İş Bankası Takas Yoluyla Takip Borcu Tahsilatı

19 Ocak 2024 08:16

Erzurum Lalapaşa İş Bankası maaş müşterisiyim. Zaten maaşım hacizli dörtte birini zaten kesiyorlar ekstra bir de hesabıma gelen paralara el koyuyorsunuz. Takas yoluyla takip borcu tahsilatı adı altında hesabıma yatan 17.01.2024 saat 02.41'de 5100 TL ve 17.01.2024 saat 05.33'de 3740 TL'mi saniyeler içerisinde hesabımdan çekilmiştir. Yazıktır günahtır bütün paramı çektiler biz ay sonuna kadar ne yiyip içeceğiz. Beş kuruşsuz kaldım. Acilen tarafıma paramın iadesini istiyorum hem de acilen bütün paramızı almanız suçtur günahtır yahu. Bir an önce paramın hesabıma yatmasını istiyorum aksi takdirde bütün mecralara başvuracağım. Ve işe yarasada yarama Sada CİMER'e dahi yazacağım.

Yusuf
17 Ocak 2024 14:21

İş Bankası maaş müşterisiyim maaşım da haciz var dörtte bir oranında maaşımda kesinti oluyor. Ekstra hesabımdan kesilen bu miktarları acilen ivedi bir şekilde yatırılmasını talep ediyorum. Aksi halde bütün gerekli mercilere başvurup hakkımı sonuna kadar arayacağım.

Yorumlar(16)

Bankaya gidin bu şekilde benden maaşım dışında gelen para kesildi diye başvurun Orada operasyon yetkilisi diye bir bölüm var o kişiye gidin onunla birlikte hangi şubeye bağlı iseniz o şubeye dilekçe yazın o kişi Dilekçeyi müdürlüğe gönderdiği günün içinde ya da en geç ertesi gün paranız geri iade olur

Kardeşlerim açıkça banka'ya maaşımdan kesinti yapabilirsiniz diye bir beyanınız yoksa banka bu parayı maaşınızdan alamaz takas ve rehin adı altında olsa bile, burası önemli açıkça burada bir imza atmamış iseniz mahkemeye gidebilirsiniz, her ne kadar yargıtay son zamanlarda tüketicilere sen öl bu kadar borç altına girmeseydin der gibi kararlar aldığı söyleniyor ama umudunuz kaybetmeyin gerekirse anayasa mahkemesine Avrupa insan hakları mahkemesine kadar gider paranızı faiziyle alırsınız, Borçlar Kanunu Madde 405 ve devamı: Borçlunun, alacaklıya karşı belirli mal veya haklarının devredilmesi ya da alıkonulması hususunda açıkça rıza göstermesi gerekir. Açık rıza, yalnızca belirsiz ifadelerle değil, somut ve net bir şekilde maaşın haczedilebileceği yönünde bir beyan ile ortaya konulabilir. İfadesi yer almaktadır. Bu borçlarınız karşılığında maaşınıza açıkça icazet vermediğiniz takdirde olan bir olay,

Emekli maaşı içinde yapabilirler mi bu ay maas yatacak bez parasını kesmişler

Takas yoluyla takip borcu adi altında ve benden de kesiliyor gerekli yerlere şikayet edeceğim yasal olmayarak kestikleri meblağı geri yatırmazlarsa eğer 13.12.2024 1.954 TL 14.12.2024 5.012 TL

Soner
Şikayeti Çözüldü

Evet hepsini geri iade aldım. Yoksa avukata verecektim. Dörtte bir kesildikten sonra maaştan başka para kesemez yasal değil.

Aynı şekilde benden de kesiyor hukuka aykırı bir şekilde işlem yapıyorlar gelecek ayda aynısı olursa mahkemeye vereceğim kafalarına göre para kesiyorlar

Metin
Benzer Şikayeti Var

Usta sorun çözüldü mü aynısı benimde başıma geldi daha önce sizinde başınıza gelmiş çözüldüyse nasıl çözüldü merak ediyorum?

Soner
Şikayeti Çözüldü

Kardeşim zaten maaş imin dörtte birini kesiliyor. Bir de exra takas takip borcu adı altında maaşımdan exra dört te bir oranında para kesiyorsunuz bunu geri yatırın. Yazık günah biz nasıl gecincez. İki defa maaştan dörtte bir oranında kesinti mi olur.

Memnun Değilim İş Bankası'ndan

Takas yoluyla takip borcu tahsilatı adı altında hesabıma yatan 15.07.2024 saat 01.18'de 10.958TL ve 15.01.2024 saat 01 1...

Memnun Değilim İş Bankası'ndan
2 Yorum

Hesabımdan Haksız Para Çekimi

Takas yoluyla takip borcu tahsilatı adı altında hesabıma yatan parayı saniyeler içerisinde hesabımdan çekilmiştir. Yazık...

İş Bankası Takas Yoluyla Tahsilat Saçmalığı!

İş Bankası Takas Yoluyla Tahsilat Saçmalığı!
1 Destek

Öne ÇıkanKonular