Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Samsung WW90TA046AH Kusurlu Ürün

02 Kasım 2023 22:57

Hepsiburada’dan mysonyshop mağazasından almış olduğum Samsung Marka WW90TA046AH 9kg 1400 devir çamaşır makinesini 23.10.2023 tarihinde pazartesi günü servis gelip kurulumunu yaptı. Akşam çamaşırları yıkamaya başladım. Durulama ve sıkmaya geçtiğinde makineden öyle bir vurma sesi geliyor ki; sanki makinenin içinden çekiçle vuruyorlar gibi. Servisi aradım durumu bildirdim. Ürünü iade etmek istediğimi, kusurlu ayıplı ürün olduğunu, bir günlük makineye değişim veya tamir edilmesi istemediğimi, 14 gün dolmadığı için hemen iade etmek istediğimi belirttim. Ve Perşembe günü tekrar servis geldi. Kendisine çektiğim videoları gösterdim. İçine 5 parça t-shirt attı, testi başlattı, sıkmaya geçince servis elemanı yanında da az çamaşır olmasına rağmen makinenin içinden bir şeyler vurmaya başladı. Ne dese iyi; bu normal, Dengeleme yapıyor dedi. Makine resmen yerinden oynuyor. Bana normal diyor. Resmen insanla dalga geçiyorlar. Galiba firma bunlara ne olursa olsun sorun kabul etmeyin demiş. Çünkü normal bir insanın böyle bir sese ve arızaya sorun yok demesi düşünülemez. Bugün itibarı ile hemen Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapacağım ve bilirkişi raporu ile ürünü iade edeceğim. Almış olduğum ürünü 14 gün içinde koşulsuz iade hakkına bile sahip olduğum için her hâlükârda kusurlu ürünü hemen iade almalısınız.
Öte yandan servis elemanları tamamen eğitimsiz ve kaba insanlardan oluşan bir ekip. Ardından müşteri hizmetlerinden kurulum ekibinden memnuniyet anketi için aradılar. Servis ekibi şu konularda sizi bilgilendir mi dediği hiçbir konuda bana bir şey anlatmadılar. Müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattım. B**** bey isminde biri ilgileneceğini söyledi. Kendisine mail olarak makinenin nasıl çalıştığının videosunu attım. Sizin attığınız videoda bayağı ses var evet ama servis ekibimizin çektiği videoda herhangi bir ses yok. Mühendislerimiz inceleyecek ve size döneceğim dedi. 3 gün bekledim tekrar aradım. Mühendislerimiz hala inceliyor diyor. Videonun içinde makineyi nasıl inceliyorlarsa artık? Bakın beni oyalamayın dedim. Beyefendi sinirlendi ve mühendislerimizin sonucuna gerek kalmadan ben olumsuz sonuçlandırıyorum. Bana rest mi çekiyorsunuz dedim. Evet bildiğiniz yere şikayet edin diyor. Tabii ki edeceğim B**** bey! Siz benim ülkemde kusurlu ayıplı malı bana zorla dayatamazsınız! Ticaret bakanlığından CİMER'e kadar her nereye şikayet ediliyorsa edeceğim.

03 Kasım 2023 08:27 (Şikayetten 9 saat sonra)

08 Kasım 2023 16:31

Bugün Samsung müşteri hizmetlerinden tekrar aradılar. Mühendislerinin ve teknik ekiplerinin incelemesini tamamladığını söylediler. Günler sonra incelemiş oldukları videoda şu kanaate varmışlar: yeni nesil tamburların böyle sesler çıkarabileceği, makineye çok çamaşır konulduğunda böyle sesler çıkarabileceği, büyük çamaşırların yanına küçük çamaşırlar konulduğunda böyle sesler çıkarabileceği, az veya küçük çamaşırlar yıkandığında böyle sesler çıkarabileceği ve bunun bir arıza olmadığı, herhangi bir arıza çıkarana kadar böyle kullanmaya devam etmem gerektiği kanaatine varıp kendi kendilerine ürünlerinin hatasız olduğunu kabul etmişler. Şikayetim Makinenin yüksek sesle çalışıyor olması değil, makine sıkmaya başlayınca yarım saat boyunca tak tak vurma sesi olması. Bu vurma sesi hiçbir koşulda kabul edilemez. Kaldı ki Ne ürün tanıtımında ne kullanma kılavuzunda ne de uluslararası standartlarda bu şekil makinenin vura vura çalışabileceğinin normal olduğuna dair herhangi bir bilgilendirme veya standart yoktur. İnsanla dalga geçiyorlar resmen. Makinenin vurma seslerinden çocuk uykusundan uyanıyor diyorum, diyorlar ki bizce sorun yok. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurumu yaptım. Yarın Ticaret Bakanlığı ve CİMER'e de başvurumu yapacağım. Buraya markanın bu ürünlerinde almaya niyetlenen olursa diye, makineye 3-5 adet çamaşır atarak, sadece tek çeşit çamaşır atarak birkaç video ekliyorum. Youtube.com da videoları ekleyeceğim. Ben hakkımı yasal olarak arayacağım tabi ki. Umarım bu deneyimimizi okuduktan sonra bu markadan uzak durursunuz. Hiçbir şekilde malının arkasından duran bir marka değil maalesef. Tabi bir de şunu dediler, mühendisleri bir sorun görmediği için tekrar servis istersek ücretli gönderebilirlermiş. Samsung CEO su Han, Jong Hee' yede tüm bu olanları yazdım ve videoları gönderdim. Bakalım göreceğiz artık yasal süreçten önce kendileri ne yapacak? Siz bu şekilde mi dünyaca ünlü marka oldunuz yoksa sadece Türkiye'de mi böyle markasınız?

07 Şubat 2024 15:19

Hakem Heyeti'ne yapmış olduğum başvuru 2 buçuk ayda tamamlandı ve lehime karar verilerek ürünün ayıplı kusurlu olduğu, ürünün karşı tarafa iade edilmesini ve paramın bana iadesine karar verildi. Kararın hemen ardından git bildiğin yere şikayet et diyen Samsung ürünü iade almak için hemen aradı. Bende önce paramı iade edin dedim. Ancak ürünü almadan iade edemiyorlarmış. Hakem Heyeti ile tekrar görüştüm ve böyle davranmalarının aleyhime bir durum oluşturmayacağını söylediler. Ve makineyi almaya geldiler. Evden çıkarıp kamyona bindirene kadar videoya çektim sağlam teslim ettiğime dair. Ve bugün itibarı ile paramı hesabıma iade ettiler. Toplam süreç 3 ay sürdü ama hakkımı geri aldım. Yasal hakkınızı aramaya çekinmeyin ve Samsung firmasının kusurlu ürünleri bizce sorun diyerek dayatmalarına müsaade etmeyin.

Mustafa sonucu yetersiz buldu

Samsung Çamaşır Makinesi Ses Sorunu

31 Mayıs 2023 23:33

Samsung Arızalı Gönderdiği Makinemi Değiştirmiyor

Ömer
24 Eylül 2024 01:01
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Samsung WW90TA046AH/AH Gürültülü Çalıma Ve Servis Lakayıtlığı

Ahmet
07 Temmuz 2023 19:21
Gokce sonuçtan hiç memnun değil

Gokce
28 Şubat 2024 15:07
Seher sonuçtan hiç memnun değil

Samsung Çamaşır Makinesi Çarpma Ve Vurma Sorunu

Seher