THY De Gidiş Uçağına Alınmamak Ve Dönüş Biletimizin İade Edilmemesi

THY De Gidiş Uçağına Alınmamak Ve Dönüş Biletimizin İade Edilmemesi
Burak
21 Ocak 2024 13:12

THY nin sitesinden 1 ay önce almış olduğum mıa uçuşu öncesinde h. Limanına geldiğimde bir sürpriz ile karşılaştım. Bilette geçen soy isim Yıldırım yerine Yıl geçiyordu. Gişe personeli benim uçuşa alamayacağını belirtti. Bilet mail çıktısı yanımdaydı ve soy isim yerinde gerçekten yıl geçiyordu. O ana kadar bunu fark etmemiştim ama bilet alınırken t. C. Vatandaşları için girilmesi gereken zorunlu Kimlik No alanı doğru bir şekilde yazılmıştı. Düzeltme yapılmasını istediğimde olumsuz yanıt aldım. Yeni bilet sorduğumda verdiğim tutarın 2 katı tutar çıkardılar ve almaktan vazgeçtim. THY sitesinden dosya açılarak düzeltmenin yapılacağını ilettiler. Uçağa binemeyeceğimi anlayınca önerilen biletimi açığa aldırmaktan başka çarem kalmamıştı. Gidiş biletim yanmıştı ama hiç olmazsa düşüşe daha 2 ay vardı ve düzeltilebilirdi diye umuyordum.

Formu doldururken sorunun yazım hatası değil teknik bir sorun olabileceğini düşündüm. Bilet alırken sizde yaşamışsınızdır, geri yaparsanız veya uzun süre bir işlem yapmadıysanız sayfayı yeniden yüklemeniz gerekiyor hatta bazen bilgileri baştan giriyorsunuz. Yaşanan böyle durumdu ve bilgileri girerken daha önceki girişlerim otomatik geliyordu, tekrar aynı şeyleri yazmamak için gelen metni seçiyordum (Ekli görsel “Ek1. Png). Dolayısıyla, ne yazdığımı kontrol etme gereği duymuyordum. Gelen maildeki uçuş tarihlerine bir daha baktım kısaca, gelen SMS mesajda Sayın Yolcumuz şeklinde başlayan mesaj gelmişti. THY’den yaptığımız başvuruda yukarıdaki durumun değerlendirilmesi ve girilen yolcu ismi dışında t. C. Kimlik doğru olduğu için mağduriyetimizin giderilmesini talep ettik. Ama gelen cevapta bu konulara hiç değinilmeden sadece talebimize olumlu cevap verilemediğini ve daha dikkatli olunması gerektiğine değinildi. Telefonla arayıp bunun anlamını sorduğumuzda ödenen tutarın yaklaşık 12 de 1 nin iade edilebileceğini belirttiler.

Bu haksızlık karşısında afalladım açıkçası. Yaklaşık 35 yıldır uçuyorum, daha önce böyle bir şey duymadım. Yasal olarak dayanakları vardır belki ama vicdanen bu yapılanlar çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum. Dönüşe 2 ay varken bir kalemde yırtıp atmaları çok büyük bir haksızlık. THY nin t. C. Vatandaşlarından istediği t. C. Kimlik üzerinden bir sorgulama yaparak durumu düzeltebilirdi ama kurallarımız böyle diyerek ellerinin tersi ile itmesi çok acı, Bunun değerlendirmesini sizin vicdanınıza bırakıyorum. Şahsen zorunda kalmadıkça THY den ne yurt içi ne de yurt dışı bilet almayı düşünmüyorum.

Hülya sonuçtan hiç memnun değil

Hülya
20 Eylül 2023 21:09
Temel sonuçtan hiç memnun değil

Temel
15 Eylül 2023 11:47
Aycan sonuçtan memnun değil

Aycan
14 Aralık 2023 22:38

Şafak
05 Mayıs 2024 17:36
Aliosman sonuçtan hiç memnun değil

Aliosman
21 Ocak 2025 21:31