Abdullah sonuçtan hiç memnun değil

Amazon Yabancı Satıcı İade Süreci Problemleri

Abdullah
07 Temmuz 2023 23:43

Amazon alışveriş sitesinden oluşturduğum 403-3626807-4637962 siparişim ürünüme uymadığı için iade etmek istedim. Ancak yurt dışı satıcılara iade prosedürü anlamsız ve hoş değil. Yanıltılmış duruma düşürüldüm.

Yabancı satıcı iadesinin DLH Express ile olduğu bilgisi paylaşıldı. Buna istinaden Amazon sitesinden yönlendirme ile kargomun alınması için randevu oluşturdum. Birkaç gün sonra sistemde randevu oluşturabildiğim halde bölgeme hizmet olmadığı ve iade paketimi tarafımdan DLH yetkilileri İstanbul on ofislerine göndermemi ve gönderim ücretinin Amazon tarafından tarafıma ödeneceğini belirttiler.

Bu durumu Amazon müşteri hizmetlerinden teyit ettim. Şaşırmış durumda onu da yaptım ve cebimden 134,84 lira para ödemek zorunda bırakıldım. Akabinde ücreti talep edince bana bu ücreti 'Hediye Kartı' olarak tanımlayabileceklerini belirttiler. Bu durumda görüştüm hiçbir temsilci bahsetmedi.

Zorla parama el koyar gibi o tutar ile beni alışveriş zorunluluğuna soktular. Daha da yetmedi farklı bir Siparişte bu hediye kartımı kullanayım bari dedim bu kez de satıcısı Amazon olan ürünlerde kullanabilirsiniz dediler.

Benim kendi saçma ve eksik iade süreçleri için ödemek zorunda bırakıldığım tutarı zorla alıkoymuş gibi oluyor. Bu durum. O kadar memnun olduğum Prime müşterisi olduğum ve kendilerine saatlerce dil döküp şikayet oluşturduğum bu durum için kimse olumlu olumsuz bir dönüş dahi yapmadı.

Ozan sonuçtan hiç memnun değil

27 Ağustos 2024 16:22
Amazon'da Uzayan Para İadesi Süreci Ve Uyumsuz Ürün Problemi
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
26 Ocak 00:38
Amazon TR'de İade Sürecinde Yaşanan Zorluklar Ve Mağduriyet
Rubabi sonuçtan hiç memnun değil

Rubabi
05 Mart 2024 12:19
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Amazon'da İade Çilesi: Para İadesi Beklerken Yaşanan Sorunlar

Ömer