Yetkili Servis Yanlış Parça Değişimi Ve Haksız Ücretlendirme

Sümeyra
26 Aralık 2024 02:06

02526 Güngören unvanına sahip yetkili servisten "çamaşır makinesi sıkma yapmıyor" konu başlığı altında "Merhaba, çamaşır makinesi sıkma yaparken az çamaşırda bile kazanı sağa sola çarpıyor. Düzgün dönmüyor" servis notu ile kayıt açtırdım. Gelen yetkili beyefendi"pompa motor hatası aldığını, değişim için muhasebeye fiyat soracağını" söyledi. Israrla "makinemin su boşaltımında bir problem olmadığını tek sıkıntımın bazen düzgün döndüğü halde bazen ise kazanın sağa sola çarptığını. Kazanın sağa sola çarpmasının pompayla ne alakası olduğunu" söyledim. Beyefendi "sorunun bundan kaynaklandığını" söyledi. Teyit için 3 defa sordum. Pompayı değiştirmesini söyledim. Çıkarttığı eski pompanın gayet güzel döndüğünü ve içinde kalmış bir parça olmadığını gördüm. Eski pompa bende duruyor. Fiyatın 3600 TL olduğunu söyledi. IBAN üzerinden açıklama yaparak ücreti gönderdim ve faturamı istedim. Daha sonra SMS olarak gelen faturamda hizmet bedeli kısmına ısıtıcı, pompa motoru ve hatırlamadığım bir şey yazıyordu. 3 farklı kod vardı. Müşteri hizmetlerini arayıp bunun incelenmesi için talep oluşturdum. Ayrıca teknisyen beyefendi sonuç notuna "Ürün sesli çakıştığı pompa hatası verdiği için değişti 3600 TL" yazmış. Fakat ürünün sesli çalıştığına dair hiçbir şikayetim yoktu ve servis kayıtlarında şikayetim açıklamalı şekilde yazıyordu. Daha sonra tekrar faturamı kontrol ettiğimde hizmetler kısmı değiştirilmiş açıklama olarak 171 pompa motoru (tahliye), Fiyat ise 1600 TL yazıyordu. Müşteri hizmetlerini arayarak şikayet oluşturdum. Bu düpedüz haksız kazanç ile tüketiciyi mağdur etmektir. Fiyatı güncellemek için bu sisteme giriş yapıldı ve banka kayıtlarında 3600 TL gönderildiği görüldüğü halde alınan ekstra alınan ücret için hiçbir yoldan benimle iletişime geçilmedi. Durumu kontrol ettiğim için fark edildi. Ayrıca gelen beyefendiye ısrarla su boşaltmada sorun yaşamadığımı söylediğim halde makinenin kazan kontrolünü yapmadan açıp bakmadan "yanında getirdiği pompa motorunu" değiştirerek "sorunun bundan kaynaklandığını"söylediği halde sorunum hala devam etmekte. Çamaşır makinem sıkma yaparken (içi 7 kg uygun doldurduğum halde) bazen düzgün sıkıyor bazen ise kazanı sapa sola çarpıyor. Benimle ekstra ücret için hiçbir şekilde iletişime geçilmediği ve gereksiz parça değişimi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunacağımı, gereksiz yere değişilen parçadan alınan 3600 TL nin geri yatırılmasına, hiçbir ekstra ücret ödemeden çamaşır makinemin kazan probleminin onarılmasını talep ediyorum.

26 Aralık 2024 16:17 (Şikayetten 14 saat sonra)

Sevgili müşterimiz , Öncelikle Firmamıza gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz. Şikayetiniz bizlere ulaştı. Sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğiz. Altus ailesi olarak sağlık ve mutluluk dolu günler dileriz. 7/24 yanınızdayız, mutluluğunuz için buradayız. Altus Müşteri İletişim Merkezi

Abdulilah sonuçtan hiç memnun değil

Abdulilah
15 Kasım 2024 17:15
Çamaşır Makinesi Sorunları Ve Yetersiz Müşteri Hizmetleri
Sinem sonuçtan hiç memnun değil

Altus Cam Mak Sesli Çalışma Ve Sallanma Problemi

Sinem
08 Mart 2024 11:11

Altus Çamaşır Makinesi Kazan Sorunu

Olcay
16 Temmuz 2024 14:39
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Altus Çamaşır Makinesi İle Bitmeyen Sorunlar

Yusuf