THY Küba Uçuşumu Yetkisizce İptal Edip Ciddi Zarara Uğrattı

Metehan
12 Mayıs 2024 20:54

Dört gün önce, 8 Mayıs saat 02:00'de tk183 sefer sayılı Küba havana uçuşuna katılmak üzere İstanbul Havalimanı d7 kapısı'nda bilet kontrolünden geçerken, gözen güvenlik'te görevli bir kişi, tüm kontrollerden geçtiğim, bavulumun alındığı ve pasaport kontrolünden sorunsuz geçtiğim halde, yurt dışına ilk defa çıkış yapmam ve pasaportumun boş oluşu sebebiyle Küba'nın yurt dışına ilk kez çıkanları kabul etmediğini iddia ederek, bu durumu gerekçe gösterip beni aşağılayıcı bir tutumla karşıladı ve pasaportumun son sayfasına iptal damgası vurdu. Pasaportumun sahte olup olmadığı konusunda aralarında alaycı bir şekilde konuşarak beni küçümseyen güvenlik görevlileri, Küba için gerekli tüm belgeleri; gidiş-dönüş biletlerimi, bir haftalık konaklama süremi, sağlık poliçemi, Küba vizesini, beş yıldızlı otel rezervasyonumu ve yanımda bulunan 800 dolar nakit para ile kartımdaki yeterli miktarı göstermeme rağmen uçağa binmeme engel oldular.
Küba'nın böyle bir talebi olmadığı ve bu durumun sadece Türk Hava Yolları'nın kendi uyguladığı bir engelleme olduğu bilgisine sahibim. Küba'da yaşayan bir arkadaşım, Küba konsolosluğu ile iletişime geçti ve yurt dışına ilk defa çıkış yapmamın veya pasaportun boş oluşunun ülke girişinde bir sorun teşkil etmediğini, hatta bunun saçma bulunduğunu belirttiler.
Eğer Türk Hava Yolları'nda böyle bir kısıtlama varsa, müşteri hizmetleri temsilcisiyle önceden yaptığım görüşmede bunun neden belirtilmediğini merak ediyorum. Bu durumda hatalı olan tarafın Türk Hava Yolları olduğunu düşünüyorum. Bavullarımı bulmak için saatlerce bekledim ve bu süre zarfında gözyaşlarına boğuldum.
Bu hafta Ankara'daki Küba konsolosluğu'na giderek, yurt dışına ilk defa gidecek kişilerin kabul edilip edilmediğini öğrenmeyi planlıyorum. Eğer Ankara'daki konsolosluk da bu durumun bir problem oluşturmadığını belirtirse, Türk Hava Yolları'na seyahat özgürlüğümü sebepsiz yere kısıtladığı ve iş toplantılarımın aksamasına neden olduğu için maddi ve manevi tazminat davası açmayı düşünüyorum.
Avukatlarımla bu konuyu görüşmekteyim. Ayrıca, bu durum bana ve aileme büyük bir manevi zarar verdi. Uçak biletimin ücreti iade edilse de, Küba'ya yapmayı planladığım tatil ve iş toplantılarıma göre ayarladığım bu seyahatin iptali nedeniyle milyon dolarlık iş görüşmelerim aksadı. Bu zararın telafisi nasıl olacak? Ciddi mağduriyetimin giderilmesi için, en yakın zamanda direkt Küba uçuşuna ücretsiz erişim, öncelikli geçiş hakkı ve tekrar yapılacak otel rezervasyonlarımın karşılanmasını talep ediyorum. Eğer bu isteklerim karşılanmazsa, Türk Hava Yolları'na karşı hem maddi, hem de manevi tazminat davası açılacaktır.

Uçağa Keyfi Alınmama Ve Ailece Yaşanan Büyük Mağduriyet

Yiğit
12 Temmuz 21:47
Bertuğ sonuçtan hiç memnun değil

Bertuğ
23 Ocak 2024 23:49