Metehan sonuçtan çok memnun

MNG Kargo Fatura Bilgileri Sorunu

30 Aralık 2024 11:50

MNG Kargo firması aracılığı ile Yalova'da bulunan kurumsal şirketimize gelen alıcı ödemeli kargo için ilgili ücret tutarı kargonun geldiği an ödenerek kargo teslim alınmıştır. Ödenen ücret karşılığında şirketimize, MNG Kargo tarafından fatura kesilmiştir fakat kesilen fatura bilgileri hatalı ve eksiktir. Buna istinaden ilk önce MNG Kargo firmasının müşteri hizmetlerine ait telefon numarasını aradım. M***** Bey adında ilgili personel ile gerekli bilgiler doğrultusunda görüşme gerçekleştirdik. Bana kendisi tarafından söylenilen, durumun düzeltilmesi için ilgili gönderiyi gönderen kişi işlem yapıldığında sizin şirket bilgilerini belirtmesi gerekirdi. Bu şekilde ilerleme kaydedildiğinden gönderen firmanın düzeltmesi gerektiğidir. Buna istinaden ayrıca ilgili Yalova şubesi olan ova şubesinden K**** Bey de, gönderici şirket gönderdiği şubeden düzenlemesi gerekir diye belirtmiştir. Şimdi onca herkesin işi varken ilk olarak MNG Kargo firması ürünleri kargo taşımacılığı olarak kabul ederken şahıs ya da şirket bilgilerini gönderenden alırken neden tam bilgilerini almadan gönderi kabul etmektedir. Eğer bu şekilde gönderi kabul ediliyorsa (örneğin Vergi no: 1111111111 yazmak gibi) bütün sorumluluğu kabul etmiş olmaktadır. Göndericiden kargoyu alırken tüm gerekli bilgilerini istersin ona göre doldurur ve o doğrultuda ödeme türüne göre işlemlerini yaparsın. Ben MNG Kargo'ya ait müşteri hizmetlerini aradığımda; MNG Kargo, muhasebeye faturanın yeniden düzenlenmesini belirtemiyorsa ve ayrıca bunu göndericiniz, gönderdiği yerden düzeltmeli şeklinde saçmalıktan ibaret bir cümle kuruyorsa burada çok büyük bir sorun var demektir. Şirketimiz, sizin boş doldurmak için girdiğiniz fatura bilgilerini kabul etmemektedir. Şirketimize ait bilgiler bulunmaktadır ve bunu tarafımıza her gönderilen ürün için gönderen kişi veya şirketten talep etmeniz sizin sorumluluğunuzdur. Almıyorsanız o firma unvanında çalışan yetkili kişi, düzenlenmesini talep ettiğinde yapmakla mükellefsiniz. Çünkü siz ilk başta kargoyu o şekilde teslim almaktasınız. Buradan kimseye iş bildirmek haddimize değil fakat uygunsuz bir şekilde saçmalıktan ibaret olan oranın o şekilde yapması gerekmektedir. Açıklaması bir sonuç değildir. Fatura tutarı ödenmiştir. Ödeyen firmaya ait bilgiyi o an kargocunuz bile isteyebilir. Bir kaşe bilgisi almak çok zor değildir. Keza MNG Kargo haftanın çoğu günü şirketimize gelmektedir. Bir an önce tarafımla iletişime geçilip sorunun çözülmesini istiyorum.

30 Aralık 2024 11:53 (Şikayetten 2 dakika sonra)

Vildan sonuçtan çok memnun

03 Şubat 2025 10:52
"Çözüm merkezi çalışanlarınız hızlı ve çözüm odaklı onlara çok teşekkür eder, Esatpaşa şubesi çalışanlarınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim."
Yanlış Fatura Bilgisi Ve İlgisiz Müşteri Hizmetleri Sorunu
Ekin sonuçtan çok memnun

09 Mayıs 2024 14:13
"Çok teşekkür ederim çok yardımcı olundu"
Dilhan sonuçtan çok memnun

06 Mart 2025 18:09
Osman sonuçtan çok memnun

22 Nisan 2025 10:27
Binnur sonuçtan çok memnun

25 Ağustos 2023 09:45
"Sorunum çözüldü, teşekkür ederim."
MNG Kargo Paketimi Teslim Etmiyor

DHL eCommerce Türkiye Kategorileri