Berfin sonuçtan hiç memnun değil

Mavi 2 Yıl Önceki Fiyatı İade Ediyor Hukuken Mümkün Olmamasına Rağmen

Mavi 2 Yıl Önceki Fiyatı İade Ediyor Hukuken Mümkün Olmamasına Rağmen
Berfin
22 Mayıs 2024 23:03

19/10/2022 tarihinde almış olduğum ürünün garanti süresi içinde, tüketiciden kaynaklanmayan yani üretim kaynaklı bir ayıp içermesi nedeniyle (ürün bedeninde çekilme ve yıpranma) 04.05.2024 tarihinde ilgili mağazanın Kızılay AVM, Ankara'daki mavi şubesinden inceleme talebinde bulundum. İnceleme talebim kontrol ekibi tarafından yerinde bulunarak, tarafıma süresi içinde değişim yapabileceğim bildirildi. Ancak 22.05.2024 tarihinde gitmiş olduğum ilgili mağazanın satış personeli tarafından 'ürünün stoklarda bulunmadığı, dolayısıyla sadece hediye çeki verebileceklerini, hediye çekinin ise yaklaşık 2 yıl önceki fiyat üzerinden verileceğini' tarafıma beyan etmiştir. İlgili ürünün ekte de görüleceği üzere piyasa değeri, 2 yıl önceki fiyatın 2 katı üzerindedir. Tarafıma hediye çekinin 2 yıl önceki bedel üzerinden verilmesi, hukuka ve hakkaniyete aykırı olup, günümüz enflasyonist ortamında bir anlam ifade etmemektedir. Aksine, tüketici olarak zararımı karşılamayıp şahsımı daha çok mağduriyete sürüklemektedir. Nitekim İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen bir kararda da bu duruma emsal olabilecek bir hadise yaşanmış ve heyet tüketici lehine karar vermiştir. Tüketiciyi haklı bularak para iadesini ürünün güncel değeri üzerinden hesaplamıştır. Yukarıda izah ettiğim şekilde, ürünümün misliyle değişimini talep ediyorum; bu mümkün değilse ürünün piyasadaki güncel değeri karşılığında tarafıma ücret iadesi yapılmasını talep ediyorum.

23 Mayıs 2024 09:08 (Şikayetten 10 saat sonra)

Sayın Berfin Y., Öncelikle yaşamış olduğunuz olumsuzluktan dolayı çok üzgünüz. Konuyla ilgili en kısa süre içerisinde sizlerle iletişim kuracağımızı bilmenizi isteriz. Saygılarımızla. Mavi Müşteri İlişkileri

Sema sonuçtan hiç memnun değil

Sema
08 Şubat 2024 16:33
mavi-hediye-cekinin-kaybi-1.pdf
Rasim sonuçtan hiç memnun değil

Rasim
16 Şubat 2025 11:46
Emre sonuçtan hiç memnun değil

Emre
28 Kasım 2024 15:27