Pegasus Çocuk Kimlik Kontrolünde Sorun Ve Bilgilendirilmeme

Serap
26 Eylül 2023 17:11

Pegasus'tan 5 yetişkin 3 çocuk Azerbaycan Bakü'ye gitmek için aylar öncesinden bilet satın aldık. Çocukların kimliklerini ve tüm bilgilerini bilet satın alırken sisteme ekledik. Çocuklar 1, 4 ve 8 yaşında. Biz uçuş günü Bursa'dan otobüsle İstanbul'a gittik 3 saat öncesinde orada olmamıza rağmen bilet kontrol noktasında çocukların kimliklerinde fotoğraf olmadığı için çocukların biletlerini iptal edebileceklerini ve uçağa alamayacaklarını söylediler. Resmen alay eder gibi dilerseniz çocukların biletini iptal edebiliriz yetişkinler uçabilir dediler. Böyle bir saçmalık nerede görülmüştür. Ben ailecek gittiğim yolculukta çocuklarımı orada kime bırakarak yurt dışına çıkabilirim. Sorunu halletmek için polisler ile görüştük ve onlarda kimlikte resim olmadığı için alamayacaklarını söylediler. Çocukların kimlik işlemlerini halletmek için 2 yetişkin biletleri erteledik ve erteleme esnasında bizden 12.500 TL ücret istediler. Neyse dedik onu da ödedik geçici kimlik belgesini de kabul edemeyeceklerini söylediler. Onları halletmek için uğraşırken bu sefer de muvafakatname belgesi olması gerektiğini ilettiler. Bunun sebebi ise çocuğun annesi babasının izni olmadan yurt dışına çıkaramazmış. Zaten annesi ve babası birlikte gitti havalimanına bu nasıl bir saçmalık.

Her şeyi geçtim biz internet üzerinden rezervasyon yaptırırken neden o çocukların kimliklerini eklediğimizde bize bir uyarı vermedi. Bu durumdan neden havalimanına gidince haberimiz oluyor. Kimlik görsellerini eklediğimizde oraya uyarı konulması gereklidir. Pasaportsuz uçuşlarda 1 günlük bebek dahi olsa kimlikte resmi olması gereklidir şeklinde. Ancak sırf para alabilmek için hiçbir şekilde uyarı vermeyen Pegasus şirketi sorun olması durumunda da zorunlu olarak bilet ertelemesi yaptırdı. Bu durumda da bilgi iletmemelerine rağmen bizden ekstra ücret aldılar.

Kesinlikle bu kadar müşteri haklarını korumayan kötü bir şirket daha görmedim. Bu mağduriyetimi de yazabildiğim, iletebildiğim tüm kurumlara ileteceğim.

08 Ağustos 2023 10:49

Tolga
05 Ağustos 2023 17:11
Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

Pegasus Yanlış Bilgilendirme Sonucu Maddi Manevi Mağdur Edildim.

Yasemin
12 Temmuz 2024 02:01