Bosch Bulaşık Makinesi: Sağlığı Tehdit Eden Plastik Koku Sorunu

14 Ekim 2024 22:17

5.10.2024 tarihinde Amasya Bosch yetkili bayisinden bulaşık makinesi aldım, teslimatı 07.10.2024 tarihinde gerçekleşti. Makineyi getiren kişiler 1 dakika çalıştırmadan evden ayrıldılar. O gün makineyi çalıştırdığımda boğazı yakacak şekilde bir plastik koku tüm odalara yayıldı. Makinenin içerisindeki bardaklar ve tabaklarda plastik kokuyor. Makineyi çalıştırdığımız zamanlarda kokuda bir azalma olmadı, boğazımızı yakacak düzeyde koku devam etti. Uzun süre camları açık bırakmak zorunda kaldım. 12.10.2024 makineyi getiren kişiyi aradım. Böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirttiler. Müşteri temsilcisini aradım, durumu anlattım, en yakın 14.10.2024 e randevu vereceklerini söylediler. 14.10.2024 tarihinde saat 15.00-17.00 arasına randevum oluşturuldu. Aynı gün bulaşık makinesini aldığımız bayiye giderek durumu anlattım. Servisi beklemem gerektiği, böyle bir durumla karşılaşmadıkları söylendi. Tarafıma bulaşık makinesinin koku yapacağı bilgisi verilmedi. 14.10.2024 tarihinde gelen servis, zift kokusunun olduğunu rapor etti, bize ürünü satan bayinin ya da kuruluma gelen kişinin zift kokusunun olacağını söylemesi gerektiğini belirtti. Servis, uzun süre çalıştığı durumda kokunun arttığını belirttiğim halde makineyi çalıştırmaktan kaçındı. Makineyi ısrarla ben çalıştırdım ve 10 dakika bekledi. Koku daha fazla arttığında balkona çıkmak istediğini söyledi. Makine alındığı tarihten itibaren 7 kez çalışmasına rağmen koku aynı şekilde devam etmektedir. Her defasında bu zift ya da plastik kokuyu koklamak zorunda kalıyoruz, pencereleri açıyoruz, kokunun çekilmesi çok uzun sürüyor. Babam zaten astım hastası. Gelen servis bunun 3 ay süreceğini belirtti. 3 ay bu makineyi boş çalıştırıp elektrik ve su neden harcıyorum. (koku bardaklara ve tabaklara geçiyor). Sıcaklığın etkisiyle uçan zift partiküllerine maruz kalıyor. Bu bardak ve tabaklar. Ya da bu zift kokusuna neden maruz bırakılıyorum. Bu şekilde durumu sıradanlaştırarak insanların sağlığına zarar veremezsiniz. Uzun sürmesi halinde ne olacak? Gelen servisin üslup şekli gerçekten çok kötü ve kabaydı. Bosch güvenli bir marka olduğunu düşündüğümüz için tercih ettik. Etrafımda Bosch bulaşık makinesi kullanan çok kişi var, hepsi bu şekilde bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade ediyor. 7 gün içinde hem ben müşteri hizmetlerini arayarak hem de satın aldığımız bayiye giderek konuyla ilgili bilgilendirdim. Ürünün iade edilmesini ya da değiştirilmesini talep ediyorum. Aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım.

profile profile
15 Ekim 2024 00:31

Zift kokusu kanserojendir, bunu bir çiçek kokusu gibi normalleştiremezsiniz, biz niye bulaşık makinesi aldığımız için sağlığımızdan oluyoruz. Zift kokusu akciğer kanseri, cilt kanseri gibi ciddi hastalıklara yol açar.

21 Ekim 2024 14:20 (Şikayetten 6 gün sonra)

Beyza sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Bulaşık Makinesi Yoğun Plastik Kokusu Ve Yetersiz Servis Desteği Mağduriyeti

Beyza
27 Ağustos 2025 16:52
bosch-bulasik-makinesi-yogun-plastik-kokusu-ve-yetersiz-servis-destegi-magduriyeti-1.jpg
İlker sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Bulaşık Makinesi: Sesli Çalışma Ve Lekeli Yıkama Sorunları

İlker
06 Nisan 2025 00:28
Bosch Bulaşık Makinesi: Sesli Çalışma Ve Lekeli Yıkama Sorunları

Tayfur
28 Aralık 2024 18:06
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Bulaşık Makinesi Hayal Kırıklığı

Ahmet