12 Eylül 2024 21:32

Öğrenci İstanbulkart kullanıyorum.
12 Eylül günü 17.34 ile 19.17 arasında 4 defa otobüse bindim.
Yine 12 Eylül günü saat 21.20 de aşağıdaki şekilde telefonuma mesaj geldi.
---‐
usulsüz Basis: Kimlik numaranıza ait İstanbul kartınız'la şüpheli geçiş yapıldığı tespit edilmiştir. Usulsüz kullanım tespiti durumunda kartınızın kullanıma kapatılacağını ve tekrar başvuruda usulsüz kart yenileme bedeli tahsil edileceğini hatırlatır, gerekli önlemleri aldığınız için teşekkür ederiz. B002
--------
Bu mesajdan sonra 153'ü aradım. Yetkili bana şoför tarafından şikayet edilmiş olabilir dedi. Otobüs şoförü kendi ekranında fotoğrafımı görebiliyor ise kimlik kontrolü yapması gerekirdi. Eğer otobüs şoförü kimlik kontrolü yapmış olsaydı. Kimliğimi ispatlayabilirdim. Ancak bana kimliğim sorulmadı. Araştırılmadan bu şekilde mesaj gönderilmesini kabul etmiyorum. Kamera kayıtlarından incelenmesini ve hatalı mesaj nasıl gönderildi ise düzeltme mesajının da gönderilmesini istiyorum. Ayrıca kendisine verilen yetkiyi hatalı kullanan otobüs şoföründen de şikayetçiyim.

13 Eylül 2024 08:24 (Şikayetten 10 saat sonra)
Şükrü
19 Eylül 2024 18:45

Merhaba Sayın İBB yetkilisi Sizlere sorduğum soru ile verilen cevapların bir ilgisi bulunmamaktadır. ---Ben 12 Eylül günü 4 defa otobüse bindim. Ve bana aşağıdaki mesaj geldi. (usulsüz Basis: Kimlik numaranıza ait Istanbulkartiniz'la şüpheli geçiş yapıldığı tespit edilmiştir. Usulsüz kullanım tespiti durumunda kartınızın kullanıma kapatılacağını ve tekrar başvuruda usulsüz kart yenileme bedeli tahsil edileceğini hatırlatır gerekli önlemleri aldığınız için teşekkür ederiz. B002) Otobüslere bindiğim esnada otobüs şoförleri tarafından herhangi bir kimlik kontrolü yapılmadı. Yapılsa idi de zaten kimlik kartımı ibraz ederdim. Ve bu mesajın gelmesine gerek kalmazdı. Durum bu iken bana Istanbulkarınız ile şüpheli geçiş yapılmıştır uyarısı neden geliyor. (Aynı şekilde başka bir şoförde kimlik kontrolü yapmadan şüpheli geçiş uyarısı girerse kartım kullanıma kapatılıp ceza mı verilecek) Sorumu tekrar ifade ediyorum. Benim kartım kaybolmadı ve başkasına da usulsüz bir şekilde kullandırmadım. En son gönderilen cevapta da (Yapılan inceleme sonucunda usulsüzlük yaptığı tespit edilen yolcular için yasal işlem başlatılacaktır) ifadesi bulunmaktadır. Ben kartımı usulsüz bir şekilde kimseye kullandırmadım. Hatalı bu işlemin kamera kayıtlarından tespit edilerek, bana gelen uyarının sehven atıldığını ifade eden yeni bir SMS göndermenizi talep ediyorum. Saygılarımla

Haksız Usulsüz Bildirim Ve Şoför Hatası

06 Şubat 19:59