Başkent Doğalgaz Gazımı Çaldı, Sayacımda Kalan Bakiyeyi İade Etmedi

Başkent Doğalgaz Gazımı Çaldı, Sayacımda Kalan Bakiyeyi İade Etmedi
18 Şubat 2024 03:43

Başkent Doğalgaz aboneliğime ait kartlı sayacımın ekranında herhangi bir hata kodu gözükmemesine ve içinde 110 metreküp gaz bulunmasına rağmen gaz akışının olmaması sebebiyle Başkent Gaz'a arıza bildiriminde bulundum. Gelen ekipler, sayacın arızalı olduğunu ve bu nedenle değiştirilmesi gerektiğini bildirdi. Ben de değiştirilmesini talep ettim. Ancak, kartlı sayacın üretimden kaldırıldığını ve bu nedenle 1425 TL güvence bedeli karşılığında kartsız sayaca abone olmam gerektiği belirtildi. Sayacım daha önce de değiştirilmişti ve hiç kullanılmadan tekrar arıza yaptı. Anlamadığım nokta, sayacın arızalanması durumunda neden ücretsiz olarak değiştirilmediği. Zaten mevcut bir aboneyim ve bu durum aboneyi ilgilendiren bir sorun olmamalı. Ayrıca, neden halihazırda abone olduğum halde tekrar abonelik ücreti talep ediliyor? Yeni bir abonelik başlatmıyorum. Üstelik, güvence bedeli adı altında istenen ücret, eski sayacımdan alınan 300 dolarla neden eşitlenmiyor? Zamanında ödediğimiz 300 dolar, sayaç ve güvence bedeli içindi. Sayacın içinde kalan 110 metreküp gazın akıbeti ne olacak? Eğer yeni sayaca ücret ödememiz gerekiyorsa, o zaman eski sayacın bize teslim edilmesi gerekmiyor mu? Bu sistem mantıklı gelmiyor. Kış gününde insanlar mağdur ediliyor. Şu anda evimiz soğuktan buz gibi, çocuklarımız üşüyor ve sayacın birkaç gün içinde takılacağı söyleniyor. Acil olarak mağduriyetimin giderilmesini ve ücretsiz işlem yapılmasını talep ediyorum.

19 Şubat 2024 08:55 (Şikayetten 1 gün sonra)

Sayın Abonemiz; Talebiniz bizlere ulaşmıştır.Konu ile ilgili inceleme yapılıp tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Bilgilerinize sunarız Saygılarımızla. BAŞKENTGAZ

19 Şubat 2024 09:24
Onur
02 Mart 14:55

Bana hiç dönüş olmadı telefonum 7 24 açık kaç sene oldu hala dönecekler Yalancı bir belediyenin firması Firma personeline gazın kalanı ve zamanında alınan 300 dolar güvence bedelini bir önceki belediye çaldı dedirtiyorlar Ben hakkımı helal etmeyip ısrarla hakkımı arayacağım İçinde kalan 110 metreküp gaz ile güvence bedellerini tarafıma iade istiyorum

Oğuz sonuçtan hiç memnun değil

Başkent Doğalgaz'ın Kartlı Sayaç Mağduriyeti

26 Kasım 2024 23:19
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Bilgim Dışında Sayaç Değişimi Ve Haksız Borçlandırma Mağduriyeti

29 Ağustos 16:53
Kemal sonuçtan hiç memnun değil

Başkent Doğalgaz'ın Müşteri Hizmetleri Ve Ücretlendirme Politikası Üzerine Şikayet

25 Kasım 2024 23:18
Arda sonuçtan hiç memnun değil

26 Şubat 2024 17:12
Başkent Doğalgaz Kategorileri