Electrolux Çamaşır Makinesi Elektrik Kaçırıyor, Gürültülü Çalışıyor.

26 Kasım 2023 01:22

Media Markt'tan 11 Haziran 2023 tarihinde çok sessiz olduğu iddiasıyla bu model makineyi satın aldım. Geceleri de çalıştırabilirim düşüncesiyle tercih ettim ancak 20 yıllık makinem gibi ses çıkarıyor. Satın aldığım yere 'hani sessizdi' diye soru sormak için gittim ve tavsiye eden satış temsilcisini buldum. Bana titreşim önleyici ayak almayı önerdi. 'Çok sessiz bu makineler, al düzelir' dedi. Aldım ancak hiçbir şey değişmedi. 14 Kasım tarihinde çamaşır makinesinin dışarı su verdiğini fark ettim. Etrafta yıkanması gereken çamaşırları ıslak buldum ve kontrol etmek isterken elektrik çarptı. Eşim kontrol kalemi ile incelediğinde makinenin ayaklarında ve alt zemininde elektrik kaçağı olduğunu gördük. Makinenin bir gün sonra her tarafında olan elektrik kaçağı iki yerde devam ediyordu. Anlaşılan taşan su, içinde kuruyan yerlerde kaçağı sonlandırmıştı. Makineyi tekrar çalıştırdım. Su vermedi ama içinde mi kaçak olduğunu bilemiyorum, elektrik kaçağı yine daha fazla bölümünde vardı. Servis talebinde bulunduk. 16 Kasım 2023 tarihinde gelen teknisyen topraklamada sorun olduğunu, bu nedenle böyle bir durumun yaşanabileceğini söyledi. Ancak eski makinem banyoyu su basacak kadar su kaçırdığı halde 20 yıldır bir kere bile elektrik çarpmamıştı. Aynı bina topraklamasında sorun olsa, eski makinede de bu sorun yaşanmaz mıydı? Evdeki diğer beyaz eşyalarda elektrik kaçağı yok. Topraklama sorunlu olsa hepsinde olmaz mıydı? Servise 'Bu ürün su akıttı, içinde birikmesin paslanmasın' dediğimde 'Altı plastik, buharlaşmıştır' yanıtını aldım. 'Peki gürültülü çalışıyor, neden?' diye sorduğumda ise 'Dengeli koymuyorsunuzdur' cevabını verdi. Yani servis her şeyi müşteriye atfediyor. Daha sonra 'Çok gürültülü, bakın dinleyin' dediğimde makineyi çalıştırdı ve ses kaydı aldı. Ses kaydını daha uzman olduğunu düşündüğü birine gönderdi. Sonuçta evet, bir sıkıntı olduğunu ve kasnağın değişmesi gerektiğini söyledi. 'Biz sizi ararız' dedi ve ayrıldı. Ancak kendisi aslında bu markanın servisine bakmıyormuş, Franke markasına bakıyormuş. 10 gün geçti, ne arayan var ne soran. Kesinlikle pişmanım. Ayıplı ürün; 5,5 ayda su akıtıyor, elektrik kaçağı var ve devam ediyor. Aşırı gürültülü ve sarsıntılı çalışıyor. Electrolux markasını tercih etmek hata olmuş. Su kaçırma, elektrik kaçağı, gürültülü çalışma ve sarsıntı gibi dört ayıbı bulunan makine ayıplı üründür. Tamiri değil, yenisi ile değişimini talep ediyorum.

profile profile profile
27 Kasım 2023 08:54 (Şikayetten 1 gün sonra)
02 Aralık 2023 13:19

Genel müdürlükten şikayetim üzerine arandım. Servis yönlendirdiler. 30 Kasım'da servis geldi. Servis gelince makinedeki gürültüyü onlar da fark etti. Arka kapağı açtılar. Önden ve arkadan video kayıt aldılar. İçerisine az miktarda çamaşır ile denendi. Kendileri de az çamaşır olmasına rağmen gürültülü çalıştığını söylediler. Daha önceden kayış değişecek diyorlardı. Bu gelenler "Büyük ihtimalle kazan ile ilgili sıkıntı var. Kazan değişebilir. Genel merkeze gönderiyoruz. Onlar karar verecek." dediler. Daha beşinci ayında kazan değişmesi normal mi? Ayıplı bir ürün, ben kabul etmiyorum. Bir de ilginç olan yanı; video ile ne kadar doğru karar verilebilir. Videodan mı doğru karar verilir yoksa gelen işin ustası mı daha iyi karar verir? Sonuçta gelenler de sıkıntı olduğunu gördü ve söyledi. Daha önceden de Simfer derin dondurucu almıştım. Onda da sıkıntı olmuş idi. Usta karar vermiş idi ayıplı ürün olduğuna. O onayladı ve yenisi ile değişmiş idi. Ben ayıplı ürünümün yenisi ile değişimini istiyorum, tamirini değil.

Baran

Münire hanım merhaba benim çamaşır makinem de de sizdeki olan sesin aynısı var bugün servis geldi ve kayışını değişti ama değişim yapılmasına rağmen hala aynı ses devam ediyor sizin süreciniz merak ettim çözüme ulaşabildiniz mi cihazınızdaki problem devam ediyor mu acaba?

Münire

Yeni makine ile değişim yapıldı ama hala sesli çalışıyor. Bana geceleyin bile rahatça çalıştırırsınız demişlerdi. Evet normal yıkamada çok eşsiz. Ama sıkmaya geçince gurultulu

Emel sonuçtan hiç memnun değil

25 Temmuz 2024 22:54

28 Aralık 2024 22:36
Electrolux Çamaşır Makinesi İle Yaşanan Sorunlar
Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

22 Eylül 2024 13:45
Electrolux Kategorileri