Serhat sonuçtan hiç memnun değil

THY Hasarlı Bagaj Teslimi Ve Tazminatın Reddi - 2023142397

THY Hasarlı Bagaj Teslimi Ve Tazminatın Reddi - 2023142397
Serhat
11 Ağustos 2023 12:24

Merhaba,

THY ile gerçekleştirdiğim Mardin-İstanbul-Paris uçuşumun (07.07.2023) ardından Paris cdg havaalanında valizimi hasarlı bir şekilde teslim aldım. Bu hasarın karşılanması için THY'nin internet sitesi üzerinden online bir talepte bulundum.

Yapılan değerlendirme sonucunda, THY'nin havalimanında bulunan bagaj alım bölümlerinde hizmet veren Kayıp ve Buluntu Eşya ofislerine başvurarak hasarlı bagaj raporu tutmanın gerektiği belirtiliyor. Bu raporun olmaması nedeniyle tazminat talebinin reddedildiği ifade ediliyor.

Yapılan değerlendirmenin gerektiği kadar detaylı olmadığını düşünüyorum. Ayrıca havaalanında bulunan ilgili ofis ile yeterli iletişim kurulamadığını anlıyorum. Havaalanından ayrılmadan önce söz konusu ofis ile iletişime geçtim ve oradaki yetkili hanımefendiyle görüştüm. Kendisi herhangi bir işlem yapamayacağını, ancak online bir şekilde şikayet veya tazminat talebinin yapılması gerektiğini belirtti. Rapor tutmanın gerekliliğini sorduğumda ise bu adımın gerekli olmadığını ifade etti. Valizimin fotoğraflarını çekmem ve online platform aracılığıyla talepte bulunmamın yeterli olacağını belirtti.

Dolayısıyla, THY'nin neden olduğu zararla ilgili talebin, kurumsal işleyişten kaynaklı sebeplerle reddedilmesini kabul etmiyorum. Gerekli görüldüğü durumda havaalanında bulunan güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi durumunda, haklılığımın kanıtlanacağına inanıyorum.

Nazire
04 Temmuz 2025 20:15