Canan sonuçtan hiç memnun değil

QNB Finansbank Hesabım Hacklendi Ve Kredi Tanımlanmış 4 Tane

14 Mart 2024 01:11

Telefonum izinsiz erişime maruz kalmış ve telefon yönlendirmesi yapılmış. QNB Finansbank mobil uygulamasını yeni kullanmaya başlamıştım. Uygulamam izinsiz kullanılarak adıma vadesiz hesap açılmış ve üç adet kredi başvurusu yapılmış, banka tarafından da bu krediler onaylanmış. Miktar belirlenmiş, vade ve sigorta seçenekleri işlenmiş. Neye göre arka arkaya üç kredi onaylandı, bankadan bilgi alamadım.

İstanbul Kıraç'tan hesap açılmış fakat ben hayatımda İstanbul Kıraç'a gitmedim. Banka tarafından herhangi bir uyarı mesajı almadım. Hesabımda pek çok parasal işlem gerçekleşmiş ve bana bildirilmemiş. Mobil uygulamayı iptal etmeme rağmen hala kredi işlemleri yapılmış. Bir gecede dört kredi nasıl onaylandı, anlamıyorum. Normal şartlarda şubeye gidildiğinde bu tarz işlemler kolaylıkla yapılmaz.
Uygulamalar genellikle cihaza özel olduğu için farklı bir cihazdan erişim sağlandığında uyarı mesajı alınır, farklı IP adresinden erişim yapıldığında da bu bildirilir, fakat bu durumda herhangi bir bildirim almadım. Tüm bu durumları savcılığa ilettim ve ayrıca 2018 yılında 'maaş hesabı' adı altında bir hesabım olduğunu öğrendim. Ben QNB Finansbank üzerinden maaş almadım, hele ki İstanbul'da çalışmadım.
Biz vatandaşlar olarak bankalara güvenerek kişisel bilgilerimizi paylaşıyoruz ve varlıklarımızı onlara emanet ediyoruz. Bankanın müşterilerini koruması ve şüpheli işlemlere izin vermemesi gerekiyor. Bankanın bu konuda sorumluluk almasını ve gereken önlemleri almasını talep ediyorum. 2 Mart akşamı ile ilgili herhangi bir bildirim almadım.

14 Mart 2024 01:12 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, İletmiş olduğunuz bildirim Bankamızca değerlendirmeye alınmıştır. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra tarafınıza sonuç hakkında en kısa süre içerisinde bilgi verilecektir. Bankamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, QNB Finansbank

Aslı
13 Mayıs 2024 08:18
Taha sonuçtan hiç memnun değil

Taha
30 Ocak 2024 09:29
Mahir sonuçtan hiç memnun değil

Mahir
22 Mayıs 2024 18:08
QNB Finansbank Yüzünden Mağdur Edildim
Ceren sonuçtan hiç memnun değil

Onaysız Para Transferi Sonrası Mağduriyet Ve Güvenlik Açığı

Ceren