20 Ağustos 2024 15:46

04-10-2021 tarihinde faturalı ve resmi olarak Samsung Forum Aydın mağazasından aldığım UE58TU7000UXTK model 58 inç ekran televizyon, 20-08-2024 tarihinde siyah lekelerle yine karşı karşıya kaldı.

17-09-2022 tarihinde farklı bir modelle değiştirilmesi gereken TV, Samsung tarafından komple paneli değiştirilerek geçiştirildi. Samsung bir markadır dedik fakat bizi kolayca mağdur etti. Bu mağduriyeti telafi etmek için çağrı merkezi dışında hiçbir yetkili ile görüşmek mümkün değil. Sadece servis kaydı oluşturulup, 600 TL servis ücreti talep ediliyor.

UE58TU7000UXTK hatalı bir üretim, buna artık kesin gözüyle bakabiliriz. Bu bir üretim hatası olduğu için garanti süresi dolmuş olsa bile, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 12/03/2020 tarih ve 2017/13-650 Esas, 2020/301 Karar sayılı ilamında belirtildiği üzere; 'Cihaz, garanti süresi dolduktan sonra ağır bir ayıptan dolayı kullanılamaz hale gelmiş ve zaman aşımı süresi geçmiş olsa bile tüketici haklarını kullanabilir.' Satılan malın ayıplı olması durumunda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu'nun 11. maddesinde belirtilen seçimlik haklar mevcuttur.

Bu kronik ve ayıplı mal konusunda mağduriyetimin bir an önce giderilmesini talep ediyorum. Eğer ürünüm birinci önceliğim emsal problemsiz ürünle değiştirilmezse veya problemi ücretsiz çözülmezse farklı muameleye tabi tutulmaktan kaynaklı ayrıca bir tazminat davası açacağımı da belirtmek isterim.

16 Eylül 2022'de açtığım şikayet de görselde mevcuttur.

02 Eylül 2024 15:20
Kronik Hatalı Üretim Samsung UE58TU7000 Serisi Televizyon

Panel ve ekran değişikliği yapıldığı söylendi, sözde yenisi takılmış. Sonuçlar videoda ve fotoğraflardaki gibi büyük bir hüsran. Sadece lokal siyah kısmı tamir edilmiş bunun dışında ekran çevresindeki tüm siyahlıklar duruyor. Ve ekran çerçevesi an itibariyle çiziklerle dolu. Servis teslim ettiği ve montajladığı gibi kaçtı. Ayıplı mal konusunda mağduriyetimin giderilmedi, yetkili mercilere başvurmadan önce son kez bilgilendirmek istedim.

19 Eylül 2024 12:00
kronik-hatali-uretim-samsung-ue58tu7000-serisi-televizyon-3.jpg

Samsung geçiştirmek için, dosyayı sürekli kapatıyor. Ekrandaki siyahlıklar olduğu gibi duruyor ve daha da fazla diyebilirim. Şikayetvar sitesi kayıtları, süreç ve tüm görseller tüketici hakem heyetiyle de paylaşılacaktır. (Ürünün alındığı ilk sene panel değişikliği gerçekleşti, Samsung tarafıma ayıplı mal satmıştır.)

Oğuzhan sonuçtan hiç memnun değil

Oğuzhan
19 Ocak 2025 15:08
Mustafa sonuçtan çok memnun

02 Aralık 2023 02:21
"Samsung yetkilileri ürünün onarım aşamasında tam zamanlı olarak aşama aşama bilgi verdi ve cihazımı onardılar ilgileri ve memnuniyetleri için teşekkür ediyorum."

Şüheda
07 Mart 2025 23:30
Kemal sonuçtan çok memnun

Kemal
30 Eylül 2024 13:59
"İlk günden itibaren Samsung ana merkezden aradılar ilgiyle yardımcı oldular ve her gün süreç hakkında bilgi verdiler TV'nin panelini ücretsiz olarak değiştirdiler teşekkürler."
Samsung UE 50TU8000 UHD Smart TV
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

19 Şubat 2025 18:05

Samsung Kategorileri