Gürkan sonuçtan hiç memnun değil

İzinsiz SMS Ücreti Kesintisi

Gürkan
13 Aralık 2024 16:20

Pegasus uçak biletinde tercihim dışında SMS ücreti alınması:
30.11.2024 tarihinde Pegasus Hava Yolları internet sitesinden, Ocak 2025 tarihi için gidiş dönüş İstanbul-Kayseri uçak bileti satın aldım. Yaptığım kontrolde bilette seyahat tutarına ilave olarak, tercih yapmadığım halde, “Diğer (SMS) Hizmet” adı altında 24.99 TL ücret tahsil edildiğini gördüm. Ancak tarafıma herhangi bir SMS gelmemiştir. Bunun üzerine Pegasus Müşteri hizmetlerini arayarak bahse konu durumu izah ettim, SMS almadığımı, ayrıca benim Pegasus'a SMS'le iletişim izninin kapalı olduğunu, sadece e-posta iletişim izni verdiğimi, bileti sadece e-posta olarak aldığımı ve bu nedenle kesilen SMS tutarının geri iade edilmesini talep ettim.
05.12.2024 tarihinde Misafir İlişkilerinden; talebime istinaden gerekli kontrollerin sağlandığı ve tarafıma bilet bilgilerin SMS olarak iletildiğini ifade eden bir e-posta aldım. Aynı gün Müşteri Hizmetlerini telefonla arayarak, aldığım cevabın gerçeği yansıtmadığını, hiçbir şekilde SMS almadığımı, konunun tekrar incelenmesini talep ettim. Pegasus’a SMS iletişim izni vermeme rağmen eğer biletin hala SMS olarak gönderildiği iddia ediliyorsa, söz konusu SMS bilgilerinin (tarih, saat, metin kısmı vb.) ve görüntüsünün tarafıma iletilmesini talep ettim. 12.12.2024 tarihinde Pegasus Misafir İlişkilerinden; kendilerinden kaynaklı herhangi bir hata ya da aksaklık bulunmadığının tespit edildiği ve tarafıma bilet bilgilerin SMS olarak iletildiğini ifade eden bir e-posta aldım.
Konu ile ilgili 13.12.2024 tarihinde telefon operatörümün müşteri hizmetlerini arayarak, bilet aldığım 30.11.2024 tarihinde hattıma Pegasus'tan SMS gelip gelmediğini sordum. Müşteri temsilcisi yaptığı incelemede operatörün gönderdiği mesajlar dışında bir görüntüleme yapamadığını, ancak SMS iletişim izni verilmediyse zaten SMS gelemeyeceğini ifade etti.
Yukarıda bahsedilenlerden açıkça görülmektedir ki SMS almadığım halde SMS ücreti tahsil edilmiştir. İlgili problemi çözmenizi ve SMS ücreti olarak kesilen 24.99 TL'nin iade edilmesini talep ederim.

Bilet İptalinde Bilgilendirme Eksikliği Ve Haksız Hizmet Bedeli Kesintisi

26 Eylül 2025 19:24
Ali sonuçtan hiç memnun değil

21 Kasım 2024 10:40
Pegasus'tan Alınan Biletin Belirsizliği Ve İade Süreci
Öznur sonuçtan hiç memnun değil

Öznur
12 Mart 2024 14:05

Bahar
03 Mayıs 2025 15:10
bilet-iptalinde-eksik-iade-ve-firmalar-arasi-sorumluluk-karmasasi-magduriyeti-4.pdf
bilet-iptalinde-eksik-iade-ve-firmalar-arasi-sorumluluk-karmasasi-magduriyeti-3.pdf
bilet-iptalinde-eksik-iade-ve-firmalar-arasi-sorumluluk-karmasasi-magduriyeti-2.pdf
bilet-iptalinde-eksik-iade-ve-firmalar-arasi-sorumluluk-karmasasi-magduriyeti-1.pdf
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
25 Mart 2025 18:24