Bertuğ sonuçtan hiç memnun değil

23 Ocak 2024 23:49

Türk Hava Yolları ile Küba, Havana'dan İstanbul'a yapacağım uçuş için havalimanına check-in vaktinde geldim. Sıra bana geldiğinde, uçağın yarısı sırada olmasına rağmen, uçuş listesinde olmadığım söylendi. Rezervasyon numarasıyla kontrol edildiğinde, bekleme listesinde olduğum görüldü. THY adına herhangi bir Türk veya Kübalı yetkilinin olmaması nedeniyle, yetkisiz ve emekçi check-in personeli, yapabilecek bir şey olmadığını ve çağrı merkezini aramam gerektiğini söylediler. Bu arada, THY satış ofisi ile irtibata geçilmiş ve aynı cevap alınmış. Ayrıca, çağrı merkezi, havalimanında satış ofisimiz var oraya gittiniz mi diye sordu. Ekteki fotoğrafları sizlerin takdirine bırakıyorum. Sonuç olarak, bayrak taşıyıcımız ve dünyanın en çok noktasına uçmasıyla övünen THY, Küba'da check-in ve uçuş koordinasyonu için bir yetkili atamayarak vizyonunu göstermiştir. Çağrı merkezi ve internet kanalı ile yapmış olduğum sayısız bildirimlere rağmen, şu ana kadar destek biriminin 7 gün içinde geri dönüş yapacağı ve isterseniz ücret farkıyla bilet değişimi yapabileceğim söylendi.

Uçak kalktıktan sonra, bilet açığa alındı ve değişiklik için ücret talep edildi. THY, Türkiye içinde overbooking durumunda yolcularla iletişim kurup telafi yolları sunarken, Küba'daki yolcuları ve kendi vatandaşını göz ardı etmiştir. Bundan sonra, üç günde bir uçuş bulunmakta ve THY'nin destek ekibinin 7 gün içinde dönüş yapmasını bekliyorum. 7 gün sonra vize sürem dolmuş ve ülkeden sınır dışı edilmiş olacağım. Böyle bir durumda, THY'nin zaten yükümlü olduğu masraflar, bilet değişimi, kabin yükseltme, 600€ tazminat gibi durumlara maddi ve manevi tazminat davası da eklenecektir. Check-in veya çok daha öncesinde, yetkili bir personelin bulunmadığı bir ülkede yolcuyu bilgilendirmek yerine umursamaz tavır sergileyen bayrak taşıyıcımızı göreve davet ediyorum.

24 Ocak 2024 11:59

Henüz bir geri dönüş olmadı ancak bugünkü uçağı da kaçırmamak adına 14bine yakın bir fark ödeyerek biletimi değiştirdim. Sonraki iki gün uçuş yok. THY dönüş yapana kadar başımızın çaresine bakmak durumda bırakıldık.

04 Şubat 2024 18:10

Yaklaşık iki hafta geçti, THY tarafından belirtilen 7 günlük süreç içerisinde dönüş yapılmadı. Sistemden araştırma sürecinin devam ettiğine dair otomatik mesaj geldi. Gerçekten üzücü, kontrolsüz büyümenin ceremesini yolcu çekiyor. Bizler bile muhatap bulmakta zorlanırken benzer sorunları yaşayan yabancı ülke vatandaşlarının vay haline. Ülkemiz adına üzücü.

22 Şubat 2024 13:36

Kabul edilmediğim uçuş üzerinden bir ay geçmesine rağmen THY tarafından herhangi bir geri dönüş yapılmamıştır. Kendi çabamla bilet farkı ödeyip yurda dönüş yapabilmiştim ve bu süre zarfında kredi kartı işlemini ödemek durumunda kaldım. Kendi imkanlarımla olayın çözülmesini Küba'da bekleseydim vay halime. Sanırım genel merkeze gidip bir yetkili bulma vakti geldi.

29 Şubat 2024 15:20

23 Ocak'tan bu yana 5 haftayı geçti. THY çağrı merkezine e-posta veya telefon ile aranmak istediğim belirtildi, sayısını unuttum. Herhangi bir dönüş olmadı, bugün CİMER'e başvurdum. Sonraki aşama maddi/manevi tazminat davası.

07 Mart 2024 16:54

SHGM'ne başvuru yapıldı. THY İzmir ofisine bizzat gidildi ve bilet değişimi esnasında mobil uygulamanın yedek bilet kestiği ortaya çıktı ve bu durumdan yolcunun haberdar olamayacağı belirtildi. Yani yolcu kusuru olmadığı ve THY mobil uygulaması kaynaklı "bug error" mağduriyeti denildi. Dosyaya görüntü ve kendi yazılarını eklediler. 45 gündür telefon, e-posta vs yoluyla dönüş yapmaya geri bildirim merkezi dönüş yaptı. Benim sesimi hiç duymadıklarını sistemi yenileyip tekrar arayacaklarını söyleyerek aynı kişi 5 defa aradı ve muhtemelen yolcu arandı ulaşılamadı notu düşüldü. Üçüncü aramadan sonra kendim çağrı merkezini aradım durumu anlatmak için, gayet konuşmalar duyuldu, aynı esnada arayan geri bildirime tekrar cevap vermeme rağmen beni duyamadılar (takdir sizin). Hatta bekleyen benim aradığım müşteri temsilcisi bu notu da ekledi.

Son durum nedir acaba?

Harun

Cevap için teşekkür ederim öncelikle. SHGM başvurusu mu etkili oldu acaba? Bizde ailecek Overbooking mağduruyuz ve bildiğiniz süründürüyor bizi 15 gündür THY

Bertuğ

600€ tazminat ve ödediğim bilet değişiklik ücreti iade edildi. Zaten hakkım olanı 2 ay sonra yaptınız ve havalimanında haklarımı kullandırmadınız dedim. Yaptığım masraflar vs hiçbiri ödenmedi.

THY Küba Uçuşumu Yetkisizce İptal Edip Ciddi Zarara Uğrattı

Metehan