Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

20 Ağustos 2024 23:38

3 Ağustosta bir abiye elbise sipariş verdim. 7 Ağustosta elime ulaştı ama 9 ağustosta deneme imkanı buldum ve düzgün durmadığını düşünerek dik bir şekilde ütüledim. Ardından -sohbet geçmişim de var- 5/10 dakika kadarlık bir süre denedim ve iade kararı verdim. Mantık olarak bir mağazadaki deneme ve karar verme süresi kadarki bir sürede elbiseyi çıkarttım. İade ettim ama satıcılarınız kendilerini çok akıllı (! ) zannettiği için ilgili elbisede çok yoğun bir ter kokusu olduğu ve bundan kaynaklı iade kabul edemeyeceğini belirtti ama bunu sisteme kullanıma bağlı iz, leke ve deformasyon mevcut olduğunu söyleyerek işlemiş. Ne kadar saçma olduğunun farkında mısınız? Kim neyi nasıl kanıtlayabilir? Ne ben kokmadığını kanıtlayabilirim ne de satıcı koktuğunu kanıtlayabilir. Ki bireysel bir kişi olarak cevap veriyor ve bu onun fikri oluyor. Onun aldığı kokunun ter kokusu olduğuna kim karar veriyor peki? Parfüm koksa parfüm kokuyor kullanmış, ter koktuğunu söylese ter kokmuş kullanmış mı diyerek mi işi yokuşa süreceksiniz? İşlem ile ilgili bir abiye nasıl kullanılabilir ki özel gün olmadıkça. Ne yani evde giyip onla saatlerce dolaştım mı? Ablamın nişanı için elbise bakıyordum ve yaşanan olaya bakın. Durumu müşteri temsilcisine de söyledim fakat sadece kayıt açılabildiğini söylediği için şu an bir şey yapamıyorum. Bu durumla ilgili hem P****O hem de Trendyol'dan şikayetçiyim. Tüketiciyi nasıl mağdur edebilirler? Alınan kıyafetleri denemeden yollayan var mı gerçekten. İade sebepleriniz arasında olmadı, büyük geldi varken denenmiş-sadece denenmiş, kullanılmamış- bir elbisede sırf satıcı istediği için ter koktuğu bahanesi ile iadem reddedildi. İlgili satıcının daha öncesinde deforme ürün satıp bir de bunu iade etmek isteyeni red ettiğine dair yorumu varken siz bu satıcıyı hala nasıl sisteminizde tutup satış yapmasına izin verebiliyorsunuz Trendyol!

23 Ağustos 2024 00:27
Trendyol Satıcılarının Ter Kokusu Bahanesi Ve İadeleri Reddetmesi

Kargo bugün tekrar elime ulaştı. Kargo paketinin içinde bir kargo paketi daha vardı ve elbise benim tarafımdan yollanan ilk kargo paketinin içinden sadece ucundan açılmış, kendi şeffaf paketi açılmamış halde benim katladığım şekilde duruyordu. Satıcı tarafından ilgisiz bir şekilde bakılmış ve iade kararı verilmiş. Şahsi olarak söylediği ter kokusu (! ) ise benim kannımca olmayıp aksine uzun süre kapalı kalmış konfeksiyon, kumaş kokusu gibiydi. Yani plastik poşetlerde kaldığı için kokan bir koku gibiydi. Üstelik saten bir elbise ve sıcak bir mevsimde kapalı arabalarda kargo ile geliyor. Açık mağaza değil ki elbise havalansın ki kim bilir satıcı hangi koşullarda saklıyor? Sonuç olarak Trendyol müşteri temsilcisine ulaştım. Kendileri şikayetimi işleme aldıklarını fakat ne kadar sürede çözüme ulaşacağını bilmediklerini ve de bu süreç zarfında 15 günü geçse daha benim lehime sonuçlanırsa eğer her türlü iade yapabileceğim şeklinde bir yanıt almış bulunmaktayım. Sitedeki yorumlarda altında 1/2 yıldız veren herkesin ya iade edemediği ya da yanlış ürün gönderildiği ile ilgili yorumlar var sadece, elbise olmadı ya da kötü vs değil. Elbiselerle ilgili değil satıcı ile ilgili problem olduğunu görmek insanın sadece ürünlere değil satıcılara da bakması gerektiğini zor yoldan öğretiyor.

23 Ağustos 2024 15:52

Kullanım olduğunu tespit etmişler. Neye göre hiçbir açıklama yapılmadı ve elbise bu yolla elimde kalmaya zorlandı.

22 Eylül 2023 23:12
trendyol-abiye-iade-reddi-1.pdf

Trendyol İade Reddi Ve Haksız Kazanç Mağduriyeti

18 Temmuz 2025 10:49
trendyol-iade-reddi-ve-haksiz-kazanc-magduriyeti-1.jpg

Dilanimet
04 Şubat 2025 22:46
Nurhan sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol Alien Moda Dan Aldığım Dar Gelen Ürünün İade Reddi Problemi

Nurhan
28 Haziran 2024 23:52
Trendyol Alien Moda Dan Aldığım Dar Gelen Ürünün İade Reddi Problemi
Eda sonuçtan hiç memnun değil

28 Mayıs 2025 18:44

Trendyol Kategorileri