Türker sonuçtan hiç memnun değil

Vatan Bilgisayar Test Etmeden Teslim Yapıyor

05 Mart 2024 09:58

25 Şubat tarihinde Vatan Bilgisayar Pendik şubesinden 6400 MHz üzerinde bir bilgisayar yapmak istediğimi belirttim. 14900KF işlemci, Asus Rog Strix Z790-A WiFi2 8000 MHz, G.Skill 48 GB RAM, Cougar Helor 240 sıvı soğutucu ve Cougar 1050W güç kaynağı aldım. RAM'in Bostancı şubesinde olduğunu, alıp getirirsem takacaklarını ilettiler. Gittim, aldım ve getirdim. Ertesi gün montaj sırasında anakartın arızalı olduğunu ve E serisi bir anakart alabileceğimi söylediler, aralarında neredeyse fark olmamasına rağmen 2300 lira fark ödeyerek anakartın değişmesini talep ettim. Öndeki iki fanım sökülmüş, yerine sıvı soğutmanın fanı takılmıştı. 'Sorun olur mu?' diye sordum, 'olmaz' yanıtını aldım. Makinenin test edildiğini söylediler, ancak defalarca söylememe rağmen PC'yi eve getirdiğimde 5600 MHz'de çalışıyordu. Forumlarda ve YouTube.com gibi platformlardaki araştırmalarım sonucunda, verdikleri RAM'in anakartın QVL listesinde olmayan seri numaralı bir RAM olduğunu öğrendim. Kendilerine söylediğimde QVL listesini dahi bilmiyorlardı ve bilgisayar topluyorlardı. Değişim için tekrar Bostancı şubesine gönderdiler. Bostancı şubesinde durumu anlattım ve H**** Bey ilgilenerek uygun RAM'i stoklarında buldu ve XMP'yi açtı. Değişimi yine 600 lira fark ödeyerek yaptırdım. İki gün sonra 2015 yapımı bir oyun oynamak istedim, ancak beş dakika sonra bilgisayarım kapandı ve sürekli kendi kendini açıp kapatmaya başladı. Pendik şubesine götürdüm, tekrar anakart arızalı denildi. Değişim talep ettim, ancak yapamayacaklarını ve servise gitmem gerektiğini söylediler. 20 iş günü yasal süresi olduğunu, ben gidersem daha erken sonuçlanabileceğini söylediler. Bir daha bu firmadan ne bir şey alırım ne de önünden geçerim. Şimdi Asus servisine gidip parçaların peşinden koşacağım. Çalışamadığım her gün para kaybediyorum ve AI projelerim gecikiyor. Bu süreç sonunda anakart ile ilgili servis dönüşünü alıp, aldığım bütün parçaları iade edeceğim ve gerekirse yasal haklarımı da sonuna kadar kullanacağım. Boşta duran bir makine test edilmiş sayılmaz. Hem düzgün test yapmadan müşteriye makineyi veriyorsunuz hem de müşteri evinde bir aksilikle karşılaşınca bunu karşılamıyorsunuz. O zaman satış işlemi yaptıktan sonra montaj işlemi yapmayacaksınız. Düzgün test edilmemiş parçaları müşteriye verip, evde bilgisayar arıza verince suçu müşteriye atmak doğru değil. CEO dahil bu konuyu ileteceğim. Süreçlerinde bu konuda ciddi bir sorun var. O kadar para veriyoruz, sistem kurmak için bütün işimiz gücümüz sizin test etmediğiniz ve isteğimizi karşılamadığınız parçaların sorunlarını oradan oraya gidip çözmekle geçiyor.

14 Mart 2024 22:07

Teknoloji alışverişi yaptığım en kotu firma oldular. Süreç yonetimi çok kotu bir müşteri neden bu kadar agresifleşir nedenini sorgulamiyorlar. WhatsApp, telefona yönlendiriyor, telefon web e yönlendiriyor. Servis ile ilgili ürün teslim edildi mi, parçanın başına ne geldi, ne yaptılar, kaç gün geçmiş, neden servisten gelen parça genel merkezde incelemede bekliyor, sıfır alınan üründe bu neyin incelemesi, kimse de arayıp bilgi vermiyor. Düzgünce test edilmeyen ürünler ve toplama işlemi yüzünden öylece bekliyor, her gün zarar ediyorum. Bunu en istemediğim yöntemle çözeceğim sanırım hem sosyal medyada hem de Tüketici Mahkemesi'ne başvurup hususi müşteriyi uğraştıran bu firmayla derdimizi belgelerle cozecegiz.

26 Mart 2024 13:31

Ana kart servisten arızası yok seklinde Bios update yapılmış olarak geldi. Geldiği gün yine şubeye giderek bilgisayarı toplamalarını istedim. Yeni kasa bile aldım parçaların takılmasını izledim. Kendi mesaim bittikten sonra 5 saat firmada sırf bahane olmasın yine bende bir sıkıntı çıkmasın diye özellikle bekledim. Sıvı soğutmanın 4. Vidası oturmuyordu. Topladıklarında çalıştırdılar ve 2 dakika sonra bilgisayar tekrar kapandı bir daha açılmamış. Ertesi günü tüm kutuları ne aldıysam ne varsa her şeyini götürdüm ve iade istedim. Her biri için servis kaydı acildi. Akabinde fatura ve elimdeki belgeleri Tüketici Mahkemesi'ne sundum. Ve isin garibi bir kisi bile arayıp bilgilendirme yapmıyor hala. Bu sureci hususi takip ediyorum...

26 Nisan 2024 10:58

Tüketici Hakem Heyeti'ne 18.03.2024 tarihinde başvuru yaptım. Nisan içerisinde ana kart hariç diğer ürünlerin tutarları iade edildi. Intel işlemci yurt dışına servise gönderildi, ürünün sıfırını göndermişler, öyle dendi, sıfırı gönderildiği için sadece onu ürün olarak kabul ettim. Ana kart 2 ya da 3 kere servise gitti, sorun yok deyip gönderdikleri ana kart son servise gittiğinde pcb devreleri hasar görmüş, soğutucuyu takarken hasar vermişler. Görüntü geldi deyip göndermişler benim almamı bekliyorlar. Bu ürünü almayacağım, sıfır ürün alıp parasını ona göre ödediğim ürün Vatan Bilgisayar nedeniyle hasar görüyor, doğru düzgün servis süreci olmadan Asus tarafında da ürün bana teslim edilmeye çalışılıyor. Madem öyle gider ikinci el ilan sitelerinden tamir görmüş bir anakartı 1/3 fiyatına zaten alırdım neden bu kadar para ödeyeyim. Servise de güvenmiyorum, hatasız dediler sonra devre hasar gördü dediler, görüntü geldi diye geri dönüş yapıyorlar. Mesele görüntünün gelip gelmemesi değil, chipset yük görmemiş etmemiş testi yapılmamış, devre hasar görmüş ben bu ayıplı ürünü neden alayım. 2 gün sonra yine arıza verecek ve ben uğraşacağım. Tüketici Hakem Heyeti de yavaş davranıyor sorumluluğumda olmayan ve hasar görmüş ürünle ilgili bekliyorum yeni bilgisayar da toplayamıyorum bu yüzden. 25 Şubatta yaptığım keşke yapmasaydım dediğim alışveriş 25 nisanı geçtik hala uğraşıyoruz. Dolar kuru ve zamlardan uğradığımız zarar da cabası... Yorum yapamıyorum artık, bunu sırf insanlar okusun başlarına böyle bir şey geldiğinde nasıl bir süreç yaşayacaklar o yüzden yazıyorum.

04 Haziran 2024 16:53

04.06.2024 - Hala bir gelişme yok. Tüketici Hakem Heyeti'ni aradım normalde 1 yıl sürdüğü ancak 6 ayda sonuçlanacağı bilgisi aldım. Her hali ile haklı olduğum, hiç müdahil olmadığım ve ayıplı mallara ve yanlış montajlarla oyalandığım, elimdeki bilgisayardan da olduğum süreçte bir vatandaş olarak bu denli bekletilmek hiç doğru değil. Tüketici olarak hakkımızı nerede savunacağız ve nereden sonuç alacağız. Siz böyle davranarak firmalara iyilik etmiş oluyorsunuz. İnsanlara yıpratma süreci uygulayarak vazgeçireceğini sanıyorlar. İş kaybım, proje gecikmelerim yüzünden maddi-manevi tazminat davası da açacağım. Bu işin peşini bırakmayacağım.

Sergen sonuçtan hiç memnun değil

21 Mart 2024 16:13
Vatan Bilgisayar Garanti Ve Servis Mağduru
Ayşe sonuçtan hiç memnun değil

Vatan Bilgisayar Yeni Alınan Ürünlerin Servise Gönderilmesi

14 Haziran 2023 23:57
vatan-bilgisayar-yeni-alinan-urunlerin-servise-gonderilmesi-1.pdf

Vatan Bilgisayar Yanlış Bilgisayar Parçaları Ve Yetersiz Hizmet

01 Ekim 2024 15:31
Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

Vatan Bilgisayar Bozuk Ana Kart Sattı Ve (kutusu Açılmış Ana Kart)

04 Aralık 2023 15:53
Vatan Bilgisayar Kategorileri