Ömer sonuçtan çok memnun

TEB Sigorta İptal Sorunu
22 Şubat 2024 23:36
Ömer'in Teşekkür Mesajı
“Teşekkürler”

TEB'de, 20.02.2024 tarihinde eski maaş müşterisi olduğum Hasanpaşa şubesinden ihtiyacım olan 100.000 TL'lik %3,90 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi kullandım. Kredi ile birlikte şahsıma zorunlu hayat sigortası ve Ferdi Kaza Sigortası yapılmıştır (hayat sigortası 5209**68 poliçe numaralı BNP Paribas Cardif Emeklilik, Ferdi Kaza Sigortası 5209**68 poliçe numaralı BNP Paribas Cardif Emeklilik tarafından düzenlenmiştir).

Sigorta iptali için Hasanpaşa şubesine iki defa gitmeme rağmen, bunun mümkün olmadığını ilettiler. Çevremdeki insanlar, müşteri hizmetlerini arayarak kredi sigortalarını kolayca iptal edip, sigorta ücretlerini geri aldılar. 20.02.2024 tarihinde onaylanan 100.000 TL'lik %3,90 faiz oranlı ihtiyaç kredisi kapsamında, TEB tarafından 5209*68 poliçe numaralı uzun süreli kredili hayat sigortası ve Ferdi Kaza Sigortası (5209*68 poliçe numaralı BNP Paribas Cardif Emeklilik'e ait) adı altında yaklaşık 3.000 TL değerinde poliçe düzenlenmiştir.

Bu poliçe bağlamında hesabımdan ücret kesilmiştir. Sigortacılık mevzuatları, ilgili BDDK tebliğleri ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun'un ilgili maddesi gereği, ayrıca Sigortacılık Kanunu'nun 13. Maddesi gereği, krediye bağlı yapılan sigorta için sigortalının talebi olması halinde poliçe iptali ve ilgili tutarın müşteri hesabına iadesi mümkündür. Kullandığım kredi için hesabımdan kesilen yaklaşık 3.000 TL değerindeki hayat sigortasının iptalini ve ücretin hesabıma aktarılmasını ivedilikle talep ediyorum. Gerekli olan iade işleminin yapılmaması halinde hukuki süreç başlatacağımı bildiririm.

23 Şubat 2024 08:54 (Şikayetten 9 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, sikayetvar.com sitesine ilettiğiniz mesajınız Bankamıza ulaşmış olup, en kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir. Saygılarımızla, TEB

23 Şubat 2024 20:28

Hala poliçelerin iptali konusunda cevap bekliyorum

27 Şubat 2024 14:45

Teşekkürler

Eser sonuçtan çok memnun

Eser
23 Temmuz 2024 10:25
"Konuyu kısa zamanda çözdüğünüz için teşekkür ederim.,"
Recep sonuçtan çok memnun

Recep
15 Mart 2024 13:17
"Öncelikle TEB Üsküdar Şubesinden Beyza Hanıma çok teşekkür ederim. Sürecin başlangıcından sonuna kadar mümkün olduğu en kısa süre içerisinde çözümledi. Sayesinde TEB ile çalışmaya ileri ki süreçte de devam edeceğim."

Esra
25 Ağustos 2023 14:50
Fatih sonuçtan çok memnun

Fatih
14 Mayıs 2025 13:47
"TEB müşteri temsilcisi hayat sigortasını iptal etmemek için bayağı ısrarcı oldu bu hoş değil. TEB bankasını seviyorum en az 6,7 kredi kullandım düzenli ödedim kredilerim kapandı kredi kartım var KMH var. Teşekkürler..."
Krediye Bağlı Hayat Sigortasının İptali Ve Ücret İadesi Talebim Sonuçsuz Kaldı
Krediye Bağlı Hayat Sigortasının İptali Ve Ücret İadesi Talebim Sonuçsuz Kaldı