Meltem sonuçtan hiç memnun değil

03 Şubat 2023 19:00

Bosch marka kgn55v1f0n buzdolabını alalı henüz bir yıl oldu. 3 yıl garantisi var. Buzluk buzlanma yapıyor diye şikayette bulunduk. Servisten geldiler ve her geldiklerinde "evet buzlanma yapmış genel merkeze bildirelim" diye döndüler. İlk olarak sensör ve termostat değişti, sorun geçmedi. Geldiler test cihazı taktılar. Test cihazının sonuçlarına göre fan değiştirmeye karar verdiler. Geldiklerinde buzluk dolaplarını ayıran camın nasıl buzlandığını görünce bunu da merkeze bildireceklerini söylediler. Fanin da etkisini görmek için fan değişimi yapılırken o camı da silip kurulayıp öyle koymamızı istediler.

Öyle koyduk ve yine cam da yiyecekler de buzlanmaya başladı. Buzlanma giderek de artıyor. Bunu söyledik bu sefer buradaki servisin yaptıklarını dikkate almadıklarını merkez yine test cihazı konmasını istediğini söyledi. Test cihazı koydular ve sonucu bize bildirmediler. Biz artık bunlara ulaşmaya çalışınca ve rahatsızlığımızı dile getirince usta geleceğini söylediler. Gelen usta (teknik eleman değil usta göndereceklerini söylediler) daha buzdolabına bakmadan eve adımını atar atmaz sizin buzdolabında sorun yok, test cihazı normal sonuç veriyor dedi.

Hatta nofrost buzdolabı ama buzlanması normal dedi. Bosch nofrost diye pazarlıyor ve nofrost buzdolabının buzluğunun buzlanması normalmiş. Öncelikle test cihazı buzluktaki problemi ölçmede yeterli mi ya da sadece sıcaklık değişimini mi oluyor? Bu iki test sonuçları arasında fark var mı? Bu iki test arasında yapılan sonuçları görmek istedik, bunları bize vermediler. Belgeleri istedik Tüketici Mahkemesi'ne başvurmak için, eve bir belge getirdiler ve üzerinde "dondurucu bölümü fazla soğutuyor " yazıyor, halbuki biz "dondurucu bölümü buzlanıyor" şikayetinde bulunmuştuk.

Bize bildirmeden "tüketici kullanım hatası" yazılmış, halbuki kaç kere parça değiştirip her defasında problemi kendi ağızlarıyla onayladılar ve iş çözülmeyince müşteriyi bu şekilde saf yerine koyuyorlar. Biz hakkımızı arayacağız. Bosch marka almamızdaki sebep servisinin güvenilir olmasıydı ama bir daha asla asla! Oyalamaktan başka hiçbir şey yapmadılar. Fotoğrafları koyuyorum, bunlar yaklaşık üç-dört hafta önce termostatın değişip buzdolabı temizlendikten sonra malzemelerin ve camın geldiği hal.

03 Şubat 2023 19:01 (Şikayetten 1 dakika sonra)

03 Şubat 2023 19:07

Duzeltiyorum, en son fan değişti. (Termostat ve sensör DHA önceden duzelmisti) Fotoğrafları koyuyorum, bunlar yaklaşık uc-dört hafta önce fanın değişip buzdolabı temizlendikten sonra malzemelerin ve camın geldiği hal.

10 Şubat 2023 15:59

Müşteri temsilciliğinden iletişime geçtiler, İki test cihazının da sonuçlarını istememize rağmen bizimle paylasilamayacagini, artık nasıl gizli bir bilgi ise, söylediler. Uc parça değiştirdiler, ilk ikisini ilk test cihazını koymadan değiştirdiler. Problem geçmeyince test cihazı koydular, ve sonra fan değiştirildi. Müşteri temsilcisi ilk test sonucunda problem görüldüğünü ve o yüzden fani değiştirdiklerini söyledi. Halbuki problem geçmedi ve tekrar iletişime geçtik, tekrar test cihazı koydular ama bu sorunu çözmek amaçlı değil, servis yaptıklarını dikkate almadıklarından ve merkezin tekrar test cihazı koyması gerektigindenmis. Ne hikmetse ikinci test cihazı koyduklarında hiç problem çıkmamış. O uc parçanın değişimi hiç de anlatıldığı gibi test cihazının sonuçlarına göre konmuş gibi değil "bu parçaları değiştirelim bakalım sorun çözülecek mi" mantigindaydi. İki farklı zamanda çıkan test cihazı sonuçlarının da farklı sonuçlar vereceğini düşünmüyorum. Hadi diyelim öyle, kendilerine ilk basvurdugumuzdaki buzlanma problemi devam ediyor, o zaman dikkate alıp servis gönderdiler simdi problem çözülmeyince hala aynı problem devam ediyorken bir anda ortada problem kalktı kendi gozlerinde. Hatta müşteri temsilcisi "biz de buzdolabı kullanıyoruz bizimki de buzlanma yapıyor" diyecek kadar profesyonel, ve söyledikleri buzluğun kapağı açılıp kapanınca buzlanma yaparmış, nofrost buzdolabının kapağını açıp kapayınca buzlanma normalmiş! Saka gibi. Neyse biz haklarımızın farkındayız ve tüketiciye başvuracağız.

Bosch Buzdolabı Sorunu

Gözde
31 Temmuz 2025 10:44

Bosch Buzdolabı Kapak Sorunu Ve Değişim Talebi

Umut
03 Şubat 2025 17:06
Sercan sonuçtan hiç memnun değil

Sercan
25 Ağustos 2025 17:16