Volkan sonuçtan hiç memnun değil

Thy Bavul Hasarının Karşılanmaması

Thy Bavul Hasarının Karşılanmaması
Volkan
04 Nisan 2023 19:26

21 Mart 2023 tarihinde Türk Hava Yolları ile Piriştina’den İstanbul aktarmalı olarak Ankara’ya yaptığım uçuş sonucunda bavulumun hasarlandığını fark ettim ve havaalanında ilgili birime başvurarak tutanak tutulmasını sağladım. Havaalanında tutanak tutan çalışan bavulumun kullanılamaz derece hasar görmesi sebebiyle yeni bavul verebileceğini ancak o esnada elinde bavul olmadığını ve verilen tutanakla Ankara veya herhangi bir havaalanından başka bir zamanda bavul alabileceğimi veya istemem halinde yeni bavulun adresime yönlendirileceğini belirtti. Yaşadığım şehir Isparta olması sebebiyle yeni bavulun adresime gönderilmesi için Türk Hava Yolları bavul aksaklık birimden talep oluşturdum ve dosyanın tazminat birimi tarafından değerlendirilmesini bekledim.

03 nisan 2023 tarihinde gelen yanıtta bavulun daha önce yine bir Türk Hava Yolları uçuşunda hasarlanıp tamir edilmiş olması sebebiyle tazminat talebimin reddedildiği bildirildi. Yine aynı gün yazılı ve sözlü olarak dosyanın tekrar incelenmesini talep ettim. 04 nisan 2023 tarihinde gelen yeniden değerlendirme sonucunda aynı cevap tekrarlanmıştır. Bavulum açık şekilde kullanılamayacak duruma gelmiş olmasına, havaalanında çalışan personelin verilen tutanakla herhangi bir yerden bavul alabileceğimi belirtmiş olmasına rağmen tazminat talebim olumsuz sonuçlanmıştır. Bavulun daha önce başka bir bölgesinde hasar meydana gelip tamir edilmiş olması kullanılamayacak derecede hasar görmesi durumunda tazminat ödenmemesi için gerekçe teşkil eder mi? Havaalanında çalışan personelin ifadeleri ile firma tazminat biriminin ifadeleri çelişmektedir. Tutanak tutulduğu esnada orada uygun bavul olsaydı verilecek olmasına rağmen nasıl olur da daha sonra tazminat talebim reddedilir anlayabilmiş değilim. Havaalanında tutulan tutanak numarası esbtk72159, tazminat birimi tarafından oluşturulan takip numarası 2023054046 ve uçuşların numarası tk1020 ve tk2192’dir. Yaşadığım süreç sonuncunda oluşan mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

16 Nisan 2025 16:09

Aynur