Çağla sonuçtan hiç memnun değil

23 Şubat 2024 12:18

Dün gece saat 01.30 da 0850 220 00 00 (Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri) numaralı telefondan arandım. Arayan kişi hesabımdan şüpheli işlemler yapıldığını söyledi. Onunla konuşurken Google dan baktım numara gerçekten Ziraat Bankasına ait. Bana bu yapılan şüpheli işlemlerin iptali için mobil bankacılığından bana onay kodu göndereceğini söyledi. Önce onaylamadım ama bana devletin bankasından ve onun mobil bankacılığından işlem yapıyorsunuz dedi ve güvendim. Saat 01.40 da bankadan adıma 60.000 TL kredi çekilmiş ama bana bununla ilgili bir mesaj gelmedi. Daha sonra bir onay kodu daha gönderdi ve ben işlemin iptal olması için onayladığım işlemle KMH hesabımdan 42.000 TL çekildi. Ben bunu mobil bankacılığında görünce iptal etmenizi bekliyorum dedim ve aynı anda eşimin telefonundan Ziraat Bankası Müşteri Hizmetlerini aradım. O sırada telefonu kapattı. Benim hesabımdan kredi çekiliyor ve Kredili Mevduat Hesabımın limiti gece 01.30 da arttırılıyor ama bana mesajı nasıl sabah geliyor? Ve Müşteri Hizmetleri numarası nasıl kötü niyetli kişilerin eline geçmiş olabilir?

28 Şubat 2024 12:48

08502200000 numaralı telefondan (Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri) arandım. Onlara güvendim. Sonuçta bankanın kendi telefonu. Ve hesabımdan 42.000 TL para çekilmiş ayrıca 60.000 TL kredi kullanılmıştır. Bana bunların bilgilendirme mesajları ertesi gün geldi. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ziraat Bankası henüz bir dönüş yapmadı. Ben bu paraların faizini bile ödeyemem. Lütfen yardım edin.

23 Şubat 2024 12:19 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Çağla
Çağla
27 Şubat 2024 09:08

Hala bir sonuç yok. Bu şekilde bankanın resmi numarası kullanılarak kandırılmayı içime sindiremiyorum. Sonuçta benim suçum olduğunu düşünmüyorum. Ziraat Bankası'nın güvenlik açığının bedelini müşterileri ödememeli. Hesabımdan kredi kullanıldığında bir mesaj bile gelseydi telefonuma ben fark edecektim. Bu mağduriyeti yaşamayacaktım.

Aleyna
Aleyna

Gece saat 2:55 gibi falan aradı bu numara beni yani bu saatte hangi banka arar arkadaşlar akıl mantık var kapattım birkaç dakika sonra tekrar aradılar ve zaten eminim size mesaj gelmiştir bankalardan uyarı olarak bir şeyler yapmışlar anladığım kadarıyla bankalara bir açık falan bulmuşlar sanırım ben hazırlıklıydım zaten uyarı mesajlarından dolayı numaraya baktım evet Ziraat Bankası ama bu saatte aranmak aşşşşııııırı derecede absürttü ve belliydi

Pars
Pars

Bugün 18 Aralık 2024 tarihinde bahsedilem Ziraat Bankası numarasından bende arandım. 25 Bin liralık banka size kredi kartı teklif ediyor dedi bayan ben de istemediğimi söyleyince 10 bin lira faizsiz kredi veriyor dedi. Bit yeniği olduğunu anladım kabul etmedim...

Aziz sonuçtan hiç memnun değil

25 Şubat 2024 16:27

07 Ağustos 2024 16:39