Kadın Girişimcilere Destek Mi, Gösteriş Mi? Trendyol'un Yüksek Komisyon Sorunu

Pınar
16 Aralık 2024 16:38

Trendyol Satıcı paneli komisyon bedelleri ile ilgili sorun yaşıyorum,
Kadın girişimciyim ve Trendyol'un kadın girişimcilere özel komisyon oranlarından faydalanmak istiyorum ama bir türlü yardımcı olmuyorlar. Ben mağazamı açmak için Trendyol da 2022 yılında başvuru yaptım o zaman benden ltd şirket olduğum için elektronik imza şartı aradılar ve bende kayıt olamadım. İki hafta önce elektronik imzamı aldım ve kaydımı tamamladım. Ama şu an komisyon oranım %21.5 kadın girişimci olduğum halde... Çünkü gerekçe olarak ilk kaydı 2022 de yapmamı öne sürüyorlar. Kayıt o tarihte yapıldı ama maga açılmadı, ürün yüklenmedi hatta mağaza görünmedi bile Trendyol da diye anlatmaya çalışıyorum ki kendileri de tüm adımları görüyorlar ama buna rağmen yardımcı olmuyorlar. Burada esas olan benim gibi Home office çalışan, şirket sahibi yani vergi ödeyen kadınlara destek olmak mı yoksa laf olsun diye gösteriş yapmak mı? Gerçek bir destek vermek istiyorsanız iki çocuk annesi evden çalışman bana da yardımcı olmanız gerekmiyor mu? Ben bugünün piyasasında ürün başına devlete %20 vergi, size %21.5 komisyon ödemesi + Kargo bedeli öderken bana kalan %50 lik meblağ ile ham madde mi alacağım? Üretim emeğimin karşılığını mı alacağım? Yoksa Kar mı edebileceğim... Yazık ben gerçekten kadınlara yardımcı olduğunuzu sanmıştım. Ürünü üreten sizin kadar kazanmıyor bu şartlar altında farkında mısınız?

profile profile profile

Trendyol'da Kargo Bedeli Ve Haksız Kazanç Sorunu

Özlem
16 Nisan 00:14
Ezgi sonuçtan hiç memnun değil

26 Mart 2024 15:27

22 Mart 2024 12:40