Ziraat Bankası Bilgim Dışında KMH Açıp, Hayat Sigortası Yaptırdı.

Ziraat Bankası Bilgim Dışında KMH Açıp, Hayat Sigortası Yaptırdı.
16 Mayıs 2024 01:13

Ziraat Bankası Uluborlu/ISPARTA Şubesinden maaş anlaşması gereği Ağustos-2023 de vadesiz hesap açtırdım. Talep etmediğim halde kredi mevduat hesabı KMH açılmış ve 5000 TL tanımlanmıştı. Aralık-2023 de dikkatsizliğimden sadece 70 TL ve 90 TL KMH Kullandığım gerekçesiyle adıma "haberim olmadan" Hayat Sigortası poliçesi düzenlenmiş ve 133 TL poliçe bedeli hesabımdan çekildi. Şubeye giderek KMH yi iptal ettirdim. 2024 yılında KMH olmadığı halde 5000 TL olan limitin 100.000 TL'ye çıkarılarak Hayat Sigortası poliçesinin yenilendiği konusunda SMS aldım. Mobil uygulamadan incelediğimde KMH limit 0 (sıfır) tl olduğu, hesabımdan da bugün yatan maaşımdan 1600 TL (bin altıyüz) + gecikme faizinin benim bilgim dışında alındığını gördüm. Şubeye gidip sorduğumda, müşteri temsilcisi, KMH tanımının sadece otomatik fatura ödemeleri için tanımlandığını bundan dolayı 100.000 TL teminat için bankanın bana sormadan hayat sigortası yaptığını, poliçe ücretinin yüksek olmasının yaşımdan kaynaklı olabileceğini söyledi. Benim Bankada hiç otomatik ödeme talimatımın olmadığını; olsa bile bir memur olarak maaşımın 2 katından fazla olan 100.000 TL neyin faturasını nasıl ödeyeceğimi sordum. İptali için talepte bulunacağını söyledi. Daha sonra bankanın müşteri hizmetleri çağrı merkezini aradım. Görevliye yaşadıklarımı anlattım. Talep dışında KMH açılamayacağını, hayat sigortası olmayacağını söyledi. Bu işlemlerin Banka şubeleri tarafından yapıldığı ve iptalini de şubelerden yapılabileceğini söyledi. O halde şubeden şikayetçi olduğumu söyledim ancak bir çözüm bulamadı.
Maaş aldığım Ziraat Bankası dışında, biri kamu, biri özel 2 ayrı bankada hesabım var ve ikisinde de KMH var. Zaman zaman kullandığım halde faiz dışında Hayat Sigortası yapmadılar. Devletimin asırlık Ziraat Bankası, isteğim dışında açılan Kredili mevduat hesabından 5 ay önce yanlışlıkla kullandığım toplam 160₺ yi kullandığım gerekçesiyle bana resen hayat sigortası yaptırarak 1730₺ parama el koymuştur. Sorunu çözecek ne şubede ne de çağrı merkezinde görevli bir aklı salim personel bulamadım. Umarım asırlık Ziraat Bankası'nın bu saçmalıklara çözüm bulacak bir yetkilisi vardır.

16 Mayıs 2024 01:14 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Betül
Betül

Şubeyi değiştirin, Aynısını bizde yaşadık kredi alırken habersizce eşya sigortası yapmışlar KMH hesabı da zorla açtırdılar bir ay sonra oradan poliçe ücreti kestiler şikayet ettim sigortadan bölge müdürü aradı sigorta poliçesini izinsiz yaptıklarını söyledi ve elemanları buna zorluyorlarmış şaka gibi bir ülkedeyiz. BDDK'ya şikayet edebilirsiniz

Yaşar sonuçtan hiç memnun değil

21 Haziran 2023 20:06
Ziraat Bankası KMH İçin Habersiz Hayat Sigortası Yapması