Yapı Kredi Bankası Yapılandırma Reddi Ve Yeni Hesap Kesimin 25 Günlük Gecikmeye Dahili

06 Eylül 2024 15:34

Düzenli olarak ödemelerini gerçekleştirdiğim Yapı Kredi Bankası'nın kredi kartı asgari borcunu geçen ay ödeyemedim ve bugün itibarıyla 25 günlük gecikmede. Aynı süreci yaşadığım başka bankanın kredi kartında da aynı durum oluşmuştu. Diğer kartımın daha öncesinden hesap kesimi olmuştu ve bir buçuk aya yaklaştığımda (bu sırada ikinci hesap kesimim bile oldu) bana asgari ödenmez ise 90 gün tamamlandığında kanuni takibe alınacağı bilgisi verilmişti. Hatta ödeyemeyecek isem bana yapılandırma yapabileceklerini de söylediler. Dün üçüncü hesap kesimim geldi fakat ben o eski asgari borcunu bugün tamamladım. Bana gelen mesajda da kanuni takipten önceki son aşamadan çıkmak için o eski asgari tutarı ödemem gerektiği söylenmişti zaten. Yapı Kredi'de ise ilk hesap kesimim için gelen asgariyi ödeyemedim ve bana dün ikinci hesap kesim de gelerek asgarinin üstüne tutar eklendi harcamalarım doğrultusunda. Fakat ben zaten hem ilk asgariyi ödemediğimden kaynaklı iki hafta sonrasında kartımın kapatılması gibi mağduriyete uğratılmışken şimdi yapılandırma yapmak istediğimi belirttiğimde bunu reddediyorlar. A*** Hanım'ın bana yaptığı açıklama, hiçbir banka şu an vermez şeklinde fakat az önce bahsettiğim diğer banka bana kendi teklif etmişken. (Ha bir de sözümü sürekli bölüp durdu, beni dinlemedi bile.) Hem de 25 günlük gecikmedeki asgari tutarını ödesem dahi şu an güncel asgarinin tamamını ödemediğim takdirde yeni hesap kesim de 25 günlük gecikmede sayılacağından bahsetti. Böyle bir şey olabilir mi? Bu hesap kesim yeni gerçekleşmişken burada eklenen tutarı nasıl 25 günlük gecikmeye dahil edebiliyorsunuz? Diğer bankanın canına minnet gerçekten Yapı Kredi müşterisi olduğum için çok utanıyorum.

Görüşme 6 Eylül 14.49 tarihinde yapılmıştır.

Cengizhan sonuçtan hiç memnun değil

Yapı Kredi Bankası'nda Yapılandırma Sorunu Ve Yasal Hakların Engellenmesi

05 Kasım 2024 12:42
Gündoğdu sonuçtan hiç memnun değil

Aynı Ayda İki Kez Kredi Kartı Ödemesi Ve Haksız Faiz Uygulaması

21 Temmuz 2025 22:56