Cem sonuçtan hiç memnun değil

Halkbank Hesabı İçindeki Para İle Dondurma Ve Ticari Zarar Vermesi

18 Aralık 2023 15:18

Halkbank kurumsal şirket hesabıma erişimi engelledi. Parama, bilgilerime, hesabıma erişemiyorum ve bu konuda kesinlikle bilgi alamıyorum. 1) Telefon ile müşteri temsilcisine bağlandığımda, detaylarını yazmadığım şifremi yenilemem gerektiği için şubeye gidip kimliğimle şifre yenilememi söylediler. 2) İlk gittiğim şube hesabımın acil kapanması gerektiğini, bu nedenle beklemem gerektiğini söyleyip beni bekletti ve şirket hesabı olduğundan hem içerideki para hem de banka hesaplarının aktif olduğunu, bu nedenle önlem almadan kapatmak istemediğimi söyledim. Ancak buna rağmen yine nedeni söylenmeden bu şekilde iletildi. 3) Sonrasında parayı da iade edemeyecekleri, hesapların da kapanmadığı gibi farklı bir bilgi verdiler ve beni başka şubeye yönlendirdiler. 4) Hesabın bağlı olduğu şubeye gittiğimde ise yine nedeni öğrenemedim. Hesaplarımın bir süre erişime kapalı olduğunu ve şirkete ait parayı da alamayacağımı belirttiler. (Şirket adı içerisinde 'kod' geçtiği için bu nedenle olabileceği gibi komik bir açıklama dışında) İki şubede de kendilerine problemin ne olduğunu çözmek istediğimi, vergi borcu mu, hukuki bir konu mu olduğunu, yeter ki bilgi versinler, halledeyim dedim. Ek olarak şirket yetkili değişikliği (2 yıl önce olan) belgeleri sistemlerinde bulunmasına rağmen (kendi beyanlarına göre taranmış olarak görüntülüyorlar) bunun sisteme işlenmediğini, bu nedenle de olabileceğini söylediler. Hesap erişimimi engelliyorlar, IBAN'ıma dahi bakmama izin vermiyorlar. Şirket varlıklarını açıklama yapmadan donduruyor ve nedenini de söylemiyorlar. Mali olarak zarara uğratmalarının yanı sıra şirket içinde ve müşterilerin gözünde de şüpheli konuma düşürüp ticari zarar veriyorlar. Hiçbir iletişim kanalı sunmuyorlar ve süreci gizliyorlar. Yasal opsiyonlarımı bilmiyorum ancak şirket hesaplarına yaptıkları engelleme ve açıklamada bulunmadıkları için ticari ödemelerimi kredi çekip yapmak zorunda kaldım. Bu zararın sorumlusu kendileri ve kesinlikle bu süreç sonrasında Halkbank ile olan tüm ticaretimi bitireceğim. Ek olarak müşterim ve çevremde bulunan 8 firmayı da aynı konuda bilgilendirdim ve onların da aynısını yapmaları için elimden geleni yapacağım.

03 Ocak 2024 16:14

Halkbank'ın profesyonellikten uzak tutumu ve müşteriye saygısızlığı konusunda ciddi bir şikayetim var.

Sözde kurumsal şirket hesabıma nedensiz olarak konulan erişim engeli ve bu duruma dair açıklama yapmaktan kaçınan banka yetkilileri, hem beni hem de şirketimi mağdur etmiştir.

Ve koskoca (! ) bankanın şubesi çocuk gibi telefonlarıma çıkmamaktadır!

1. Müşteri hizmetleriyle yaptığım görüşmeler, sorunun çözümüne dair hiçbir ilerleme sağlamadı. Şifremi yenilemem gerektiği gibi basit bir öneriyle geçiştirildim. 2. Şubeye gittiğimde, hesabımın neden kapatılması gerektiği konusunda açıklayıcı bir bilgi alamadım. Şirket hesabım ve içindeki önemli miktarlardaki para söz konusu olduğunda, bu durum kabul edilemez bir ihmaldir. 3. Farklı şubelere yönlendirilmeme rağmen, her seferinde farklı ve çelişkili cevaplarla karşılaştım. Bu, bankanın kendi iç işleyişinde ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor.! 4. Sonuç olarak, ne hesabıma erişebiliyorum ne de şirketimin paralarını kullanabiliyorum. Açıklama yapmaktan kaçınarak ve telefonlara bile çıkmayarak adeta çocukça bir tavır sergiliyorlar.

Bu durum, sadece maddi zarara yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda şirketimin ticari itibarını da ciddi şekilde zedeliyor. Eğer 24 saat içinde bu sorun çözülmezse, CİMER'e detaylı bir şikayet oluşturacak ve sahip olduğum haklarla hukuki yollara başvuracağım.

Bu çağda, bir bankanın keyfi ve açıklamasız hesap engellemesi yapması ve müşteri ilişkilerinde bu derecede başarısız olması kabul edilemez.

Halkbank'ın bu sorunu acilen çözmesini ve gereken açıklamaları yapmasını bekliyorum.

18 Aralık 2023 15:55 (Şikayetten 37 dakika sonra)

19 Aralık 2023 15:10

Olayların üzerinden 5 gün geçti. Dönüş yapacağız demenizin üzerinden 24 saat! Hala ne bir mail ne bir dönüş. Problemin çözümünü geçtim, nedenini söylemeyi bile başaramadınız. Yazıklar olsun sizin gibi sözde kurumsal firmaya

22 Aralık 2023 14:13

Müşterimize e-mail kanalı ile bilgi verilmiştir. Sayın Müşterimiz; ürün ve hizmetlerimizle ilgili öneri, istek ve şikâyetlerinizi; 7/24 hizmet sunan Halkbank Dialog'un ve Halkbank Kurumsal Dialog’un telefonlarından, faks ve web sitemizden iletebilirsiniz. Saygılarımızla, T. Halk Bankası A.Ş.

03 Ocak 2024 15:44

Üsteki cevaplar yalan beyandır. Sadece bir SMS geldi. Rezalletler bitmedi. Şube telefonlarımı açmıyor? Belli ki yeni şikayet oluşturmam gerekecek. Aradan 3 haftaya yakın süre geçti: - hala dönüş olmadı! - hatanın kendilerinde bulunan evrakı işlemediklerinden olduklarını öğrendim. Ama hem suçlu hem güçlüler paramı, hesabımı istiyorum! Daha önemlisi artık saygısızlığı bırakıp herhangi bir yetkiliden dönüş ve çözüm bekliyorum. Yarına kadar sorun çözülmez ise CİMER'e şikayet oluşturup, yasal haklarım için hukuki destek alacağım. Bu devirde kim kimin ticari hesabına kafasına göre bloke koyup bir de telefonlara çıkmıyor siz banka mısınız yoksa dola ndırıcı mı?

03 Ocak 2024 15:44

Üsteki cevaplar yalan beyandır. Sadece bir SMS geldi. Rezaletler bitmedi. Şube telefonlarımı açmıyor? Belli ki yeni şikayet oluşturmam gerekecek. Aradan 3 haftaya yakın süre geçti: - hala dönüş olmadı! - hatanın kendilerinde bulunan evrakı işlemediklerinden olduklarını öğrendim. Ama hem suçlu hem güçlüler paramı, hesabımı istiyorum! Daha önemlisi artık saygısızlığı bırakıp herhangi bir yetkiliden dönüş ve çözüm bekliyorum. Yarına kadar sorun çözülmez ise CİMER'e şikayet oluşturup, yasal haklarım için hukuki destek alacağım. Bu devirde kim kimin ticari hesabına kafasına göre bloke koyup bir de telefonlara çıkmıyor siz banka mısınız yoksa dola ndırıcı mı?

03 Ocak 2024 15:45

Üsteki cevaplar yalan beyandır. Sadece bir SMS geldi. Rezaletler bitmedi. Şube telefonlarımı açmıyor? Belli ki yeni şikayet oluşturmam gerekecek. Aradan 3 haftaya yakın süre geçti: - hala dönüş olmadı! - hatanın kendilerinde bulunan evrakı işlemediklerinden olduklarını öğrendim. Ama hem suçlu hem güçlüler paramı, hesabımı istiyorum! Daha önemlisi artık saygısızlığı bırakıp herhangi bir yetkiliden dönüş ve çözüm bekliyorum. Yarına kadar sorun çözülmez ise CİMER'e şikayet oluşturup, yasal haklarım için hukuki destek alacağım. Bu devirde kim kimin ticari hesabına kafasına göre bloke koyup bir de telefonlara çıkmıyor siz banka mısınız yoksa dolandırıcı mı?

Halkbank Kurumsal Hesap Numara Güncelleme Süreçleri Ve Yaşanan Sorunlar

15 Ocak 2024 19:32