Osman sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Çamaşır Makinesi Çamaşırları Deliyor...

12 Kasım 2023 12:15

Bosch marka 4 serisi 9kg 1200 devir çamaşır makinesini Haziran 2023 de satın aldım. Makineyi aldığımız günden beri ince ve kalın kıyafetlerde delikler oluşmaya başladı. Servisi aradım. Önce videolar izlettiler. Benim sorun devam etti. Tekrar tekrar arayınca servis elemanı geldi. Makine da ölçümler yaptı, makine da bir şey yok dedi. Genel merkeze sorunu ilettik yıkama testi yapalım dediler. Servis elemanı ile birlikte yıkama testi yaptık ve çamaşırları yine yırttı. Kazanı değişelim sorun çözülür dediler. Bende yeni makinenin kazan değişimini kabul etmedim. Sonuçta ayıplı ürün bu bana satılan makine dedim. Yenisi ile değiştirilmesini istedim. Çünkü makineyi alalı daha 3 ay olmuştu. Fakat yenisi ile değiştirmeyi genel merkez kabul etmedi. Kazanı değişirsek sorununuz çözülür dendi. Kazanı değişmeyi kabul ettik ve kazanı değiştiler ancak yine çamaşırları delmeye devam etti. Daha 3 aylık ayıplı malı değiştirmeyi Bosch kabul etmedi. Ayıplı ürünü bize satıp elimizde tamir ettiler fakat sorun devam ediyor. Bosch gibi bir marka malının arkasında durmuyor. Hukuksal hakkımı sonuna kadar arayacağım ve bu markanın satılan ürününün arkasında durmadığım her platformda dile getireceğim.

12 Kasım 2023 14:50 (Şikayetten 2 saat sonra)

16 Kasım 2023 11:38

Arayan müşteri temsilcisi makineyi kontrol etmek için tekrar servis yönlendirdi. Sanki makinenin kazanını başkaları değiştirmiş gibi. Gelen teknik servis ölçümleri yaptı ve herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Ayrıca yine yıkama testi yapalım dediler. Yıkama testi sonrası kendilerinin bırakmış olduğu çamaşırları çamaşır makinesi aynı şekilde deldi. Teknik servisten gelen arkadaş yanımda Genel Müdürlüğü makinenin değişimi için aradı. Yıkama testi sonrası çamaşırları deldiğini söyledi ve durumu anlattı. Gel gör ki arkadaş makinede problem olmadığını bu yüzden değişimin uygun olmadığını söyledi. Benim anlamadığım 3~4 aylık makinenin kazanını değiştirelim çamaşırları delme sorununun giderileceğini söyleyen Bosch, kazanı değiştikten sonra sorunun devam ettiğini ilettikten sonra tekrar bakalım ve yıkama testi yapalım diyen yine Bosch ve kendi getirdiği çamaşırları delen yine Bosch markasına ait aynı makine, fakat makinede sorun olmadığını söyleyenler yine kendileri. O zaman neden teknik servis gönderip, yıkama testi yapıyorsunuz.? Kazanı değiştikten sonra genel müdürlükten aradıklarında kazanı değiştik, memnun musunuz diye aramışlardı. Bende daha makineyi yeni teslim ettiniz, yıkadıktan sonra ancak bu konuda size bir şey söyleyebilirim dediğimde karşıda ki arkadaş biz markamızın arkasındayız demişti. Evet şu an markanın ne kadar arkasında durduklarını daha iyi görebiliyorum. Hem delinen çamaşırların tazmini hem de makinenin tazmini ile birlikte hukuki haklarımı arayacağım.

Yorumlar (12)

Sena
Sena

Bosch serie 4 10 kg 1200 devir kullanıyorum 15-16 tane tişörtümü yırttı servis çağırdım kazanı değiştirdiler ama durum tekrar etti Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım başvuran oldu mu aranızda süreç nasıl ilerliyor

Osman

Tüketici Hakem Heyeti'ne fatura ve servis fişleri ile başvurun. Sonrasında bilirkişi gelip makineyi test ediyor ve rapor yazıyor. Bu süreç yaklaşık 3-4 ayı buluyor. Bilirkişi makinenin çamaşırları yırttığına ilişkin rapor verdi ve para iadesi aldım. Bendeki süreç bu şeklide ilerledi.

Kübra
Kübra

Benimde aynı şekilde aralıklı olarak deliyor artık t-shirt almaktan bıktım hukuksal olarak hakkımı arayacağım artık başka çare bırakmadılar

Aysel
Aysel

Aynen benimde serie4 yeni tişörtümün alt kısmini yırttı ve diğer tişörtleride deldi her yıkamamda delmiyor ama yinede arada deliyor garantisi suresi bitti bu kezde bir şey yok deyip servis ücreti alırlar diye bir şey demiyorum halbuki ilk makinemde boschtu 16 17 sene falan kullandım memnun kaldığım için tekrar Bosch aldım ama pişman oldum

Senem
Senem

Benim makinemde boşa deliyor yırtıyor ama ara ara korkumdan çok az çamaşır koyuyorum hiç faydası olmuyor

Konya
Konya

Bende aynı sizin gibi eski makinem Bosch du 19 senelik halada kullanırım o yüzden gene Bosch almıştım tarla iş çamaşırlarını atıyorum eskiye bunu yeni aldım iki ay ancak oldu çamaşırları deliyor makineye çamaşırı çok doldurmamda aradım Bakalım servis gelecekmiş

Muharrem
Muharrem

12 yıldır kullanıyorum ve aynı sorunu yaşıyorum, ilk zaman servis baktı ve hiçbir sorun görmedi, fakat daha yepyeni tişörtü iki yerinden deldi, kazanı hem elimle hem de pamukla tekrar kontrol ettim ne bir capak ne de başka bir şey yok, etrafımdaki Bosch marka çamaşır makinesi kullanan herkes aynı sorun yaşıyor, yeni makine alacaklara tavsiyedir kesinlikle almasınlar

Trend
Trend

Aynı problemi yasıyorum. Bosch ürettiği makinenin kusurunu bulamayacaksa bu işi yapmasın. Elbiseyi temiz yıkamaması bile bir problem iken yırtması hiçbir kullanıcı hatası ile açıklanamaz. Bence yönetim kurulu toplansın markanın karizması çiziliyor.

Melek
Melek

Aynı model makine benimde var ve kıyafet yırtma sorunu var. 1 aydır uğraşıyorum kazan değişimi de yapıldı ama sorun hala devam ediyor ve kimsenin umurumda bile değil belli ki bu modelde sıkıntı var bende hakkımı sonuna kadar arayacağım merak ediyorum siz bir sonuç alabildiniz mi

Osman

Henüz bir sonuç alamadım.

Dilek
Dilek

Değişim yapsalar bile daha kusurlu ürün gönderiyorlar hiçbir şey fark etmiyor. Ben temmuz ayında aldığım Bosch çamaşır makinesi aşırı sesli çalışmasından dolayı değişim kabul edildi yerine farklı bir ürün gönderildi buraya kadar gayet güzel sıkıntı yok ama onlar her ne kadar kabul etmeseler de gelen ürün asla sıfır değil her turlu ispat ettim hala kabullenmiyorlar aynı şekilde bu da aşırı sesli is makinesi gibi çalışıyor yıkanan çamaşırları aşırı yıpratıyor hiç güzel yıkamıyor yıkadığınız çorabı bile ütülemek zorunda kalacak kadar kırıştırıyor Bosch bos (mus) gerçekten.

Hüseyin
Hüseyin

Hani bunlar para kaybetmeyi tercih ederdi. Yazıklar olsun. Bu durumda dahi değişim yapmayacaklarsa ne zaman yapacaklar.

Ferda
11 Haziran 2023 19:30