Bosch Çamaşır Makinesi Çamaşırları Deliyor...

12 Kasım 2023 12:159.309

Bosch marka 4 serisi 9kg 1200 devir çamaşır makinesini Haziran 2023 de satın aldım. Makineyi aldığımız günden beri ince ve kalın kıyafetlerde delikler oluşmaya başladı. Servisi aradım. Önce videolar izlettiler. Benim sorun devam etti. Tekrar tekrar arayınca servis elemanı geldi. Makine da ölçümler yaptı, makine da bir şey yok dedi. Genel merkeze sorunu ilettik yıkama testi yapalım dediler. Servis elemanı ile birlikte yıkama testi yaptık ve çamaşırları yine yırttı. Kazanı değişelim sorun çözülür dediler. Bende yeni makinenin kazan değişimini kabul etmedim. Sonuçta ayıplı ürün bu bana satılan makine dedim. Yenisi ile değiştirilmesini istedim. Çünkü makineyi alalı daha 3 ay olmuştu. Fakat yenisi ile değiştirmeyi genel merkez kabul etmedi. Kazanı değişirsek sorununuz çözülür dendi. Kazanı değişmeyi kabul ettik ve kazanı değiştiler ancak yine çamaşırları delmeye devam etti. Daha 3 aylık ayıplı malı değiştirmeyi Bosch kabul etmedi. Ayıplı ürünü bize satıp elimizde tamir ettiler fakat sorun devam ediyor. Bosch gibi bir marka malının arkasında durmuyor. Hukuksal hakkımı sonuna kadar arayacağım ve bu markanın satılan ürününün arkasında durmadığım her platformda dile getireceğim.

12 Kasım 2023 14:50 (Şikayetten 2 saat sonra)

Osman
16 Kasım 2023 11:38

Arayan müşteri temsilcisi makineyi kontrol etmek için tekrar servis yönlendirdi. Sanki makinenin kazanını başkaları değiştirmiş gibi. Gelen teknik servis ölçümleri yaptı ve herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Ayrıca yine yıkama testi yapalım dediler. Yıkama testi sonrası kendilerinin bırakmış olduğu çamaşırları çamaşır makinesi aynı şekilde deldi. Teknik servisten gelen arkadaş yanımda Genel Müdürlüğü makinenin değişimi için aradı. Yıkama testi sonrası çamaşırları deldiğini söyledi ve durumu anlattı. Gel gör ki arkadaş makinede problem olmadığını bu yüzden değişimin uygun olmadığını söyledi. Benim anlamadığım 3~4 aylık makinenin kazanını değiştirelim çamaşırları delme sorununun giderileceğini söyleyen Bosch, kazanı değiştikten sonra sorunun devam ettiğini ilettikten sonra tekrar bakalım ve yıkama testi yapalım diyen yine Bosch ve kendi getirdiği çamaşırları delen yine Bosch markasına ait aynı makine, fakat makinede sorun olmadığını söyleyenler yine kendileri. O zaman neden teknik servis gönderip, yıkama testi yapıyorsunuz.? Kazanı değiştikten sonra genel müdürlükten aradıklarında kazanı değiştik, memnun musunuz diye aramışlardı. Bende daha makineyi yeni teslim ettiniz, yıkadıktan sonra ancak bu konuda size bir şey söyleyebilirim dediğimde karşıda ki arkadaş biz markamızın arkasındayız demişti. Evet şu an markanın ne kadar arkasında durduklarını daha iyi görebiliyorum. Hem delinen çamaşırların tazmini hem de makinenin tazmini ile birlikte hukuki haklarımı arayacağım.

Yorumlar(12)

Sena
5 Ocak 23:29

Bosch serie 4 10 kg 1200 devir kullanıyorum 15-16 tane tişörtümü yırttı servis çağırdım kazanı değiştirdiler ama durum tekrar etti Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım başvuran oldu mu aranızda süreç nasıl ilerliyor

Kübra
13 Ağustos 2025 14:45

Benimde aynı şekilde aralıklı olarak deliyor artık t-shirt almaktan bıktım hukuksal olarak hakkımı arayacağım artık başka çare bırakmadılar

11 Ağustos 2025 01:29

Aynen benimde serie4 yeni tişörtümün alt kısmini yırttı ve diğer tişörtleride deldi her yıkamamda delmiyor ama yinede arada deliyor garantisi suresi bitti bu kezde bir şey yok deyip servis ücreti alırlar diye bir şey demiyorum halbuki ilk makinemde boschtu 16 17 sene falan kullandım memnun kaldığım için tekrar Bosch aldım ama pişman oldum

7 Temmuz 2025 20:33

12 yıldır kullanıyorum ve aynı sorunu yaşıyorum, ilk zaman servis baktı ve hiçbir sorun görmedi, fakat daha yepyeni tişörtü iki yerinden deldi, kazanı hem elimle hem de pamukla tekrar kontrol ettim ne bir capak ne de başka bir şey yok, etrafımdaki Bosch marka çamaşır makinesi kullanan herkes aynı sorun yaşıyor, yeni makine alacaklara tavsiyedir kesinlikle almasınlar

30 Ekim 2024 17:15

Aynı problemi yasıyorum. Bosch ürettiği makinenin kusurunu bulamayacaksa bu işi yapmasın. Elbiseyi temiz yıkamaması bile bir problem iken yırtması hiçbir kullanıcı hatası ile açıklanamaz. Bence yönetim kurulu toplansın markanın karizması çiziliyor.

18 Aralık 2023 19:14

Aynı model makine benimde var ve kıyafet yırtma sorunu var. 1 aydır uğraşıyorum kazan değişimi de yapıldı ama sorun hala devam ediyor ve kimsenin umurumda bile değil belli ki bu modelde sıkıntı var bende hakkımı sonuna kadar arayacağım merak ediyorum siz bir sonuç alabildiniz mi

Dilek
13 Kasım 2023 17:08

Değişim yapsalar bile daha kusurlu ürün gönderiyorlar hiçbir şey fark etmiyor. Ben temmuz ayında aldığım Bosch çamaşır makinesi aşırı sesli çalışmasından dolayı değişim kabul edildi yerine farklı bir ürün gönderildi buraya kadar gayet güzel sıkıntı yok ama onlar her ne kadar kabul etmeseler de gelen ürün asla sıfır değil her turlu ispat ettim hala kabullenmiyorlar aynı şekilde bu da aşırı sesli is makinesi gibi çalışıyor yıkanan çamaşırları aşırı yıpratıyor hiç güzel yıkamıyor yıkadığınız çorabı bile ütülemek zorunda kalacak kadar kırıştırıyor Bosch bos (mus) gerçekten.

13 Kasım 2023 10:03

Hani bunlar para kaybetmeyi tercih ederdi. Yazıklar olsun. Bu durumda dahi değişim yapmayacaklarsa ne zaman yapacaklar.

Bosch Çamaşır Makinesi Sürekli Arıza Çıkarıyor

26 Kasım 2024 11:122.614

2022 Mayıs ayında Bosch Seri4 10 kg 1400 devir çamaşır makinesi aldık. Çamaşırlarda delik ve yıpranmalar görülmeye başla...

Bosch İnsanların Güvenini Kaybetmektense Para Kaybederim Yalanı

21 Mart 2024 21:224.546

2 Destek

Tümünü Gör
Bosch Çamaşır Makinesi Hayal Kırıklığı

Bosch ÇamaşırMakinesi Hayal Kırıklığı

Hasan
Bosch Serie 6 Çamaşır Makinesi Çamaşırı Parçaladı!

Bosch Serie 6Çamaşır Makinesi Çamaşırı Parçaladı!

Hilal
Bosch Çamaşır Makinem Düzen Tutmuyor Değişim Yapmıyorlar