THY Hesap Güvenliği Ve Mil Sorunu

Füsun
23 Aralık 2024 15:26

Türk Hava Yolları'na ilişkin şikayetim var:

Türk Hava Yolları (THY) TK002025268 numaralı Miles&Smiles Elite Plus hesabıma 29.11.2024 tarihinde izinsiz bir giriş oldu ve benimle alakası olmayan, tanımadığım TK657104466 numaralı A**d*** adındaki birine Miles&Smiles hesabından 40.000 mil karşılığında bir Elite kart çıkartılmış.

Bunu tarafıma gönderilen e-mail aracılığıyla öğrenip THY’ye geri bildirim ve çağrı merkezi aracılığıyla iki kez şikayette bulunup form doldurdum. Normalde çok kolay hallolması gereken bir konu olmasına rağmen “geçerli” Miles&Smiles şifresi ile giriş oldu denilerek THY tarafından hiçbir işlem yapılmamıştır. Ortaya çıkan bu durumda hak sahibi olmayan bir kişi bu sayede Elite Card sahibi olmuştur. A**d** adına çıkarılan kart iptal edilip millerimin iadesini talep etmekteyim. Ben 70 yaş üzeri bir insan olarak konunun usulünce takibini yaparak sonuç alabileceğimi düşünmüştüm ancak THY’nin hiçbir aksiyon almayan bu tutumu konusunda haksızlığa uğradığımı düşünerek hayal kırıklığına uğradım.

• THY, müşterilerine sağladığı hizmetin güvenliğini sağlamakla yükümlü olmalı. Hesapların güvenliği için iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) gibi modern güvenlik yöntemlerini uygulamaması, sistemde bir güvenlik açığına işaret ediyor.
• Şifremin başkası tarafından ele geçirilmesi benim sorumluluğumda değildir. Ben özenli bir şekilde şifremi saklamaktayım. Örneğin; THY’nin sistemi bir güvenlik ihlali yaşamış olabilir. Bilgilerim kötü niyetli bir üçüncü tarafça çalınmış olabilir. Sistem içinden biri bu bilgileri kullanmış olabilir (örneğin bir THY çalışanı bile olabilir).
• THY, hesaba yapılan erişimin gerçekten benim tarafımdan gerçekleştirildiğini ispat etmekle yükümlü olmalı. Bu erişimin benim tarafımdan yapılmadığını bildirmiş olmama rağmen işlem geri alınmıyor. Bu bir müşteri hakları ihlali sayılır. Sonuçta kişinin kendi sahip olduğu mil kendi iradesi dışında hediye ediliyor. Ben hak sahibi olarak “benim tarafımdan gerçekleştirilmedi” diye bildirimde bulunuyorum ve hiçbir işlem yapılmıyor.
• KVKK hükümleri kapsamında THY, kişisel verilerimi ve hesabımı koruma sorumluluğuna sahip. Şifrenin çalınması ya da sistem açığından ötürü başkasının hesabıma erişmesi açık bir ihmaldir.

Salim sonuçtan hiç memnun değil

Salim
26 Aralık 2024 14:57
THY Hesabımdan Çalınan 42.000 Milin İadesi Talebi
THY Hesabımdan Çalınan 42.000 Milin İadesi Talebi
Akif sonuçtan hiç memnun değil

THY Miles&Smiles Hesabımda İzinsiz Mil Kullanımı

Akif
15 Kasım 2024 17:48
Cemil sonuçtan hiç memnun değil

Cemil
09 Aralık 2024 12:07
Münevver sonuçtan hiç memnun değil

THY Miles & Smiles Hakkında Güvenlik Açığı Ve Mağduriyet

Münevver
10 Aralık 2024 18:26
Nihat sonuçtan hiç memnun değil

Haksız Statü Mili Silinmesi Ve Müşteri Güveninin Zedelenmesi

Nihat