Yapı Kredi 90 Gün Dolmadan Avukatla Tehdit Ediyor

03 Nisan 2024 14:53

Merhabalar, Yapı Kredi'den kullanmış olduğum kredinin ödemesinin yaklaşması nedeniyle bir arama aldım ve kendilerine 10.04.2024 tarihinde ödeme yapacağıma dair söz verdim. Kibar bir hanımefendiyle telefon görüşmesini sonlandırdık ve ödeme sözüme ilişkin bir mesaj aldım. Bugün saat 12:30'da fakat bugün 14:14'te bir mesaj daha aldım. Tehditkar bir üslupla bugün ödeme yapmazsam yasal sürecimin dolmak üzere olduğu ve avukata devir hazırlığı yapılacağı belirtildi. Ancak yasal süreç 90 gündür ve ben 83. gündeyim. Yasal sürecim dolmadan dosya hazırlığına başlayamazsınız. Ne zaman 90 gün dolar ise ondan sonra başlamanız hakkınızdır. Fakat bu mesaj üzerine (312) 484 02 57 numaralı telefonu aradım. Sürekli rahatsız edildikleri için numarayı bulmak zor olmadı. Arama kaydında G**** Hanım diye bir kişiyle görüştüm. Aramalar kayıt altında olduğu için benim mesajı çarpıttığımı söyledi. Israrla dosyamın 90 gün dolduğunda hazırlanabileceğini ve o zaman avukata verilebileceğini ifade etmeme rağmen, bana üstten bir tavırla ve hiç dinlemeyen bir şekilde konuştu. Ankete yönlendirilmemi istediğimde, ankete yönlendirme yapmayacağını ve kabul etmediğimi söyledi. Oysa arama yapılırken, arama sonrasında otomatik olarak ankete yönlendirileceğim belirtilmişti. Bu davranış nedeniyle, size değil, avukata masrafıyla ödeme yapmayı tercih ederim. Daha iyi bir yaklaşım sergilenmesini ve ödeme sözü verdiğim halde tehdit içeren mesajınızın dava konusu olarak tarafınıza dönüş yapacağını bildiririm. Arama kayıtlarım delil olarak kullanılacaktır.

Yapı Kredi Bankası Yetkilinin Hakaret Etmesi

23 Ağustos 2023 21:23

07 Mart 2025 13:19

02 Şubat 2024 11:00

Yetkisiz Ses Kaydı Ve Gizlilik İhlali Endişesi

13 Aralık 2024 11:23
Serdar sonuçtan hiç memnun değil

YKB Avukatlık Bürosu İle Etik Dışı İletişim Sorunu

18 Nisan 2025 16:02