içerdiği için eklemiyorum. En kısa sürede TEB deki tüm hesap ve kartlarımı kapatıyorum. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmayı düşünüyorum ama görünen o ki tüketicinin durumu bildiğiniz gibi, umudum pek yok.

Edip
Edip

Merhaba. İade işlem gerçekleşti mi? Bende şu an aynı durumdayım

Bora

Yok maalesef. Geçmiş olsun.

Nez sonucu yetersiz buldu

Nez