THY Saat Değişikliği Ve Sonrasında Yaşanan Mağduriyetler

THY Saat Değişikliği Ve Sonrasında Yaşanan Mağduriyetler
Emre
04 Nisan 2024 03:14

THY üzerinden 17 Nisan 2024 tarihinde Dalaman-İstanbul havaalanı uçuşuna ve sonrasında İstanbul - Ordu-Giresun havaalanına bilet aldım. Dalaman İstanbul uçuşu bileti aldığımda 00.10 saatinde kalkışı vardı ve yurt dışından geldiğim için her şeyimi bu saatlere göre planlamıştım. 2 gün önce aldığım maille birlikte uçuşun 1 saat 30 dakika geriye alındığını yani 22.40 kalkışlı olacağını öğrendim. Benim Türkiye'ye olan uçağım ise 21.50 de Dalaman'a inecek. Arada 50 dakika gibi bir fark kaldığı için benden kaynaklı olmayan sebeplerle bu uçağı kaçıracağım ve sonrasında haliyle sonrasında sabah saatlerinde olan Ordu-Giresun uçuşuma da katılamayacağım. THY üzerinden TK-10609527 numaralı geri bildirimi yaptım ve iki biletimin de iadesini talep ettim. Bana ilk biletin iadesinin olabileceğini fakat 2. Biletimin uçuşların bağlı uçuşlar olarak alınmaması sebebiyle gerçekleşmeyeceğini söylediler. Benim firmanın bütün fiyat, iade ve işleyiş sürecine hakim olmam mümkün değil. Bağlı bilet almadığım için burada suçlu ben olmuyorum. Operasyonel sebepler dolayısıyla uçuş erken saate çekilmiş olabilir fakat burada THY'den alınan iki bilet varken zararımın tazminini geçtim bilet iadesi isterken bile sorun yaşıyorum. Ben şu an mecburen başka bir firmadan İstanbul aktarmalı ogu uçuşu almak zorundayım ki Giresun'da olmam gereken saatte orada olabileyim. Bunun için de Trabzon'dan Giresun'a ayrı bir yolculuk yapıp zaman ve para harcayacağım. Böyle bir karmaşa ve mağduriyet THY gibi büyük bir firmaya yakışmamaktadır. Yaşadığım mağduriyetlerin giderilmesini ve ücret iademin kesintisiz iadesini talep ediyor ve zararımın tazminini istiyorum. Eğer ücret iadesi gerçekleştirilmez ise gerekli Hukuki yolu da izleyeceğim.

Yasemin
18 Eylül 2023 14:30
THY Tarafından İptal Edilen Uçuşun İade Edilmemesi, Bilet Verilmemesi
Tamer sonuçtan hiç memnun değil

Tamer
18 Ocak 2024 13:33
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Ahmet
21 Ekim 2023 13:24

Songül
01 Nisan 2024 17:57
THY Uçuş Saati Değişikliğinden Dolayı Yaşanan Probleme Çözüm Bulmuyor!
THY Uçuş Saati Değişikliğinden Dolayı Yaşanan Probleme Çözüm Bulmuyor!
Anıl sonuçtan hiç memnun değil

Anıl
17 Ağustos 2024 09:33