Tolga
06 Kasım 2024 12:09

Firmanın e-ticaret sitesinden 18.10.24 tarihinde satıcısı Amazon.com olan Apple USB-C USB Adaptör ürününü satın aldım. (Sipariş no: 407-4799672-5673146) Yaklaşık 1 aydır ürünü takip ediyordum ve sipariş verdiğimde stoklarda son 1 ürün vardı. Ürünün fiyatı diğer online pazar yerlerinden daha uygundu ve siparişimi verdim. Ertesi gün hızlı bir şekilde ürün elime ulaştı.

Ürünün kargo paketini açtıktan sonra, ürünün kendi kutusu (Apple ambalajı) üzerinde bazı deformasyonlar ve lekeler bulunuyordu. Not: Kargo kutusunda herhangi bir deformasyon yoktu, ve kapalıydı. Ürün kutusunu açtığımda, kutunun içerisinden herhangi bir ürün çıkmadı. O'gün kutuyu arkadaşımla birlikte açtık ve konuya arkadaşım da şahit oldu. Durumu aktarmak için hemen (19.10.24 tarihi saat 18:30-19:00 gibi) Amazon Müşteri temsilcisine bağlandım. "Bırakın kutu içerisinden ürün çıkmamasını, kutu üzerinde bazı deformasyonlar ve lekeler bulunuyor, bu ürünü muhtemelen daha önce başkasına sattınız, sonra geri aldınız ve sonra tekrar bana kargoladınız" dediğimde müşteri temsilcisi biz Amazon olarak 2. El ürün satmayız şeklinde savunma yaptı. "Dilerseniz, kanıt olması için size çektiğim fotoğrafları gönderebilirim" dediğimde müşteri temsilcisi bu sefer "gerek yok, biz kamera kayıtlarına bakarız, gerekli incelemeleri sağlayacağız (ağırlık kontrolü gibi) " diye cevap verdi.

2-3 içerisinde dönüş alamadığım için 21 Ekim pazartesi günü Amazon Müşteri temsilcilerine tekrar bağlandım. Konuyu tekrar anlattım ve bu sefer müşteri temsilcisi fotoğrafları kendilerine göndermem için bana bir mail adresi verdi ve elimdeki fotoğrafları paylaştım. En kısa süre içerisinde tarafıma dönüş yapacaklarını söyleseler de bu süre zarfında herhangi bir dönüş alamadım. 28 Ekim pazartesi günü müşteri temsilcilerini son kez aradım ve o'onlar da konunun aciliyetini bildiren bir talep oluşturacağını söyledi.

Şikayetimin üzerinden bayağı bir süre geçmişti, söz verdikleri ve Amazon'a yakışır bir şekilde ne hızlı bir dönüş alabildim ne de Elle tutulur bir cevap. Şu an şikayetimin üzerinden 3 hafta gibi bir süre geçmiş durumda ve hala ücret iadem yapılmadı.

Ödemesini yaptığım tutar ile aynı ürünü yerine koyamayacağım için, orijinal satıcının sitesinde yer alan 819,00 TL tutarın (talebimi aldıktan sonra 24 saat içerisinde) tarafıma yatırılmasını, ve müşteri memnuniyeti kapsamında bu mağduriyetimin giderilmesi için bilumum özverinin hediye çeki/kupon yoluyla yapılmasını rica ederim.

Aksi halde konuyu hukuki birimlere devredeceğim.

Duygu
30 Ekim 2024 15:56
Elif sonuçtan hiç memnun değil

13 Ağustos 2024 00:12
Amazondan Ürünüm Gelmedi
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hüseyin
15 Aralık 2024 13:37

Serdar
12 Mart 11:02
Can sonuçtan çok memnun

12 Temmuz 2023 03:58
Amazon.com.tr Sattığı Ürünün Ve Taahhütlerinin Arkasında Durmuyor!
Amazon Kategorileri